Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Zlatko Kumrić došao nadomak bronce na judaškom Wimbledonu

Zlatko Kumrić došao nadomak bronce na judaškom Wimbledonu

Hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kg) bio je jedini hrvatski predstavnik na prestižnom turniru, Grand Slamu u Parizu, te je došao do borbe za broncu i upisao odličan nastup.

Problemi s dišnim putevima usporili su Zlatka Kumrića krajem prošle godine u treningu i nastupima. Popularni Aurelius pokazao je na najvećoj pozornici, onoj pariškoj, kako su problemi iza njega te da u 2018. godini možemo očekivati pozitivne vijesti.

"Kako je turnir išao kraju, osjetio se manjak borbi u nogama, ali Zlatko je pokazao da je na pravom putu. Bio je unutra, tražio je bacanja i u krajnjoj liniji došao do polufinala", rekao je trener Tomislav Marijanović, koji je pratio Kumrića kroz pobjede ipponima protiv domaćeg predstavnika Terheca i Lkhagvasuren (Mongolija).

U četvrtfinalu, Paltchik (Izrael) je poveo wazarijem, ali u posljednjoj minuti naš judaš uzvraća te odvodi borbu u zlatni bod, gdje lijepim ipponom rezervira mjesto u polufinalu.

Na posljednjoj stepenici prije finala ga je čekao još jedan okršaj sa starim znancem, Korrelom (Nizozemska), koji se i u Parizu pokazao iskusnijim te je ipponom u drugoj minuti borbe poslao Splićanina u borbu za broncu.

Tamo ga je, pak, čekala još jedna stara kost, Lipartelijani (Gruzija), srebrni s Olimpijskih igara 2016. i brončani s prošlogodišnjeg Grand Slama u Parizu. Vodio je Gruzijac wazarijem sve do posljednjih 30 sekundi, kada Kumrić ulazi u odličan napad, baca Lipartelijanija, koji se u posljednji tren gimnastičkim potezom izvlači i u kontri hvata Kumrića u zahvat te upisuje pobjedu.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!