Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Lino Červar izvršio i četvrtu izmjenu, vratio se Mirko Alilović

Lino Červar izvršio i četvrtu izmjenu, vratio se Mirko Alilović
Foto: FaH
Foto: FaH

Eksperiment s Ivanom Pešićem nije upalio i Lino Červar odlučio je vratiti se na prvotnu zamisao i u susret protiv Norveške krenuti s vratarskim dvojcem Ivan Stevanović - Mirko Alilović...

Po dvije obrane u susretima sa Švedskom i Bjelorusijom nisu uvjerile Linu Červara da ostavi Ivana Pešića na vratima i protiv Norveške te se hrvatski izbornik vraća Mirku Aliloviću.

Potvrđeno je kako će Alilović ući kao četvrta zamjena, Pešić ide na tribine, a Červar pokušava rotacijom vratara probuditi čuvare mreže i izazvati njihovu pozitivnu reakciju.

Pešić je krenuo u susret protiv Bjelorusije i skupio dvije obrane od osam upućenih udaraca, možda je mogao dobiti koju minutu više, ali nekako se naziralo već u tom susretu kako nema veliko povjerenje s klupe i sve je ukazivalo na to da će doći do ove promjene.

Alilović je u prva dva susreta skupio ukupno šest obrana što je svega 18 posto, dva posto više od Pešića i osam posto manje od Stevanovića.

Ostaje za vidjeti s kim će Červar krenuti u utakmicu, početak susreta protiv Norveške mogao bi biti ključan jer svako rano odvajanje protivnika predstavljalo bi ogroman problem jer Norveška nije reprezentacija koju je lako uhvatiti kada se rastrči i ima prednost.

Ovo je četvrta izmjena u hrvatskoj reprezentaciji, prva je bila ona Buntić za ozlijeđenog Duvnjaka, zatim je Pešić zamijenio Alilovića da bi uoči Bjelorusije Marino Marić zamijenio Buntića.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!