Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Međunarodni olimpijski odbor doživotno suspendirao 11 ruskih sportaša

Međunarodni olimpijski odbor doživotno suspendirao 11 ruskih sportaša
Foto: EPA
Foto: EPA

Međunarodni olimpijski odbor potvrdio je kako je 11 ruskih sportaša doživotno suspendirano zbog korištenja nedozvoljenih sredstava tijekom Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine...

Već ranije tijekom ovog mjeseca Međunarodni olimpijski odbor zabranio je ruskim sportašima da se natječu pod ruskom zastavom, a danas je nekolicina sportaša iz iste zemlje dobila doživotnu suspenziju.

Naime, prema istrazi i rezultatima Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora, 11 ruskih sportaša završilo je svoje karijere zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava tijekom Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Među suspendiranima je Ivan Skobrev, srebrni i brončani brzoklizač s Olimpijskih igara u Vancouveru, kao i osvajači srebrnih medalja iz Sočija, sanjkašica Tatjana Ivanova i sanjkaš Albert Demčenko. Uz zabranu nastupa, sportašima su oduzete i osvojene medalje.

Podsjetimo, na predstojećim Igrama moći će nastupiti samo oni ruski sportaši koji su pozvani od strane MOO-a, ali kao neutralni, bez zastave i himne.

Suspendirani sportaši:
Tatjana Ivanova i Albert Demčenko - sanjkanje
Ivan Skobrev i Artjom Kuznjecov - brzo klizanje
Nikita Krjukov, Aleksander Besmertnih i Natalia Matvejeva - skijaško trčanje
Ljudmila Udobkina i Maxim Belugin - bob
Tatjana Burina i Anna Ščukina - hokej na ledu

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!