Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Olimpijska pobjednica suspendirana zbog propuštanja doping testova

Olimpijska pobjednica suspendirana zbog propuštanja doping testova
Foto: EPA
Foto: EPA

Olimpijska pobjednica na 100 metara s preponama Brianna Rollins suspendirana je na godinu dana zbog propuštanja tri doping testa u 2016. godini. Jedan od njih je došao za vrijeme posjeta Bijeloj kući i predsjedniku Baracku Obami...

Brianna Rollins ostvarila je svoj životni san osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju. U utrci na 100 metara s preponama slavila je ispred dviju sunarodnjakinja Nie Ali i Kristi Castlin.

Međutim, američka je sprinterica propustila čak tri doping testa u 2016. godini i zbog toga je, prema odluci američke antidopinške agencije, suspendirana do 18. prosinca zbog čega će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Londonu. Prema pravilima agencije, nijedan sportaš ne smije propustiti tri testa u jednoj godini i mora pravovremeno javiti razloge nedolaska.

"Nakon odlične sezone, ovo su najteži trenuci u mojoj karijeri.", priopćila je Rollins na svom Instagram profilu.

Propustila je test u travnju kada je bila na putovanju i dva u rujnu, od čega jedan dok je bila u posjetu Bijeloj kući i predsjedniku Baracku Obami. Medalja joj neće biti oduzeta.

"Ovo je jako težak slučaj jer uključuje kršenje važnih pravila od strane vrhunske sportašice koja problema s dopingom ranije nije imala.", priopćila je Antidopinška agencija.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!