Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Hrvatska u Splitu dočekuje Islanđane, Srbe i Šveđane!

Hrvatska u Splitu dočekuje Islanđane, Srbe i Šveđane!
Foto: EPA
Foto: EPA

U Zagrebu je održan ždrijeb Europskog prvenstva rukometaša kojem je Hrvatska domaćin iduće godine. Kuglice su Hrvatskoj donijele vrlo zanimljivo društvo, u Splitu će Čerbarovi izabranici igrati protiv Srbije, Švedske i Islanda...

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva u rukometu koje će se odigrati u Hrvatskoj samo je dodatno pojačao nestrpljenje kod navijača. Hrvatska će igrati u Splitu u skupini A, znalo se to i ranije, a ždrijeb joj je donio iznimno interesantne protivnike.

Tako će Červarovi izabranici igrati protiv vrlo jake Švedske koja s novom generacijom izgleda sve opasnije i bolje, Islanda s Palmarssonom koji je uvijek nepredvidljiv i Srbije.

Iako je Srbija po reputaciji i učinjenom posljednjih godina možda na dnu skupine, posjeduje vrlo zanimljivu i neugodnu reprezentaciju koja može svakom stvoriti probleme. Međutim Hrvatska igra kod kuće, u sigurno paklenoj atmosferi splitske Spaladium arene i favorit je protiv bilo koga.

"Moramo ići korak po korak, prvenstveno razmišljati o sebi i kako se dobro pripremiti. Radujem se povratku u Splitu, zbog toga sam posebno sretan jer se jako dobro sjećam kakvu smo atmosferu imali 2009. godine. Skupina je zanimljiva, ali prvo ćemo razmišljati o sebi i tek onda analizirati protivnike. Moramo biti ponizni, borbeni i dobri te ići utakmicu po utakmicu", istaknuo je Červar.

I ostale skupine iznimno su zanimljive. Hrvatska u drugom krugu ide u vrlo tešku grupu s Francuzima i Norvežanima koji su apsolutno favoriti skupine B, a treći koji bi trebao proći bit će Bjelorusija ili Austrija.

Skupina C u Zagrebu donosi tri reprezentacije s područja bivše Jugoslavije. Veselin Vujović sa Slovenijom igrat će protiv svoje Crne Gore i Makedonije, a kao šlag na tortu sve ih čeka Njemačka.

U skupini D Češka je potpuni autsajder dok će se za prenošenje što većeg broja bodova tući jake reprezentacije Mađarske, Španjolske i Danske.

Europsko prvenstvo igra se od 14. do 28. siječnja 2018. godine.

Skupina A (Split):
Hrvatska
Island
Srbija
Švedska

Skupina B (Poreč):
Norveška
Austrija
Francuska
Bjelorusija

Skupina C (Zagreb):
Slovenija
Crna Gora
Njemačka
Makedonija

Skupina D (Varaždin):
Mađarska
Češka
Španjolska
Danska

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!