Mandžukić i Shaqiri ipak neće na dnevni red Njemačkog državnog tužiteljstva

NOGOMET • 28.11.2012. 09:58
Mandžukić i Shaqiri ipak neće na dnevni red Njemačkog državnog tužiteljstva

Njemačko državno tužiteljstvo odustalo je od pokretanja postupka protiv Marija Mandžukića i Xherdana Shaqirija koji su vojničkim pozdravom proslavili pogodak u susretu Nürnberga i Bayerna...

Ispolitizirana proslava pogotka Marija Mandžukića protiv Nürnberga došla je i do Njemačkog državnog tužiteljstva koje je na kraju odustalo od pokretanja postupka protiv Mandžukića i njegovog suigrača Xherdana Shaqirija koji mu se pridružio u proslavi.

Sve se to dogodilo u susretu protiv Nürnberga koji je završen 1:1, a Mandžukić je nakon što je postigao pogodak otrčao do navijača i vojnički im salutirao. Ta je proslava isprva protumačena kao pozdrav oslobođenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a pojedinci su otišli toliko daleko da su na osnovi slika zaključili kako je riječ o nacističkom pozdravu.

Njemačko državno tužiteljstvo je dobilo dva e-maila nepoznatih osoba koje su optužile Mandžukića i Shaqirija da su nacističkim pozdravom proslavili pogodak, no vrlo brzo se odustalo od bilo kakvog postupka.

Tužiteljstvo je uvidom u snimku utvrdilo kako nije riječ o nacističkom pozdravu i odustalo je od podizanja postupka. U protivnom je hrvatskom i švicarskom reprezentativcu prijetila drastična kazna jer je prema njemačkim zakonima riječ o kaznenom djelu.

< Natrag na naslovnicu

Mario Mandžukić - ostale vijesti:

Nogomet - ostale vijesti: