Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

4. NL Čakovec-Varaždin

Mr. Troll
Mr. Troll
Nedokazan i sumnjiv
Pristupio: 11.07.2021.
Poruka: 9
11. srpnja 2021. u 23:32

James Dean je napisao/la:

Vilenjak je napisao/la:

koja je poanta medjimurske pobune?

nit su osvojili 4.

nit su osvojili 3.

iz 2. im je ispal jedini klub u istoj....

a svi puni love

Vidi cijeli citat

Upravo je u tome poanta. Hoceju igrati sami među sobom, pa da konačno nekaj osvoje.

 

Vidi cijeli citat


Ma nemamo nikakve šanse. Predsjednik MNS je "izbacio" 10 klubova koji su imali nekakve šanse i preko noći premijenio uvjete kako bi NK Žiškovec  mogao upasti u 4. ligu. Pa kako da onda nešto osvojimo? Kako?????

Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.580
15. srpnja 2021. u 22:24

https://evarazdin.hr/sport/ivan-novak-mi-cemo-ove-godine-svakako-odigrati-cetvrtu-ligu-392244/

 

Nogometna sezona tek što je završila, a već su u punom zamahu pripreme za novu sezonu 2021/22. ŽNS Varaždin, samostalnom ili kroz HNS-ovo Središte Sjever vodi tri županijske nogometne lige te međužupanijsku Četvrtu NL Čakovec – Varaždin i 3. HNL Sjever.

 

Glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak prema najnovijim vijestima iz HNS-a upoznaje klubove s promjenama i mogućim scenarijima organiziranja ovih liga. Tako će 3. HNL Sjever egzistirati još samo jednu sezonu, a zatim se formira jedinstvena  3. HNL.

 

- Dolazi do promjene cijelog sustava natjecanja na nivou HNS-a. Mi smo na temelju rezultata 2020/21. odmah krenuli na pripremu nove sezone, koja će nam biti filter za promjenu natjecanja u 2022/23. Ove sezone 3. HNL Sjever će i dalje brojiti 12 klubov, lige mladeži ostaju kao i do sada i to je ono što HNS vodi kroz svoje Središte Sjever. U sezoni 2022/23. ona se pod navodnicima gasi i formira se jedinstvena Treća liga na nivou HNS-a. Iz ove naše skupine možemo očekivati dva kluba koja će ući u sustav  natjecanja jedinstvene Treće lige. Iz pet sadašnjih trećih liga ulaze po dva, odnosno tri kluba, uz zadovoljavanje svih ostalih kriterija i uvjeta. Od uvjeta samo da izdvojim da ć e svaki kub morati imati pet mlađih uzrasnih kategorija u natjecanjima, ali imat će i beneficije. Prema odluci Komisije za natjecanja HNS-a i IO HNS-a svim klubovima će se sufinancirati prijevoz kao i službene osobe. Negdje oko 4,2 milijuna kuna je iznos s kojim će HNS pomoći klubovima koji će participirati u novoj Trećoj ligi. Uz ovih deset klubova ući će i pet današnjih drugoligaša koji se spuštaju u jedinstvenu Treću ligu i još će se tražiti 16. klub. U tom slučaju prednost imaju sadašnje Treće lige s 18 klubova.

 

 

 

Međužupanijska liga, Četvrta NL Čakovec – Varaždin već je nekoliko puta bila upitna, ali se do sada uspješno održala. Međutim, ponovo je upitna za sljedeću sezonu ali i sezonu 2022/23. kada dolazi do sveobuhvatnog redefiniranja liga. Kakva je trenutna situacija u Četvrtoj NL Čakovec – Varaždin?

 

- Sada imamo određenih problema oko formiranja Četvrte nogometne lige. Većina klubova s područja međimurskog saveza, odnosno devet predstavnika plus pet predstavnika 1. Međimurske lige, koji bi prema propozicijama mogli sudjelovati, izjasnili su se da ne žele sudjelovati u Četvrtoj nogometnoj ligi. Mi smo, na zamolbu međimurskog saveza produžili rok za prijavu, ali niti do tog roka se nisu prijavili. Po isteku drugog roka oni se ipak javljaju, a u trenutku kada smo mi počeli razmišljati o promjeni propozicija da i nižerangirani klubovi prve županijske lige mogu podnijeti zamolbu za sudjelovanje u Četvrtoj NL. Zatražili smo suglasnost Komisije za natjecanja HNS-a, IO HNS-a a koji su nas uputili na Komisiju za pravila i propise. Sada čekamo očitovanje te Komisije ali isto tako i HOO i Ureda za šport da nam dozvole, s obzirom na situaciju, na ovaj način popuniti ligu. Ovog trenutka imamo tri kluba iz Međimurja, koji su se prijavili na vrijeme i osam klubova s varaždinskog područja.

 

Kada se očekuje razrješenje tog problema i određivanje propozicija i sastava Četvrte NL?

 

- U utorak, 20. srpnja sastat će se IO ŽNS Varaždin i još jednom razmotriti situaciju i vidjeti kakva mišljenja su stigla te odrediti sastav lige, odnosno vidjeti na koji ćemo način popuniti ligu. Mi ćemo do tada kontaktirati sve klubove koji su se prijavili kako bi znali i čuli njihova razmišljanja jer realno se može dogoditi da liga broji i 10 klubova ili 11 ili 12 teško je to u ovom trenutku predvidjeti. Nama se još prijavilo pet klubova iz Međimurja koji su ispod petog mjesta njihove 1. ŽNL. Mi smo formirali komisiju koja će u subotu, 10. srpnja otići i utvrditi da li ti klubovi zadovoljavaju kriterije za Četvrtu ligu, tako da u slučaju dobijemo pozitivna odluka o promjeni pravilnika, mi onda imamo klubove koji će popuniti Četvrtu ligu ali prioritet imaju klubovi koji su se prijavili u roku. Znači osam klubova s područja Varaždina i tri kluba s područja Međimurja i od ovih pet još tri kluba bi se eventualno mogla pridružiti u ligu.

 

Znači za sada nije donijeta konačna odluka o sudbini Četvrte NL?

 

- ŽNS Varaždin ne donosi ishitrene odluke, nije nam niti na kraj pameti da bi donijeli odluku koja bi se kosila s trenutnim pravilnikom. Mi smo reagirali na vrijeme. Prije Skupštine poslali smo dopis kolegama iz Međimurskog nogometnog saveza s pitanjem da li žele sudjelovati, odnosno da li klubovi žele participirati u Četvrtoj NL i dobili pozitivan odgovor. Tada nismo tražili izmjene sustava natjecanja. Devet međimurskih klubova su nakon toga poslali ovjerene izjave da ne žele sudjelovati u Četvrtoj NL. Tada smo bili prisiljeni razgovarati o drugim načinima popune lige. Ukoliko nećemo moći formirati ligu, sazvat ćemo Skupštinu i  krenuti u formiranje novog sustava natjecanja. Bilo bi pogubno da sve klubove spustimo u 1. ŽNL, onda se ruši cijeli sustav. Osam klubova bi ušlo u 1. ŽNL , veliki broj klubova iz 1. ŽNL ispao bi u 2. ŽNL, pa iz 2. u 3. I to mi nećemo dozvoliti. Mi ćemo ove godine svakako odigrati Četvrtu ligu, a vidjet ćemo na koji način ćemo je formirati.

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
glineker
glineker
Željan dokazivanja
Pristupio: 21.07.2014.
Poruka: 177
16. srpnja 2021. u 08:15

Mr. Troll je napisao/la:

James Dean je napisao/la:

Vilenjak je napisao/la:

koja je poanta medjimurske pobune?

nit su osvojili 4.

nit su osvojili 3.

iz 2. im je ispal jedini klub u istoj....

a svi puni love

Vidi cijeli citat

Upravo je u tome poanta. Hoceju igrati sami među sobom, pa da konačno nekaj osvoje.

 

Vidi cijeli citat


Ma nemamo nikakve šanse. Predsjednik MNS je "izbacio" 10 klubova koji su imali nekakve šanse i preko noći premijenio uvjete kako bi NK Žiškovec  mogao upasti u 4. ligu. Pa kako da onda nešto osvojimo? Kako?????

Vidi cijeli citat

Nije ih Predsjednik izbacio, nego su se sami izbacili, a sad slijedi moljakanje po HNS-u da im se ipak omogući igranje 4. NL

Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.580
20. srpnja 2021. u 14:38

Do kraja tjedna bi se valjda trebalo znati nešto više, možda i sve ... utorak varaždinski IO, četvrtak međimurski IO

 

10 prijava aktualnih članova:

- Bednja, Ivančica, Nedeljanec, Mladost (SM), Dinamo (D), Mladost (P), Zelengaj, Jalžabet, Dubravka, Plitvica

 

1 prijava iz ŽNL Varaždin:

- Budućnost Vidovec

 

5 prijava iz ŽNL Međimurje (klubovi ispod 5. mjesta):

- Galeb, Naprijed, Draškovec, Sloga (Š) + odbijen Hodošan (ispada u 2. ŽNL)

 

6 zakašnjelih prijava (klubovi koji zadovoljavaju uvjete plasmana):

- Međimurec, Nedelišće, Omladinac, Dinamo (P), Centrometal + Graničar (K) (prvak ŽNL)

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
LUDBREG
LUDBREG
Željan dokazivanja
Pristupio: 27.05.2013.
Poruka: 973
20. srpnja 2021. u 17:01

Početkom sljedećeg tjedna trebao bi se znati sastav Četvrte NL Čakovec - Varaždin

   20.7.2021. u 16:28h Objavljeno u Sport

Održana je sjednica Izvršnog odbora varaždinskog Županijskog nogometnog saveza nakon koje još nije poznat sastav Četvrte nogometne lige skupina Čakovec - Varaždina za sezonu 2021./2022.

- Čekamo odluku HNS-a i Ureda za sport vezano za promjenu članka 35. u Propozicijama natjecanja za Četvrtu NL, a čime bi se liga mogla popuniti i s klubovima koji su plasirani niže od petog mjesta,s obzirom na to da su klubovi iz međimurskog Saveza, plasirani na prvih pet mjesta, dali izjave u kojima ističu da ne žele igrati Četvrtu nogometnu ligu skupinu Čakovec - Varaždina u sezoni 2021./2022. Stigle su nam prijave klubova iz Međimurske županije koji su lošije plasirani a htjeli bi sljedeće sezone participirati ligi, međutim, varaždinski ŽNS ne želi donositi bilo kakve odluke koje suprotnosti s Propozicijama natjecanja za Četvrtu NL i potrebna nam je suglasnost Hrvatskog nogometnog saveza i Ureda za sport HOO-a da nam to dozvole, kako bi klubove, koji zadovoljavaju kriterije i uvjete, mogli uključiti u natjecanje. Uz 11 prijavljenih 11, 8 iz Varaždinske i tri iz Međimurske županije, još tri kluba priključit ćemo ligi iz Međimurske županije, tako da će liga brojati 14 sudionika - izvijestio je glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.

S obzirom na to da se čekaju odluke varaždinski ŽNS je prolongirao odluku o sastavu lige.

- Odluke očekujemo a konačnu odluku o sastavu lige donijet ćemo naredni ponedjeljak kada će se održati još jedna sjednica Izvršnog odbora varaždinskog ŽNS-a, a održat će se i sjednica MNO, na kojoj ćemo sve verificirati. Inače verificirali smo liste sudaca i delegata za narednu sezonu za sve lige, tako da smo s te strane spremni za novu sezonu - zaključio je Novak.

LUDBREG
LUDBREG
Željan dokazivanja
Pristupio: 27.05.2013.
Poruka: 973
20. srpnja 2021. u 17:05

bitno je da su suci i delegati spremni, a ko pita klubove dal su oni spremni (jer ne znaju u kojoj budu ligi igrali)

Kruno_CK
Kruno_CK
Nedokazan i sumnjiv
Pristupio: 24.08.2020.
Poruka: 33
ahmadineđad
ahmadineđad
Željan dokazivanja
Pristupio: 06.09.2012.
Poruka: 325
21. srpnja 2021. u 10:56

Vidi cijeli citat

Onih 200 kila ga došlo glave! 

ivica3300
ivica3300
Potencijal za velika djela
Pristupio: 04.08.2016.
Poruka: 1.002
21. srpnja 2021. u 21:31

Gle ti ovo:

 

Postoje dvije varijante za iduću sezonu:

 

Varijanta A JE LIGA VŽ-BJ-KC-VT sa 14 klubova 

Varijanta B : Neka vrsta premijer lige 10-12 klubova sve zavisi tko ispadne s treće lige i upadne iz prve ŽNL unutra.  

 

 

Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.580
21. srpnja 2021. u 23:43

Članak 35. je jasan da jasniji ne može biti...

https://zns-varazdin.hr/download/propozicije-4-nl-cakovec-varazdin-2020-2021/

 

Prva opcija: Na kraju prvenstva 2020/21. iz skupine ČK-VŽ obvezno ispada posljednjeplasirani klub, odnosno onoliko klubova koliko je potrebno da skupina ČK-VŽ u natjecateljskoj 2021/22. godini broji do 14 klubova. U skupinu ČK-VŽ izravno ulaze prvaci ili klubovi ŽNS-a ČK-VŽ zaključno do 5. mjesta, te klubovi koji su ispali iz Treće HNL da bi Liga brojila do 14 klubova. U IV NL mogu ući samo klubovi koji ispunjavaju uvjete iz Odluke o uvjetima za natjecanje u IV NL.

 

Druga opcija: Ukoliko se na kraju prvenstva 2020/21. neće formirati Četvrta NL ČK-VŽ, svi klubovi Međimurskog i Varaždinskog saveza će formirati lige unutar svojih ŽNS-a, a što će biti obuhvaćeno Propozicijama za natjecanje Međimurskog i Varaždinskog saveza.

 

13.7.2020.

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
rexus
rexus
Potencijal za velika djela
Pristupio: 23.03.2008.
Poruka: 1.017
21. srpnja 2021. u 23:51

Ovo što je Ivica stavio je prijedlog propozicija za 1. ŽNL Vž za iduću sezonu.

Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.580
22. srpnja 2021. u 00:03

rexus je napisao/la:

Ovo što je Ivica stavio je prijedlog propozicija za 1. ŽNL Vž za iduću sezonu.

Vidi cijeli citat

I mislio sam, ali to se zna već dugo da će se buduća Četvrta igrati na području sadašnje Treće

 

edit: izvod iz propozicija je ustvari povezan s zadnjim objavama o ligi...

[uredio Weasley - 22. srpnja 2021. u 00:04]
Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
LUDBREG
LUDBREG
Željan dokazivanja
Pristupio: 27.05.2013.
Poruka: 973
23. srpnja 2021. u 11:22

Weasley je napisao/la:

Članak 35. je jasan da jasniji ne može biti...

https://zns-varazdin.hr/download/propozicije-4-nl-cakovec-varazdin-2020-2021/

 

Prva opcija: Na kraju prvenstva 2020/21. iz skupine ČK-VŽ obvezno ispada posljednjeplasirani klub, odnosno onoliko klubova koliko je potrebno da skupina ČK-VŽ u natjecateljskoj 2021/22. godini broji do 14 klubova. U skupinu ČK-VŽ izravno ulaze prvaci ili klubovi ŽNS-a ČK-VŽ zaključno do 5. mjesta, te klubovi koji su ispali iz Treće HNL da bi Liga brojila do 14 klubova. U IV NL mogu ući samo klubovi koji ispunjavaju uvjete iz Odluke o uvjetima za natjecanje u IV NL.

 

Druga opcija: Ukoliko se na kraju prvenstva 2020/21. neće formirati Četvrta NL ČK-VŽ, svi klubovi Međimurskog i Varaždinskog saveza će formirati lige unutar svojih ŽNS-a, a što će biti obuhvaćeno Propozicijama za natjecanje Međimurskog i Varaždinskog saveza.

 

13.7.2020.

Vidi cijeli citat

I najjasniji članci se mogu promjeniti ako se radi o "višem" interesu.

Dakle, iz HNS stigla dozvola za promjenu članka te će se formirati IV HNL s 8 VŽ i 6 ČK predstavnika.

E, Međimurci, niste htjeli ligu  s 9 svojih, a sad ćete dobit 6 mjesta. I da još Mato pobaca "buntovnike" u najniži rang bilo bi veselo

glineker
glineker
Željan dokazivanja
Pristupio: 21.07.2014.
Poruka: 177
23. srpnja 2021. u 12:37

E sad se buntovnici mogu žaliti do Strasbourga...., jer je to isto potvrdilo i nadležno ministarstvo.

[uredio glineker - 23. srpnja 2021. u 12:38]
ahmadineđad
ahmadineđad
Željan dokazivanja
Pristupio: 06.09.2012.
Poruka: 325
23. srpnja 2021. u 14:02

Sad će ih Ured za sport resetirati tj. vratiti na početne položaje.