Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

GNK Dinamo Zagreb 2020-21

Bosskovitz
Bosskovitz
Potencijal za velika djela
Pristupio: 26.07.2018.
Poruka: 1.041
24. srpnja 2020. u 17:16

 

 

Večeras je zadnja utakmica u staroj sezoni, ali moram na put i obećao sam novu temu pa evo par sati uranjeno.
 
 
 
Što se slike tiče - znam, pretjerao sam, prestao sam brojati kad sam prešao 100 layera. Prošle godine sam napravio otvornu sliku s igračima i trofejima jer je bila pozitiva, ali ove godine je šamaranje zdravog razuma, kluba, navijača, prava, pravde, morala i skrupula toliko uznapredovalo da sam htio staviti ključnu braću oko grba jer su se ipak toliko potrudili da se sve vrti samo oko njih. Onda sam dodao njihove najbliže suradnike, mumiju, članove odbora koji ih cijelo vrijeme podržavaju u kriminalu i eto ti sto layera.
 
Dobri poznavatelji će prepoznati značenje iza doslovno svakog mučnog detalja na slici, od zastava država u kojima su offshore računi preko kojih je Zdravko Mamić prao novac prema nepravomoćnoj presudi kojom je osuđen za nanošenje multimilijunske štete klubu do jacuzzija koje je klub plaćao HDZ-ovim falsifikatorima iz MUP-a. Uglavnom, igrajte se s fotkom, zumirajte i što vam je drago, dijelite ako hoćete, evo je u većoj rezoluciji:  https://i.ibb.co/BwVWj6m/sportnetoriginal03.png
 
 
______
 
 
 
Što se sezone koja nam kreće tiče, ne znam što bih rekao. Vjerojatno ne znate ni vi, pa ću nam samo svima poželjeti pravomoćnost presude za kriminalce koji koriste naš klub za protupravno i nemoralno bogaćenje. Ako se to dogodi sljedeće godine, pamtit ćemo 2021. kao jednu od prijelomnica u 100+ godina naše povijesti.
 
 
Sretno nam, a do onda ću samo c/p ono što je u uvodni post za prošlu sezonu dodao Ian, a nažalost sve je i dalje aktualno - još se ni jedan cent nije vratio u klub, ni jedan krivac završio u Remetinecu:

 

Mathias Chago Igrač je u srpnju 2005. godine prešao u Dinamo iz kluba Metalac iz Osijeka bez ikakve odštete, no provizija u iznosu od 500 tisuća eura isplaćena je na račun Mamićeve tvrtke Real Sports Management.

Oeliton Araujo Dos Santos (Etto) I prije nego što će ga Dinamo kupiti u kolovozu 2005. godine, tvrtka Real Sports Management ispostavila je i naplatila račun za fiktivno posredovanje u iznosu od 200 tisuća eura.

Carlos Santos De Jesus Sedam dana nakon Ettoa Dinamo ga je kupio za samo 40 tisuća eura, a na račun Mamićeve tvrtke isplaćena je provizija za nepostojeće posredovanje u iznosu od 500 tisuća eura.

Davor Vugrinec U lipnju 2006. godine legendarni igrač iz Varaždina besplatno je, kao slobodan igrač, došao u Dinamo, no još tri mjeseca ranije švicarska tvrtka ispostavila je fiktivni račun za preuzimanje 50 posto igračkih prava na 300 tisuća eura, a na dan njegova dolaska i račun za drugu ratu u jednakom iznosu, ukupno 600 tisuća eura.

Franck Mango Guela U srpnju 2007. godine Vrbanović je od Mamićeve tvrtke kupio prava na tog igrača za 500 tisuća eura, premda ih ona nije imala, a iduće godine ona su plaćena s opisom naknada za posredovanje.

Igor Bišćan Jednaka praksa: Vrbanović potpisuje da Mamićeva tvrtka ima image rights na Bišćana, a Dinamo se obvezuje platiti ih 600 tisuća eura premda je Bišćan u tom trenutku bio slobodan igrač koji je želio igrati za zagrebački klub.

Nikola Pokrivač U siječnju 2008. godine transferiran je iz Dinama u francuski Monaco za 2.936.000 eura, a tek kasnije sklopljen je ugovor o posredovanju s Mamićevom tvrtkom na desetak posto tog iznosa, odnosno 295 tisuća eura,

Luka Modrić Nakon što je u travnju 2008. godine sklopljen ugovor o njegovoj prodaji u Tottenham za 21 milijun eura, u iduće četiri godine s računa Dinama je na osnovu fiktivnog posredovanja uplaćeno 2,2 milijuna eura, premda tvrtka kojoj je novac uplaćen u trenutku transfera nije ni postojala niti je obavljala posredovanje.

Vedran Ćorluka Tek nakon što je koncem lipnja 2007. godine prodan u Manchester City za 13 milijuna eura, s tvrtkom je potpisan ugovor kojim je se opunomoćuje za zastupanje igrača na engleskom tržištu i dogovara naknada od 1,2 milijune eura, koja se potom isplaćuje.

Dejan Lovren Transfer u Lyon dogovarao je Dinamov direktor Damir Vrbanović, no provizija od 900 tisuća eura isplaćena je na račun tvrtke u Hong Kongu, odakle je novac prebačen Mamićevu sinu.

Mario Mandžukić i Ivica Vrdoljak (kupnja) Zdravko Mamić kao funkcioner Dinama dogovorio je njihovo dovođenje u klub, a proviziju od 300 tisuća eura Dinamo je uplatio njegovu sinu u Švicarsku.

Boško Balaban Gotovo identičan slučaj: za nepostojeće posredovanje Mamiću mlađem uplaćeno je 200 tisuća eura.

Georg Koch Karizmatični vratar u Dinamo je stigao iz njemačkog Duisburga, a fiktivno posredovanje plaćeno je Mamićevu sinu u iznosu od 100 tisuća eura.

Eduardo da Silva Njegov veliki transfer u Arsenal dogodio se u srpnju 2007. godine, a gotovo tri mjeseca kasnije Damir Vrbanović u Dinamovo ime odobrava sporazum o navodnom posredovanju pa na račun Mamićeve tvrtke u Švicarskoj isplaćuje 575.829 eura i 500.000 funti.

Gordon Schildenfeld Za nepostojeću ‘stručnu pomoć pri posredovanju’ u njegovu dva milijuna eura vrijednom transferu u turski Besiktas, na račun tvrtke Mamićevih na Cipru uplaćeno je 200 tisuća eura.

Mario Mandžukić (prodaja) U njegovu 7,5 milijuna eura vrijednom transferu u Wolfsburg provizija za fiktivno posredovanje iznosila je 750 tisuća eura, novac je isplaćen u Gibraltar, a potom je prosljeđivan svim optuženicima – uključujući i samog Vrbanovića. On je odobrio navodno posredovanje i dobio 50 tisuća eura.

Ivica Vrdoljak (prodaja) Prodan je u poljsku Legiju za 975 tisuća eura, a deset posto tog iznosa preko Sejšela je većim dijelom proslijeđen Mariju Mamiću.

Josip Šimunić U Dinamo je došao besplatno iz njemačkog Hoffenheima, no londonskoj tvrtki povezanoj s Mamićima plaćeno je 200 tisuća eura.

Zvonko Pamić Dinamo ga je kupio u Njemačkoj za 230 tisuća eura, a potom su Mamići sebi isplatili još 200 tisuća eura.

Josip Tadić i Ognjen Vukojević Prvi je prodan u Grenoble, drugi u Dinamo Kijev, a fiktivna provizija od 545 tisuća eura isplaćena je tvrtki povezanoj s Mamićima na Svetom Vincentu i Grenadinu.

Sammir Kupljen je u Brazilu za 1,6 milijuna dolara, a proviziju od 200 tisuća dolara Dinamo je uplatio na račun tvrtke Mamićevih na Belizeu. Mamićev sin podigao je 100 tisuća eura u gotovini, ostalo je proslijedio po svom nahođenju.

Tin Jedvaj Provizija za njegov transfer iz Dinama u Romu uplaćena je tvrtki koju je vodio jedan odvjetnik koji s transferom nije imao veze, nego je postupao po uputama Zdravka, Zorana i Marija Mamića. Dogovoreno je 500 tisuća eura, plaćeno 300 tisuća, a ostalo se vodi kao dug. Od isplaćena novca 270 tisuća proslijeđeno je Mariju Mamiću. Jedvajevo ime spominje se i u drugom dijelu optužnice: još kao maloljetniku prava na 50 posto njegova transfera prebačena su na Stipančića i Marija Mamića na razdoblje od idućih sedam godina, za što mu je isplaćeno 200 tisuća eura. Prilikom transfera u Romu vrijednog pet milijuna eura, milijun i pol eura isplaćeno je za lažno posredovanje, dok je još milijun eura uknjiženo kao obveza Dinama.

Boštjan Cesar Napravljena je lažna izjava da sva prava na igrača pripadaju tvrtki Mamićevih registriranoj u Londonu, iako Cesar to nikada nije potpisao. Nakon transfera u Olimpique Marseille točno 1.050.000 eura završilo je u džepovima optuženih, od čega najveći dio upravo kod Zdravka Mamića.

Ante Ćorić Zdravko i Mario Mamić te Nikky Vuksan uvjerili su roditelje tada još maloljetnog igrača da preuzmu brigu o njegovoj karijeri na idućih sedam godina i za to im obećali isplatiti tek 30 tisuća eura, dok mu je za kršenje ugovora nametnuta globa od milijun eura. Pravo na 50 posto budućeg transfera, za slučaj da on iznosi između jednog i 20 milijuna eura, preneseno je na tvrtku u Dubaiju.

Nikola Moro Gotovo jednak slučaj kao i kod Ćorića: pravo na 50 posto budućeg transfera podijeljeno je između Dinama i obitelji Moro, koja svoj dio odmah prebacuje na tvrtku iz Dubaija uz 50 tisuća eura koje im je odmah trebalo biti isplaćeno u gotovini, što nije učinjeno. No čak i prije toga potpisan je dodatni ugovor po kojemu ocu ovog igrača tvrtka iz Dubaija isplaćuje deset posto svog dijela.

Alen Halilović Ista priča: Dinamo neosnovano maloljetnom igraču i njegovu ocu prepušta 50 posto budućeg transfera, oni to odmah prebacuju na Mamićeve tvrtke i dobivaju 300 tisuća eura. Lažnim posrednicima iz Švicarske trebalo je biti isplaćeno 1,65 milijuna eura, što još uvijek stoji kao obveza u Dinamovim knjigama.

Mateo Kovačić Transfer se dijeli 50 naprema 50 posto između Dinama i Kovačića, on svoj dio prepušta tvrtki Mamićevih iz Hong Konga i dobiva 150 tisuća eura. Prilikom transfera vrijednog 13 milijuna eura Dinamo je toj tvrtki uplatio dva milijuna eura, a službeno ostao dužan još 4,5 milijuna.

I have spoken.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 43.123
24. srpnja 2020. u 17:26

ajmo dalje

[uredio ian wright - 24. srpnja 2020. u 22:55]
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 43.123
24. srpnja 2020. u 22:57

nastavimo uz želju da Mamići nestanu

Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 5.761
24. srpnja 2020. u 23:01

ian wright je napisao/la:

nastavimo uz želju da Mamići nestanu

Vidi cijeli citat

Moze li Bozicno cudo ove godine bit hrvatsko pravosude?

Za Dinamo bez Mamica!!
San Lorenzo
San Lorenzo
Mali dioničar
Pristupio: 25.05.2011.
Poruka: 6.974
24. srpnja 2020. u 23:18

Dok pravosuđe ne odradi svoje, ako će uopće odraditi, želje za ovu sezonu su odlazak Livakovića, Petkovića, Oršića i još nekih igrača koji ne zaslužuju trunuti u govnu od kluba...također i ispadanje iz Europe na prvoj stepenici.

FILIP HRGOVIĆ***STIPE MIOČIĆ***''I'm not surprised motherf*****s!''https://www.youtube.com/watch?v=vqK6gRHP3Ew***https://www.youtube.com/watch?v=S3moBU-ax_M
ramzes3
ramzes3
Mali dioničar
Pristupio: 22.04.2018.
Poruka: 6.049
24. srpnja 2020. u 23:36

lijepa lista gore. tuzno je to sto ona i dalje "potajno" raste

danchy
danchy
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 22.026
25. srpnja 2020. u 07:49

Moze li se obrisati "G" iz naslova teme?

I would challenge you to a battle of wits, but I can see that you are unarmed...
horog DP
horog DP
Mali dioničar
Pristupio: 10.01.2019.
Poruka: 7.934
25. srpnja 2020. u 07:56

poštovani Dinamovici

Najiskrenije želje od mene da Vam Daltoni napokon ove sezone odjebu od kluba!

jer to je rekvijem za moju ljubav, za sve dane i noći, traganje za istinom, do koje ćemo doći, kada umrem i odem da postanem sluga nekom drugom što plaće za mnom.
db
db
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2010.
Poruka: 15.447
25. srpnja 2020. u 08:12

Odjebat će k...c. 

Mislim, sve i da potvrde presudu, jedan je zgiljao u bih, drugi će otići par dana prije konačne presude. 

Preselit će se u tu vukojebinu i nastaviti voditi klub preko instaliranih pijuna, kao i što se nekim dronom na nebu iznad bliskog istoka upravlja iz centra u sad-u. 

 

Btw poštovani pravednici na ovoj temi, u novoj sezoni želim da vaš klub propadne još niže, na svim mogućim razinama 😊

 

 

[uredio db - 25. srpnja 2020. u 08:14]
BPAM
BPAM
Potencijal za velika djela
Pristupio: 06.08.2018.
Poruka: 1.127
25. srpnja 2020. u 09:18

SN najavljuju odlazak Majera u Birmimgham.

 

Znači ne znam valjda ni jednog igrača iz Hnl-a kojem bi Championship manje odgovarao. Pogotovo takva ratnička ekipa ko oni. Ni Šunjiću nije lako tamo.

 

Meni je Majer onak za otic na posudbu u Olimpiju, tam nek izdominira sezonu ak može i zna i nek se vrati.

Dinko Bilich
Dinko Bilich
Dokazano ovisan
Pristupio: 08.07.2012.
Poruka: 13.603
25. srpnja 2020. u 09:23

nije da se tamo samo igra udri-navbij-skoči-trči. Dosta su europski treneri koji rade u Engleskoj promijenili njihov način igre, a slično je doduše domaći Southgate učinio i od reprezentacije(mada je profil igrača takav da bi bilo čudno da nije).. Tamo mu je Šunjić, bio bi nakon aklimatizacije, definitivno traženo playmakersko rješenje, a rezultatski cilj vjerojatno je biti u sredini što je realno tako da bi mogao bez pritiska stasati u tom novom svijetu. 


vjeko1701
vjeko1701
Potencijal za velika djela
Pristupio: 16.08.2011.
Poruka: 3.424
25. srpnja 2020. u 09:40

Bolje da ga daju Osijeku il Rijeci uz pravo na 50% buduce odstete. 

It's my estimation that every man that ever got a statue made of him was one kind of sommbitch or another.
Budweiser79
Budweiser79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 16.08.2019.
Poruka: 3.643
25. srpnja 2020. u 09:47

Lokomotiva već ima 50% od sljedećeg transfera.

Tu su došli, uvlačili su nam se, žicali lovu i tak. Kad smo došli dolje, cijeli grad na nas, a i dolje su nas žicali pare. To je brdo kokošara, tak je bilo i bit će.
burek1983
burek1983
Potencijal za velika djela
Pristupio: 14.01.2011.
Poruka: 2.370
25. srpnja 2020. u 10:25

Drag dečko taj Majer ali jednostavno nije opravdao recimo visoka očekivanja.
Daleko od toga da nezna igrat,ali promjena sredine se nameće kao logično riješenje.
Jučer primjerice iako je odigrao dobru tekmu od svih veznjaka najviše je kasnio na presingu,obrambeno pozicioniranje mu isto nije forte,dapače.
Bio je borben,ali slabo se dosta slabo kreće.Dosta često je bio u kadru kako hoda i djelovao potpuno pasivno na organizaciju napada.
Znam da ga ozljede da nisu mazile,ali može i mora znatno više.


giga_sb
giga_sb
Potencijal za velika djela
Pristupio: 22.07.2010.
Poruka: 2.692
25. srpnja 2020. u 10:37

korektna utakmica, malo je gospodin kriminalac/trener kasnio sa nekim izmjenama... kulenovic je dno, ja ne znam kako se za njega uopce platila odsteta i barisic je trebao prije uci, isto je lijevi bek padao kako je utakmica odmicala i trebao je biti zamijenjen... sto se tice pozitivnih stvari, nije ih bilo s mog aspekta gledanja...