Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

"Olimpijske su igre kruna moje karijere"

"Olimpijske su igre kruna moje karijere"

U razgovoru za Sportnet.hr hrvatski olimpijac Andrej Burić u kratkim crtama progovara o iskustvu nastupanja na olimpijskoj smotri u Vancouveru, te ispunjenju ciljeva postavljenih prije natjecanja...

Jedini hrvatski skijaš trkač na XXI. Zimskim olimpijskim igrama bio je 21-godišnji Andrej Burić. Mladić iz Donje Dobre zauzeo je 75. mjesto u utrci na 15 km slobodnim stilom, zadovoljivši tako svoje i trenerove trenutačne apetite.

"Nastup na olimpijskim igrama kruna je moje karijere. Cilj mi je bio pobijediti samoga sebe, što sam i najavio, i presretan sam što mi je to uspjelo", rekao je hrvatski olimpijac za Sportnet.hr.

"Sportnet pratim već duže vrijeme i moram istaknuti kako sam zadovoljan što se bavi i 'malim' sportovima poput biatlona i skijaškog trčanja. Apelirao bih na Vas da olimpijsku medalju Jakova Faka popratite na isključivo sportski, a ne politički način i ne zaboravite na njega poslije dva tjedna, kao što će većina učiniti."

"Ostvario sam najbolje FIS bodove u disciplini skate u karijeri, premda je staza bila iznimno teška, najteža do sada. Vodstvo reprezentacije i trener također su zadovoljni ostvarenim rezultatom."

20-godišnji je sportaš u Vancouveru prvi puta iskusio natjecanje na velikoj smotri, pa tako i odsjedanje u olimpijskom selu.

"Na kompletnim je Igrama sve bilo podređeno sportašima i uistinu smo imali mnogo toga na raspolaganju - teretane, internet, mini kina, salone za masažu... Osiguranje je bilo jako, svuda su bile kontrole", otkrio je.

"Međutim, smještaj je bio i više no odličan. Odsjeli smo u apartmanima za šest osoba, a imali smo i dobru hranu - od azijske do talijanske - premda moram priznati kako Kanađani nisu u najboljem odnosu sa začinima", dodao je kroza smijeh.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

ZOI 2010.

Finkinje lomile kanadsku obranu, Amerikanke prelako sa Švicarkama
10.02.2014. 23:16
Andersu Bardalu se ispunila želja
23.02.2013. 20:44
Veličanstveni Ammann
03.03.2010. 15:27
Pala je prva žrtva Vancouvera
02.03.2010. 23:43
"Ne znam što nam se dogodilo"
02.03.2010. 14:49