HT Prva liga, 2. kolo, 25.07.2021, 21:00 h, Gradski stadion u Poljudu, Split
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Luka Pušić, Dario Kulušić
Hajduk
Hajduk
Marko Livaja 63'
1:2(0:0) Osijek
Mario Jurčević 66'
Marin Pilj 86'
Osijek
Susret počinje u 21:00 sati.
 Spremamo se za utakmicu kola, mogli bi to nazvati i derbijem. Osijek je momčad koja se nije mnogo mijenjala od one koja je postala viceprvak i svakako puca na vrh, ali to želi i novi, pojačani Hajduk.
 Jens Gustafsson napravio je jednu promjenu u odnosu na sastav koji je igrao protiv Tobola. Nema Eleza, ali je tu Vušković. Kod Nenada Bjelice su izostali Jugović i Cheberko u odnosu na prvih 11 za Pogon, a upali su Nejašmić i Gržan.
 Posebno zanimljiv dvoboj možemo gledati u sredini terena, tu su igrači koji su se 'zamijenili'. Josip Vuković i Darko Njeašmić u razmaku od dva dana su promijenili ekipe i sad počinju u prvih 11 protiv svojih bivših momčadi.
1' Susret je počeo.
3' Prva prijetnja na susretu je domaća. Nakon duela Ljubičića i Škorića se odbila lopta do Krovinovića koji je opalio s dvadesetak metara, ali lopta po podu ide pokraj gola.
5' Opasno su kombinirali Osječani sad u kaznenom prostoru Hajduka. Mierez je tražio Bohara, ali obrana blokiraprije udarca.
7' Ne libe se Bijeli udaraca iz daljine pod novim trenerom. Sad je Livaja probao, a lopta se odbija od bloka i Ljubičića, a na odbijancu je od Mlakara brži Ivušić.
10' Opet Livaja s dvadesetak metara, ali Ivušić lako kroti.
11' 
Žuti karton dobio je Mile Škorić.
12' Sjajna prilika za Hajduk iz prekida! Krovinović je ubacio, a Simić prebacuje u visok luk koji Ivušić čupa ispod grede!
14' Što je sad propustio Mierez! Ubačaj s desne strane prebačen je na drugu stativu gdje je Mierez sam samcat, ali dok se namjestio je stigao blok i opasnost je očišćena.
17' Sjajnih prvih 15 minuta je za nama. Igra se jako otvoreno i imali smo nekoliko jako dobrih izlazaka na obje strane.
19' Neugodan sudar glavama Žapera i Čoline, gostujući igrač je na podu i mora mu se ukazati pomoć.
20' Dok je Osijek s desetoricom se u statistiku upisao i Kleinheisler koji je pucao visoko, visoko preko gola nakon odbijanca iz kornera.
22' Sa Žaperom je sve u redu i vratio se, ali sad novi sudar. Ovaj put s Krovinovićem.
23' 
Žuti karton dobio je Filip Krovinović.
24' Krovinović je zakasnio u duel i opasno je nogom išao na Žapera, Pajač je te nakon komunikacije s VAR-om sankcionirao. Žaper je čvrst momak, igra i nakon dva jako neugodna udarca.
25' 
Žuti karton dobio je Marko Livaja.
25' Evo i opasnosti nakon sve sile prekršaja i kartona. Iz slobodnjaka je bio neugodan ubačaj Osijeka, ali lopta je preletjela glave tri usamljena igrača u crnom.
27' Sahiti je driblao s desne strane i opalio korak unutar šesnaesterca, ali pokraj gola.
32' Dižu se tenzije na susretu. Poljudska je publika nezadovoljna kriterijem Pajača, igrači Osijeka su često na travnjaku nakon gotovo svakog starta, dok je dojam domaćina i njegove publike da se prekršaji gostiju ne sankcioniraju dovoljno.
35' Predvodnici črvstih duela nekako su zasad Ljubičić i Lončar koji često vode svoje bitke pune agresivnosti i tenzije.
39' 
Žuti karton dobio je Mario Vušković.
40' Hajduk je jako čvrst i jako direktan u startovima, Osječani vole padati i to rezultira novim žutim kartonom. Nakon 20 minuta sjajnog nogometa se igra negdje izgubila u prekršajima i svađama.
40' Najveća prigoda na susretu! Žaper je nakon ubačaja iz blizine sam glavom gađao, ali je Kalinić na mjestu i spašava svoju momčad!
42' Opet Livaja sjajno puca! Ušao je s lijeve strane prema sredini i opalio s ruba 16 metara, ali Ivušić sjajno ispod grede čupa u korner. Napokon malo nogometa.
43' Pokušaj Livaje nakon kornera gotovo iz mrtvog kuta, ali je vanjska mreža jedini realan ishod tog udarca.
45'+1' Dvije minute dodatka.
45'+1' Kakav promašaj Mlakara! Livaja krasno rabonom za Vukovića koji prebacuje ubačajem na Lovrencsicsa koji šalje ubačaj natrag na peterac, a tamo Mlakar samcat od travnjaka preko gola!
45'+2' Kraj prvog dijela. Nekoliko sjajnih prigoda i udaraca, ali i prekršaja i žutih kartona. Sve u svemu, pravi derbi visokog tempa i emocija.
46' 
Izmjena! Izlazi Marin Ljubičić, ulazi Jairo de Macedo da Silva.
46' 
Izmjena! Izlazi Mihael Žaper, ulazi Vedran Jugović.
46' Počelo je drugo poluvrijeme.
54' U drugom dijelu Osijek pokušava prijetiti visokim pritiskom i nešto je aktivniji u napadu, dok Hajduk šansu traži iz tranzicije nakon razbijanja pritiska.
55' 
Žuti karton dobio je Josip Vuković.
57' Prva opasnost u drugom dijelu. Sahiti je ukrao jednu loptu te je ušao u kazneni prostor. Pucao je lijevom s nekih 13 metara, ali od bloka usporenu loptu Ivušić lako kroti.
58' Opet kratki prekid, Mierez je ostao na podu nakon sudara glavama sa Simićem. No, posljedica nema.
62' Pao je Jairo u kaznenom prostoru, Bijeli traže penal, ali Pajač nije reagirao.
63' 
GOL! Hajduk - Osijek 1:0
Mrežu je zatresao Marko Livaja.
64' KAKVA GOLČINA LIVAJE! Ukrao je jednu loptu na desnom krilu, došao do kaznenog prostora te nije ubacio, već se sjurio na osnovnu liniju i iz nemoguće pozicije, iz mrtvog kuta probio Ivušića i od stative zatresao mrežu! Gol za špice!
66' 
GOL! Hajduk - Osijek 1:1
Mrežu je zatresao Mario Jurčević.
66' Odmah Osijek odgovara! Zaspala je obrana Hajduka, Mierez je bio sam na desnoj strani, a Kalinić mu brani udarac. No, na odbijanac je natrčao Jurčević koji odmah hladi Poljud!
67' Gol se provjerava zbog možebitnog zaleđa Miereza.
68' Situacija je čista, Osijek je izjednačio!
70' 
Izmjena! Izlazi Damjan Bohar, ulazi Marin Pilj.
70' 
Izmjena! Izlazi Šime Gržan, ulazi Petar Bočkaj.
70' 
Izmjena! Izlazi Darko Nejašmić, ulazi Amer Hiroš.
71' 
Izmjena! Izlazi Gergő Lovrencsics, ulazi Lumbardh Dellova.
71' Tek što je ušao u igru, Hiroš je odmah lijepo pucao s 15 metara desnom u suprotni kut, ali tik iznad grede.
73' Opet kraći prekid, sad se ukazuje pomoć Škoriću.
75' Zabio je Mierez, ali iz zaleđa. Opet udarac izvana koji je Kalinić uspio samo odbiti, ali je Argentinac u trenutku udarca bio u nedozvoljenoj poziciji.
76' No,VAR soba provjerava situaciju.
77' Potvrđeno je zaleđe, igraj dalje.
78' Namirisao je Osijek krv, sad je i Kleinheisler pucao s ruba 16, ali sporo u Kalinića.
79' 
Izmjena! Izlazi Jan Mlakar, ulazi Jani Atanasov.
80' Na podu je i Kalinić, nastradao je zglob u izbijanju lopte i sudaru s Mierezom.
81' Opasan ubačaj Hajduka koji je obrana vratila Ivušiću, Diamantakos traži ruku. Ništa od toga.
84' 
Izmjena! Izlazi Ramon Mierez, ulazi Antonio Mance.
86' 
GOL! Hajduk - Osijek 1:2
Mrežu je zatresao Marin Pilj.
87' Osijek vodi! Opet nespretna reakcija Kalinića i obrane Hajduka. Ovaj put je Kalinić samo odbio niski ubačaj Miloša, a na odbijancu je najbrži Pilj koji zabija. Treći odbijanac za Osijek, drugi koji vrijedi i obrana Bijelih mora poraditi na reakcijama.
89' 
Izmjena! Izlazi Mario Vušković, ulazi Kristian Dimitrov.
90' Čupavo nakon kornera na drugoj strani, lopta se odbila do Krovinovića koji puca s 15 metara, ali je netko dirao loptu.
90'+1' Sedam minuta nadoknade i nade za Hajduk.
90'+3' Kakav promašaj Livaje! Slično kao i Ljubičić u Zagrebu, Livaja je bio na drugoj stativi te je ubačaj prebačen na njegovu glavu, ali on iz pada puca kraj gola.
90'+6' 
Žuti karton dobio je Jani Atanasov.
90'+7' Kraj susreta, Osijek nosi tri boda!
Za komentiranje prijenosa morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!