Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Nagrade

Sportnet je od prvih godina svog pokretanja osvojio praktički sve ugledne nagrade koje su se mogle osvojiti u našoj zemlji. Što smo točno osvojili? Čitajte u nastavku...

U srpnju 2000. Sportnet je proglašen najboljom hrvatskom sportskom web stranicom uopće. U natječaju kojeg je organizirao časopis Vidi, Sportnet je uvršten među 100 najboljih hrvatskih web stranica, te proglašen pobjednikom u kategoriji "Sport & zdravlje". Nagrada je uručena na prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton.

U rujnu 2000., na 2. CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC 2000) održanoj u Zagrebu, Sportnet je osvojio drugu nagradu za najkvalitetniji hrvatski tematski web-portal, čime je zaslužio prigodnu diplomu i titulu "počasnog spominjanja" u toj kategoriji.

Prvi dani novog milenija, Sportnetu su donijeli još dva vrijedna priznanja. Najprije je ugledan hrvatski kompjutorski magazin "PC Chip" našu stranicu proglasio najboljom u 2000. godini, u kategoriji "Sport". U recenziji pobjedničke stranice, između ostalog stoji: "Dizajn, sadržaj, redovno osvježavanje - tri su glavne karakteristike svakog dobrog sitea. Sportnet je site s najboljom kombinacijom svih karakteristika. ...Najjača strana Sportneta je sadržaj. Novinari puni entuzijazma pokrivaju gotovo sve događaje u hrvatskom sportu. ...Kolumne su prilično oštre i gađaju u bit stvari koje se događaju na hrvatskoj sportskoj sceni i iza nje."

Samo nekoliko dana kasnije, stigla je obavijest da je Sportnet ušao u prestižnu grupu 50 najboljih hrvatskih web-stranica uopće, u jednom od najviše cijenjenih izbora, onom kojeg provodi hrvatski kompjutorski magazin "Bug". Kako je Sportnet jedini među nagrađenim stranicama iz kategorije sporta, tako je i tim izborom proglašen vodećim u Hrvatskoj u tom području u 2000. godini, prvoj godini svog postojanja. Nakon još nekoliko osvojenih priznanja na raznim internetskim natječajima i nakon stjecanja ugleda najbolje hrvatske sportske internetske redakcije, 2004. godine uslijedio je i izbor u Bugov Top 25, izbor najboljih 25 hrvatskih web stranica uopće.

U studenom 2004. Sportnet je u brojnoj konkurenciji proglašen jednom od deset najboljih hrvatskih web stranica sa sportskom ili tematikom posvećenoj zdravom životu. Natječaj je organizirao časopis Vidi, a na svečanosti u hotelu Sheraton Sportnet je isti dan primio i priznanje kao jedan od 100 najboljih siteova u državi.

U siječnju 2004. Sportnet je primio nagradu od strane najtiražnijeg specijaliziranog hrvatskog informatičkog časopisa "Bug". U prestižnom "BUG TOP 25" natječaju stručni je žiri potvrdio najvišu kvalitetu sitea, smjestivši Sportnet među 25 najboljih hrvatskih web stranica - uopće!

Časopis Vidi prepoznao je kvalitetu Sportneta i u 2007. godini kada smo opet svrstani među 10 najboljih stranica u kategoriji "Sport i zdravlje".

2007. godina donijela je i individualna priznanja za Sportnetove novinare. Glavni urednik Bernard Jurišić nagrađen je od strane Hrvatskog zbora sportskih novinara za Novinara godine u kategoriji internetskog novinarstva, a bio je i među nominiranima za novinara godine uz obrazloženje:

"U sportskom internetskom novinarstvu u Hrvatskoj ističe se Sportnet kao ozbiljno i relevantno sportsko on-line izdanje. Bernard Jurišić glavni je urednik koji drži sve konce u svojim rukama, novinar koji svakodnevno prati sportska događanja i kolumnist koji se bavi aktualnim temama širokog spektra. Posebno su mu bliske analize hrvatskog klupskog i reprezentativnog nogometa.

Tekst Tomislava Pacaka o atletičarima s invaliditetom proglašen je "Sportskim tekstom godine" u izboru časopisa PlanB. U obrazloženju priznanja stoji kako je "riječ o članku na Sportnetovim stranicama u kojemu autor Tomislav Pacak piše o zvijezdama koje ne poznajemo, odnosno o sportašima koji nisu u fokusu 'mainstream' medija."

Atletski klub Agram atletičara s invaliditetom nagradio je 2008. godine Sportnet za "Izniman doprinos radu i razvoju AK Agram za osobe s invaliditetom."

Kvaliteta naših novinskih članaka i autora sve se više prepoznaje, pa je naš novinar Goran Tomičić 2008. godine dobio nagradu lokalnog karlovačkog ogranka HZSN-a za web novinarstvo u tom dijelu Lijepe naše, dok je iduće godine naša novinarka Ivana Jurica dobila istu nagradu u Šibeniku.

2011. godina donijela je Sportnetu još jedno priznanje Hrvatskog zbora sportskih novinara. Bernard Jurišić dobio je za svoj Juriš nagradu za najbolju kolumnu u 2011. godini. Naš fotograf Kristijan Komarica dobio je priznanje za najbolju sliku Snow Queen Trophyja, a novinar Mišo Gulić nagradu za najboljeg sportskog novinara grada Sinja.

Marketing i prodaja

marketing@hrsport.net
Marketing i prodaja / Marketing and sales

Uredništvo / Editors' desk

Branimir Korać
Glavni urednik / Editor In Chief
Mihaela Bradovski
Zamjenica glavnog urednika / Deputy Chief Editor
Dario Dodić
Zamjenik glavnog urednika / Deputy Chief Editor
Dario Dodić
Nogomet / Football
Petar Jenjić
Košarka / Basketball
Mihaela Bradovski
Rukomet / Handball