Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Komentari na tekst: Priopćenje Našeg Hajduka i Torcide: "Novi objavljeni zahtjevi i zaključci bliži su lakrdiji nego ozbiljnomu pristupu"

Željan dokazivanja
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 706
26. lipnja 2019. u 17:59
I što sam rekao ovih dana? Sve je vidljivo iz priopčenja. Morat ce i drugi članovi HNS osnivati udruge i zajedno s skupinama navijača kao poštenjačine tražiti bolju poziciju za sebe. A kad to ne uspije neka osnuju svoj savez.
Peter Schmeichel
Dokazano ovisan
Pristupio: 13.11.2009.
Poruka: 10.803
26. lipnja 2019. u 18:07

Udruga Naš Hajduk i Torcida su izdali zajedničko priopćenje:

[POLITIČKI IGROKAZ I LAKRDIJA S IZMJENOM INICIJALNIH ZAHTJEVA]

Ideali i čist obraz najbolji su sažetak vrijednosti koje predstavlja borba Hajduka i njegovih navijača za pošten i ravnopravan nogomet. Što može biti važnije od tih vrijednosti?

Ako ste navijač Hajduka – ništa.
Ako ste član HDZ-a – zna se.

Stranka, kampanja i politika ispred svega. Cilj za koji se ne libi nikakvih sredstava. Ni održavanja stranačkoga skupa u prostorijama Kluba. Ni smijanja s onima koji godinama sustavno rade na uništavanju hrvatskoga nogometa, s onima koji se našim idealima rugaju, s onima koji su bezakonje i kriminal ozakonili kako bi vladali močvarom. Može se i vratiti politiku u Hajduk i pljunuti na tradiciju Hajduka, njegov puntarski i nepokoreni identitet, ako to stranačka stega nalaže.

Zapaženu ulogu u ovome političkome igrokazu odigrali su i ostali gradski vijećnici koji su simbol grada prodali za sitniš političkih poena i svoje prizemne dnevnopolitičke interese. Farsa od “povijesnoga sastanka”, koji je rezultirao time da nam se iz našega doma u facu smiju lica kojima je mjesto na tjeralicama, koja su do jučer služila Mamiću, koja godinama doslovno i figurativno sude ovomu klubu i degradiraju njegove navijače – uvreda je za svakoga tko živi Hajduk. Od svih udaraca što ih je politika zadala Hajduku, a bilo ih je, ovo je zasigurno jedan od najnižih. I zove se – izdaja.

Oni koji Hajduk žive, godinama grade sustav i taj sustav poštuju. Navijači Hajduka na izborima daju povjerenje Nadzornom odboru da strateški usmjerava klub, a oni daju povjerenje predsjedniku kluba da strategiju realizira i vodi Hajduk.

Odabrani smjer su pregovori, a iz objavljenih zaključaka vidimo njihove prve rezultate. Doneseni su zaključci oko zahtjeva. Onih zahtjeva na kojima se temelji – ili bi se barem trebao temeljiti – pošten i ravnopravan nogomet u Hrvatskoj. Posebno se to odnosi na zahtjev za stranim sudačkim povjerenikom, s obzirom na to da je suđenje rak rana domaćega nogometa. Za navijače Hajduka ne postoji "ne može se" i "nerealno je". Navijači su to dokazali uvijek kad je bilo najpotrebnije.

Ovi novi objavljeni zahtjevi i zaključci bliži su lakrdiji nego ozbiljnomu pristupu rješavanju problema. Čak i da se ispune, neće značiti ništa više od jeftino prodane borbe. Donesene nevjerojatne zaključke o transparentnosti saveza i provođenju Zakona o sportu možemo smatrati samo nespretnim pokušajem šale. Izmjenom inicijalnih zahtjeva odabralo se vjerovati onima kojima navijači Hajduka s razlogom ne vjeruju.

Upravni Odbor Našeg Hajduka održat će sastanak s Nadzornim odborom kluba i o njemu informirati javnost, a naše članove pozivamo da svoje mišljenje izraze na nadolazećoj Skupštini HNK Hajduk i Ćakuli s vodstvom HNK Hajduk.

Naš Hajduk & KN Torcida

[uredio Dario_SNet - 26. lipnja 2019. u 18:37]
Nitko nije iznad Hajduka pa ni ja. Vratit ću se. Nema za nas granice. Ni upozorenja, ni išta slično, mi možemo što hoćemo.