Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Lochte prolazio kroz teške trenutke: "Bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu"

Lochte prolazio kroz teške trenutke: "Bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu"
Foto: EPA
Foto: EPA

Američki plivač Ryan Lochte priznao je kako je razmišljao o samoubojstvu nakon skandala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje je zajedno s trojicom kolega iz reprezentacije izmislio napad.

"Nakon Rija, bio sam vjerojatno najomraženiji čovjek na svijetu", izjavio je 32-godišnji Lochte u interviewu za televizijsku postaju ESPN.

"Bilo je trenutaka kada sam plakao i pomislio:'Ako sada odem spavati i sutra se ne probudim, još bolje'", dodao je šesterostruki olimpijski pobjednik. "Bio sam na rubu da okončam karijeru".

Lochte i još tri američka plivača Gunnar Bentz, Jack Conger i James Feigen, svi osvajači zlata u Riju, izmislili su da su ih opljačkali lažni policajci 14. kolovoza u zoru dok su se vraćali taksijem u olmpijsko selo.

Snimljeni su na benzinskoj postaji gdje su urinirali po zidovima i vandalizirali sanitarni čvor prije nego su se posvađali s djelatnikom.

Lochte je u Brazilu optužen za "lažno svjedočenje o zločinu".

Američki olimpijski odbor ga je početkom rujna prošle godine suspendirao na deset mjeseci i ta suspenzija ističe 30. lipnja, ali svejedno neće moći nastupiti na Američkom prvenstvu 2017. i na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti od 14. do 30. srpnja.

Lochte, čija djevojka manekenka Kayla Rae Reid, uskoro treba roditi, istaknuo je da želi nastaviti karijeru do OI 2020. u Tokiju gdje se nada da će povećati svoju kolekciju medalja.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!