Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Judo: Dominik Družeta srebrni na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Judo: Dominik Družeta srebrni na Europskom prvenstvu za mlađe seniore

Hrvatski judaš Dominik Družeta (do 81 kg) potvrdio je status favorita za medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Crnoj Gori. Nakon europske seniorske bronce, Družeta je u Crnoj Gori pokazao kvalitetu u konkurenciji do 23 godine te osvojio srebrnu medalju.

Drugog dana Europskog judo prvenstva za mlađe seniore (U23), Hrvatska je imala tri predstavnika. Lara Kliba (do 63 kg) izgubila je ipponom od Simeoli (ITA) u prvom nastupu. Na tatamiju se duže zadržala Lucija Babić, u istoj kategoriji, koja je nakon slavlja protiv Glaas (Švedska) sa 2-1 u wazarijima, u četvrtfinalu wazarijima izgubila od Badurove (Rusija).

Na putu do borbe za broncu Babić je trebala svladati Sharir (Izrael), međutim, Izraelka je pobijedila s dva wazarija, a zatim i uzela broncu protiv sunarodnjakinje Shemesh.

Do finalnog bloka je odličnim nastupima došao Dominik Družeta. Dva ippona, protiv Mihajlovića (Srbija) i Kliavusaua (Bjelorusija), prokrčili su mu put do polufinala, gdje je šest sekundi prije kraja borbe wazari protiv Bloechla (Njemačka) potvrdio ipponom te ušao u subotnje finale.

Tamo ga je čekao «stari poznanik», Gotonoaga (Moldavija), kojeg je pobijedio na putu do prve U23 medalje, u Bratislavi 2015. godine, dok je izgubio par mjeseci ranije u prvom međusobnom ogledu.

U Podgorici je Družeta kontrolirao ritam u prve dvije minute borbe, natjerao Moldavca na kaznu, ali zatim nije najbolje reagirao prilikom napada Gotonoage te je završio u zahvatu iz kojeg nije bilo «bijega» u 20 sekundi.

Ovom medaljom Družeta je nastavio s osvajanjem odličja na velikim natjecanjima, kao najbolji uvod u 2018. godinu i početak prave utrke za mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U nedjelju nastupa šest hrvatskih predstavnika, Lea Gobec (do 78 kg), Zrinka Miočić (preko 78 kg), Tina Radić (preko 78 kg), Antonijo Garašić Ernješ (do 90 kg), Josip Tenžera (do 100 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!