Fanatik

Sedmo izdanje pjeskaškog turnira Jarun kup 2014.

subota, 03.05.2014.
Sedmo izdanje pjeskaškog turnira Jarun kup 2014.

Ovogodišnju sezonu rukometa na pijesku, već sedmu godinu zaredom, tradicionalno će otvoriti međunarodni turnir Jarun kup 2014, u organizaciji Akademskog kluba rukometa na pijesku Zagreb. Okupljanje pjeskaša uz terene pored Velikog jezera na Jarunu i odigravanje utakmica zbiva se u periodu od 1.5.2014. do 4.5.2014...

Četvrtak i petak bili su predviđeni za odigravanje utakmica u mlađim dobnim uzrastima u kojima je snagu odmjerilo ukupno 22 ekipe.

Najuspješnijim su se pokazale sljedeće ekipe (po kategorijama):
2006 - Vučići
2004 - Gospić
2002 -Gospić
2000 - ZG-odni
1998/2000 - Lokomotiva 1 (djevojke)

Slika 1 od 1.

Seniorski dio sedmog izdanja turnira igra se ovog vikenda na obalama zagrebačkog mora te će se ukupno 25 ekipa (19 muških, 6 ženskih) boriti za pehar namijenjen najboljim ekipama.

Seniorima će ovo biti prvo odmjeravanje snaga uoči europskog klupskog prvenstva (EBT Masters) koje će se održati u grčkom Solunu početkom lipnja, na kojem će hrvatske ekipe, nadamo se, igrati bitnu ulogu. S obzirom na izvrstan termin u jeku priprema za klupsko europsko prvenstvo, na turniru nastupaju i aktualne europske prvakinje, nizozemska ekipa Camelot Tilburg, te sudionici muškog klupskog prvenstva, švicarska ekipa Lorca beach te Wasserschloss.

Pored međunarodnih gostiju iz Švicarske i Nizozemske, Jarun kup okuplja i ponajbolje pjeskaše iz svih dijelova Hrvatske. Tako će ove godine na najmasovnijem hrvatskom turniru rukometa na pijesku, nastupiti preko 50 ekipa (više od 400 natjecatelja) u svim uzrasnim kategorijama, što je veliki dobitak za ovaj sport.

Finalni susreti igrat će se u nedjelju (4.5.2014.) u popodnevnim satima, a muškom i ženskom finalu prethodit će natjecanje za najatraktivniji potez te revijalna utakmica legendarnih pjeskaških ekipa, koje su iznjedrile mnoštvo reprezentativaca u rukometu na pijesku, Rašljara te Golden ballsa.

Slika 2 od 2.

Jarun kup 2014. najavio je i hrvatski reprezentativac u rukometu na pijesku te jedan od najzaslužnijih za osvajanje zlatne europske medalje, Ivan Dumenčić: "Iz godine u godinu turnir Jarun kup 2014. napreduje u smislu organizacije te brojnosti. Prijateljski karakter samog turnira odlična je uvertira za natjecateljski dio sezone koji započinje turnirima Prvenstva Hrvatske početkom lipnja. Sam turnir prigoda je za mnoge atraktivne poteze, a dobru zabava poslovično jamče i zabave za sudionike. Stoga bih pozvao sve zainteresirane da navrate preko vikenda do Jaruna te pogledaju ovaj atraktivni sport i uvjere se u njegovu ljepotu iz prve ruke. Svi zainteresirani su dobrodošli."

Činjenice o Jarun kupu 2014.

Sedmo izdanje turnira.
Očekuje se preko 300 sudionika te obaranje rekordnog broja ekipa, preko 35.
Zadnja četiri izdanja: turnir međunarodnog karaktera sa sudjelovanjem vrhunskih europskih ekipa. Ove godine četiri ekipe iz inozemstva potvrdile sudjelovanje na turniru.
Osiguran prijenos uživo finalnih utakmica.
Trophy challenge: natjecanje u najatraktivnijem potezu.
Revijalna utakmica pjeskaških legendi.
Najmasovnije natjecanje u rukometu na pijesku u Hrvatskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!