Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

MOO potvrdio: Olimpijske igre 2024. godine Parizu, četiri godine kasnije Los Angelesu

MOO potvrdio: Olimpijske igre 2024. godine Parizu, četiri godine kasnije Los Angelesu
Foto: FaH
Foto: FaH

Međunarodni olmpijski odbor donio je odluku o domaćinima olimpijskih igara 2024. i 2028. godine. Na zasjedanju u Limi potvrđeni su domaćini i to Pariz za 2024. i Los Angeles za 2028. godinu...

Već ranije Međunarodni olimpijski odbor postigao je dogovor s Parizom i Los Angelesom o domaćinstvu za 2024. i 2028. godinu, a u Limi ta je odluka i službeno donesena i potvrđena.

Prvotno su Pariz i Los Angeles bili protukandidati u borbi za domaćinstvo 2024. godine, konkurenti su im bili Hamburg, Rim i Budimpešta, a nakon što su ta tri grada odustala od borbe, postignut je dogovor s Parizom i Los Angelesom o raspodjeli domaćinstava.

Danas je na sjednici skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora i službeno dodijeljeno domaćinstvo ovim gradovima koji započinju s pripremama za organizaciju.

Već je najavljeno uključivanje i mijenjanje strukture sportova za te igre pa se za "pariške igre" već najavljuje potencijalno uključivanje čak i e-sportova što je naišlo na različite reakcije diljem svijeta.

Embed from Getty Images

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!