Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

''Nije fer ni od Kalinića ni od Hajduka''

''Nije fer ni od Kalinića ni od Hajduka''
Foto: Ivana Jurica
Foto: Ivana Jurica

Posve neočekivano nogometaši Šibenika ostali su bez trenera. Sinoćnji poraz od Zadra na Poljudu i otkaz Ante Miše posredno se odrazio i na nogometni klub Šibenik. Ivica Kalinić od starta bio je kandidat s dosta izgleda za klupu splitskih Bilih, a iako nam je jutros demantirao pregovore sa klubom s Poljuda, nešto kasnije do pregovora je ipak došlo i Kalinić je imenovan trenerom Splićana.

Šibenčani tvrde kako u ovom trenutku to još nije posve definirano jer Kalinić ima ugovor sa klubom sa Šubićevca, a Splićani nisu kontaktirali šibenskog prvoligaša. Više novosti trebalo bi se znati nakon sastanka Upravnog odbora Šibenika koji je zakazan za večeras, odnosno kontakta sa Kalinićem i vodstvo splitskog kluba.

''Danas mi se javio Kalinić da su ga kontaktirali ljudi iz Hajduka koji su voljni da on pređe k njima kao trener. Ja sam, naravno, izrazio svoje neslaganje s tim, jer mislim da to nije u redu. Ako je trebalo otići trebalo je otići na početku prvenstva pa da se mi možemo snaći i tražiti drugog trenera a ne sad. Niti je fer od Kalinića, a pogotovo nije fer od Hajduka da susjednom klubu de facto uzima trenera da tako kažem na sentimente, znajući da je to čovjek koji je kod njih igrao, trenirao i kojemu motiv jest doći u Hajduk ali to koristiti ovako, par kola nakon početka prvenstva, mislim da nije nimalo fer'' - kaže Goran Pauk, predsjednik nogometnog kluba Šibenik.

Pauk je prekinuo godišnji odmor i trenutno je na putu za Šibenik. Za večeras je sazvan sastanak Uprave šibenskog prvoligaša nakon kojeg bi trebalo biti novih informacija: ''Večeras ćemo imati Upravu i razmotrit ćemo Kalinićev ugovor. Obavit ćemo i razgovore sa ljudima iz Hajduka i onda ćemo imati informaciju više.''

S obzirom da Kalinić sa Šibenikom ima važeći ugovor, dvogodišnji, koji je potpisao ovog ljeta, bez suglasnosti Šibenčana u ovom trenutku ne može se i definitivno reći da preuzima klupu splitskog kluba. Potvrđuje to i Pauk koji naglašava da dok ne stupi u kontakt sa Kalinićem i vodećim ljudima Hajduka ništa nije definitivno: ''Meni još uvijek nije javljeno da je definitivno pa ne bi ni ja išao dalje s tom informacijom da je definitivno dok se konačno ne čujem i sa Kalinićem i sa odgovornima u Hajduku. Postoji ugovor između nas i Kalinića i moramo sjesti i vidjeti što on znači.''

Do komentara Ivice Kalinića, unatoč višekratnim pokušajima, nismo uspjeli doći. Šibenčani večeras od 19 sati i 30 minuta imaju trening, a na njega bi vrlo vjerojatno trebao doći i Kalinić.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!