Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

EHF odlučio: Zbog dopinga Rusiji oduzeto srebro s Europskog U-19 prvenstva za rukometašice

EHF odlučio: Zbog dopinga Rusiji oduzeto srebro s Europskog U-19 prvenstva za rukometašice
Foto: EPA
Foto: EPA

Sud Europske rukometne federacije donio je odluku po kojoj se Rusiji oduzima srebro s prošlogodišnjeg prvenstva u U-19 kategoriji za rukometašice...

PIŠE: Jan Šneler

Problemi Rusije s dopingom se nastavljaju. Nakon mnogobrojnih afera i oduzetih medalja u raznim sportovima, današnjom odlukom Rusiji je oduzeto i srebro s Europskog U-19 prvenstva za rukometašice. Cijeli slučaj baziran je na tri rukometašice koje su bile pozitivne na metabolik meldonij koji je na listi zabranjenih supstanci pod stavkom S4 Svjetske Anti-Doping Agencije (WADA) iz 2017. godine.

"Ruska rukometna federacije je diskvalificirana iz natjecanja te su sve utakmice proglašene izgubljenima. Srebrna medalja koju je Rusija osvojila 2017. godine također je oduzeta. Nadalje, Ruska rukometna federacija morat će platiti kaznu od 20.000 eura i biti kažnjena uvjetno s dvije godine suspenzije na natjecanju iste kategorije", stoji u priopćenju EHF-a.

U siječnju je već donesena odluka prema kojoj su ruske rukometašice Antonina Skorobogatčenko, Maria Duvakina i Mariia Dudina suspendirane na period od 20 mjeseci. Iako su slučajevi dopinga u rukometu rijetkost, EHF ne želi ništa prepustiti slučaju te se oštro i nedvosmisleno nastavlja boriti protiv takvih slučaja.

"Vitalno je za dobrobit natjecanja osigurati jednaku priliku svim natjecateljima, igračima i momčadima. Krucijalno je za budućnost rukometaša i rukometašica da si ne ugrožavaju zdravlje i reputaciju", prenosi Handball Planet stajalište Europske rukometne federacije

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!