Fanatik

Vettel ipak ima konkurenciju

Davor Sajko • srijeda, 13.04.2011.
Vettel ipak ima konkurenciju

Na drugoj postaji Svjetske serije Red Bull Cliff Diving 2011 do svoje druge ovogodišnje pobjede došao je Kolumbijac Orlando Duque te tako nakon pobjede na Uskršnjem otoku sigurno drži prvo mjesto...

Kolumbijac se tako priključio "momčadskom" kolegi Sebastijanu Vettelu koji također nakon dva natjecanja ima 100-postotni učinak.

Slika 1 od 1.

I ovoga je puta 36-godišnji Kolumbijac imao gotovo besprijekoran nastup. Nakon prvog i drugog skoka, doduše, imao je isti broj bodova kao Gary Hunt, no trećim je skokom, dvostrukim okretom s četiri vijka, Duque zaradio dvije desetke i mahnuo Huntu s prvoga mjesta.

Orlando Duque je svoje umijeće na najbolji mogući način pokazao u Dubrovniku na tvrđavi Lovrijenac prije dvije godine kada se okrunio naslovom pobjednika tijekom RB Cliff Diving serije 2009.

Duque potvrđuje staru poslovicu "Vježba čini mjastora". Protekla je sezona, kaže, za njega bila teška. Savladao je nekoliko novih skokova, no trebao ih je dobro uvježbati, jer granica između savršenog skoka i potpune katastrofe u cliff divingu je vrlo tanka.

Orlando kaže: "U predsezoni sam se fokusirao na kvalitetu i čini se da se to isplatilo. Osjećam se mnogo bolje no prošle godine. Sretan sam!

Slika 2 od 2.

Aktualni prvak Gary Hunt u Meksiku je završio na drugom mjestu, a treći je bio Slava Polješčuk. Ova se trojka nalazi i na čelu ukupnog poretka, a Orlando Duqe pobjedom u Meksiku povećao je prednost pred Huntom za 11 bodova.

Sjajne su nastupe u Meksiku imali i Francuz Cyrille Oumedjkane, kojemu je treće mjesto izmaklo za svega 2,3 boda, a također i Steven LoBue. Plasmanom na četvrto i peto mjesto obojica su ostvarila svoj najbolji plasman u Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving dosad. Ne zaboravimo pritom da je za Steven LoBuea ovo bio tek drugi nastup u ovome natjecanju!

"Wildcard" je u Meksiku dobio domaći "letač" Jonatan Peredes. Meksikanac može biti iznimno zadovoljan svojim nastupom, jer prvi je puta nastupio sa samom elitom svjetske skakačke scene, a izborio je plasman na sedmo mjesto.

Sljedeća je postaja Grčka, kada će 12 skakača nastupiti u Ateni 22. svibnja. 2011..

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!