Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

U subotu na Zagrebačkom velesajmu turniri olimpijaca, novinara, azilanata

U subotu na Zagrebačkom velesajmu turniri olimpijaca, novinara, azilanata

Obilježavanje petog Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir dogodit će se u subotu, 7. travnja 2018. godine, na Zagrebačkom Velesajmu, gdje će se u prijepodnevnim satima održati turniri u malom nogometu i košarci tri na tri. Prijavljeno je devet malonogometnih i sedam košarkaških momčadi (hrvatski olimpijci, novinari, studenti, azilanti…).

Sportskoj dimenziji ovoga događaja prethodilo je potpisivanje ugovora o suradnji u provedbi 5. međunarodnog dana sporta za razvoj i mir u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Partneri-potpisnici su Hrvatska olimpijska akademija (ravnatelj Saša Ceraj), Hrvatski olimpijski odbor (glavni tajnik Josip Čop) i Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (predsjednik Petar Popović).

Temeljna poruka je da se promicanjem doprinosa sporta razvoju mira i tolerancije u društvu iznova ukaže na važnu ulogu sportskih, obrazovnih i općenito nevladinih udruga u pogledu stvaranja pozitivnih vrijednosti u društvu.

Potpisnici sporazuma pozvali su hrvatske medije na praćenje ove vrijedne priredbe.

Izdvojeno

  • Sportnet Klub
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!