Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Stipe Žunić unatoč hicu preko 21 metra bez odličja u Beogradu

Stipe Žunić unatoč hicu preko 21 metra bez odličja u Beogradu
Foto: EPA
Foto: EPA

Fantastično je bilo finale kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, zlatno odličje odnio je Poljak Konrad Bukowiecki, a Stipe Žunić unatoč sjajnih 21.04 nije uspio doći do odličja...

Koliko je kvalitetno bilo finale u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, pokazuje i činjenica da su čak dvojica bacača imala hitac preko 21 metra i ostali su bez odličja. Na žalost, jedan od njih je i Stipe Žunić s bačenih 21.04 što je bilo dovoljno za peto mjesto.

Peto mjesto odličan je rezultat, posebno uz ovakav hitac, a za odličje trebalo je baciti preko 21.30 što bi bio Žunićev osobni rekord.

Nakon što je odradio kvalifikacije bez većih problema, u finalu je sporije krenuo, ali onda je u petoj seriji bacio svoj najbolji ovogodišnji hitac i u tom trenutku skočio na treće mjesto.

Međutim iza njega još uvijek je bio Čeh Roman Stanek koji ima sjajne rezultate i Žunićeva daljina nije mu poseban problem što je pokazao u petoj seriji. Bacio je kuglu na 21.43 i skočio na drugo mjesto.

Kasnije je Žunića preskočio i Tsanko Arnaudov koji je s 21.08 postavo novi rekord Portugala i završio na četvrtom mjestu.

Zlatno odličje ide u Poljsku za fantastičnog Konrada Bukowieckog koji je bacio hitac života i s 21.97, što je najbolji rezultat u svijetu u 2017. godini. Srebrni je bio Stanek dok je broncu uzeo veliki Nijemac David Storl s 21.30.

Finale:
1. Konrad Bukowiecki (Poljska) 21.97
2. Roman Stanek (Češka) 21.43
3. David Storl (Njemačka) 21.30
4. Tsanko Arnaudov (Portugal) 21.08
5. Stipe Žunić (Hrvatska) 21.04
6. Ladislav Prašil (Češka) 20.73
7. Mesud Pezer (BiH) 20:37
8. Mihail Abramčuk (Bjelorusija) 19.38

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!