Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

NK Varteks, Varaždin; 2011 - ...

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
26. veljače 2020. u 06:19

'KUPI TRAVU' NK Varteks dobio igralište s umjetnom travom u Hrašćici

 

Grad Varaždin, odnosno NK Varteks preuzeli su danas na upravljanje novi travnjak sa umjetnom travom u Hrašćici.

U utorak je, uz prisustvo predstavnika Središnjeg državnog ureda za šport održana 'primopredaja' novog travnjaka s umjetnom travom u varaždinskom prigradskom naselju Hrašćica. Gradonačelnik Ivan Čehok preuzeo je travnjak, a njega će koristiti NK Varteks.

Sredstva su prikupljana iz tri glavna izvora, od središnjeg Državnog ureda za Šport, dio je izdvojio Grad Varaždin, a dio su prikupili sami Varteksovci, i simpatizeri kluba kroz akciju 'Kupi travu za Varteks'.

- Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada na gradnji ovog terena, gdje smo uložili jako puno našeg vremena i mi sami, ponosni smo da imamo ovaj travnjak. Zahvalni smo Središnjem državnom uredu za Šport, koji je prepoznato vrijednost našeg projekta da dovedemo jedan moderni sportski objekt u ovo naselje – istaknuo je Bernard Toplak, potpredsjednik.

 

 

Nije propustio zahvaliti i gradu Varaždinu, koji je omogućio preduvjete da se ovakav teren napravi. A on će mnogo značiti i za Mjesni odbor Hrašćica.

- Puno će to značiti za naše naselje, čekamo još komunalnu infrastrukturu da se to uredi do kraja s parkiralištem, a imamo u planu i gradnju dječjeg vrtića, kao i crkve tu pokraj tako da ćemo imati jedan krasni centar ovdje – istaknuo je Damir Laljek, predsjednik MO Hrašćica, na kojeg se nadovezao gradonačelnik Čehok.

- Trostruka je vrijednost ovog projekta. U prvom redu je to da NK Varteks ima svoj sportski park, gdje su oni sami odradili dobar dio radova, na čemu im zahvaljujem. Drugo je da smo dobili jedan novi sportski objekt, sportsko borilište, u koje smo ulaganja započeli prije nekoliko godina s dječjim igralištem. Nastavit ćemo i dalje ulaganja u ovaj sportski kompleks. A treća vrijednost ovoga je da pokazujemo da su nama sva naselja bitna, jer mi jednako ulažemo u sva naselja i dijelove grada, a ne samo primjerice u centar – istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok.

Sama umjetna 'trava' koštala je 840 tisuća kuna, a procijenjena vrijednost ukupnih radova, s pripremom terena, zemljanim radovima, postavljanjem reflektora, je oko dva milijuna kuna. Središnji državni ured za Šport izdvojio je polovicu od iznosa predviđenog za 'travu', 420 tisuća kuna.

- Vlada RH je prepoznala važnost obnavljanja i izrade sportskih objekata. Grad Varaždin je prepoznao naš natječaj, i prijavili su ovaj kvalitetan projekt. Mi smo ga sufinancirali za postavljanje umjetne podloge. Lani smo ugovorili 22 projekta, a ove godine smo i povećali iznos te se nadamo povećati i za 40-50 posto. U četverogodišnjem planu želimo potaknuti svaku jedinicu lokalne uprave i samouprave, da sportski objekti budu na raspolaganju svima, a ne samo vrhunskim sportašima, sve s ostvarivanjem najvažnijeg cilja – zdrave nacije – istaknuo je Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa.

No ovo je tek prvi korak, u oblikovanju Varteksove 'Arene', slijedi komunalno uređenje i početak radova na izgradnji tribine i mini-stadiona. U klubu se nadaju da će to započeti vrlo skoro, a ovih dana će s Gradom dogovoriti daljnju dinamiku radova i suradnje.

Prvi treninzi na novom igralištu već su održani, istestirana je i rasvjeta, stoga će NK Varteks imati odlične uvjete ta treniranje. Sve klupske selekcije trenirat će na novom travnjaku, a omladinske kategorije će na njemu igrati i svoje utakmice.

Prva ekipa će pak, svoje utakmice i dalje igrati na stadionu Slobode, a spomenimo da ovog vikenda nastavljaju s prvenstvom, prvo gostovanjem u Orahovici, a potom će na domaćem terenu dočekati Viroviticu.

 

 

 

https://varazdinski.net.hr/vijesti/sport/3652817/igraliste-umjetna-trava-nk-varteks-dobio-igraliste-s-umjetnom-travom-u-hrascici/

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
27. veljače 2020. u 06:20

Arena Suzuki Bumbar kup ugostio oko 1800 mladih nogometaša u šest godišta

 

 

Proteklog vikenda varaždinska Arena bila je prepuna malih nogometaša (i onih nešto starijih), a razlog tome bio je Arena Varaždin Suzuki Bumbar kup.

 

Turnir se održava već sada tradicionalno u organizaciji Škole nogometa NK Varteksa i NK Varteksa. Bumbar kup se održao pod pokroviteljstvom AC Baumgartnera, zastupnika za Suzuki vozila te varaždinske Arene, uz tehničku podršku Magić-Neta, tako da je turnir prenošen i preko live-streama.

Sveukupno se natjecalo 175 ekipa, odnosno oko 1800 djece, čime se turnir potvrdio kao jedan od najvećih u Hrvatskoj po broju sudionika.

Turnir se igrao u šest godišta, a dva prva mjesta osvojio je slavni splitski Hajduk (godišta 2008 i 2012). Po jednu turnirsku pobjedu ima i varaždinska akademija Lumen (2011), a NK Virovitica osvojila je turnir u 2007. godištu. Gosti iz Slovenije, NK Aluminij i NK Maribor Tabor osvojili su turnir u 2009., odnosno 2010. godištu.

Vrijedi svakako spomenuti da su u svakom godištu birani i najbolji igrač, vratar i strijelac, a novost je i odabir dream-teama, najbolje ekipe turnira. Uglavnom, ekipa iz organizacijskog odbora ponovno je dala svoj maksimalan trud, a nastavit će tako i dalje, kako su istaknuli.

 

Rezultati i nagrađeni powered by PIS (Poslovno informatički sistemi):

2007. godište
Poredak ekipa – 1. Virovitica, 2. ŠN Dinamo-Zelenko, 3. NK Mons Claudius
Najbolji igrač: Filip Bogdan (ŠN Dinamo-Zelenko); najbolji vratar: Matija Šandrk (Virovitica); najbolji strijelac: Tem Martinčević (Ivančica Ivanec).
Dream-team: Matija Šandrk (Virovitica), Teo Martinčević (Ivančica), Gabrijel Jurišić (Virovitica), Rijad Kurdić (FK Borac Jelah), Filip Bogdan (ŠN Dinamo-Zelenko).

 

2008. godište
Poredak ekipa: 1. Hajduk Split, 2. Prigorje Žerjavinec, 3. Ivančica Ivanec.
Najbolji igrač - Roko Jenjić (Hajduk); najbolji vratar - Luka Stanić (Mladost–Buzin), najbolji strijelac – Antonio Tukšan (Varteks)
Dream team – Luka Stanić (Mladost-Buzin), Roko Jenjić (Hajduk), Antonio Tukšan (Varteks), Patrik Riđan (Prigorje), Siniša Hrgar (Ivančica)

 

2009. godište
Poredak ekipa: 1. NK Aluminij, 2. Trešnjevka Zagreb, 3. NK Varaždin
Najbolji igrač: Rene Mežnarič (NK Aluminij); najbolji vratar: Tai Černčič (NK Aluminij); najbolji strijelac: Matija Vlahović (NK Trešnjevka Zagreb)
Dream team: Tai Černčič (Aluminij), Matija Vlahović (Trešnjevka), Jona Benkotić (Trešnjevka), Teo Benko (Varaždin), Rene Mežnarič (Aluminij).

 

2010. godište
Poredak ekipa – 1. Maribor Tabor, 2. Zagreb, 3. Varteks
Najbolji igrač: Bruno Kosić (Zagreb); najbolji vratar: Val Anderlič (Maribor Tabor); najbolji strijelac: Petar Kobešćak (Varteks).
Dream team: Val Anderlič (Maribor Tabor), Bruno Kosić (Zagreb), Petar Kobešćak (Varteks), Rino Buljubašić (Hajduk), Bine Cizerl (Maribor Tabor).

 

2011. godište
Poredak ekipa: 1. Nogometna akademija Lumen, 2. NK Utrina, 3. NK Varaždin
Najbolji igrač: Kan Seferović (Utrina); najbolji vratar: Gal Lešnik (NŠ Marinko Galič); najbolji strijelac: Niko Oreški (Lumen)
Dream-team: Gal Lešnik (NŠ Marinko Galič), Kan Seferović (Utrina), Gabriel Bertovich (NK Varaždin), Karlo Kozjak (Lumen), Niko Oreški (Lumen).

 

2012. godište
Poredak ekipa - 1. Hajduk Split, 2. Nogometna akademija Lumen, 3. Hoče – Slivnica
Najbolji igrač: Vitalij Sabljić (Hajduk), najbolji vratar: Vedran Pintarić (Lumen), najbolji strijelac (Antonio Božić).
Dream team – Vedran Pintarić (Lumen), Antonio Božić (Hajduk), Cimerman (ŠN Sveti Martin), Tai Tomažič (Hoče-Slivnica), Vitalij Sabljić (Hajduk).

 

https://varazdinski.net.hr/vijesti/sport/3651887/arena-varazdin-suzuki-bumbar-kup-2020-1800-mladih-nogometasa-u-areni-varazdin-nk-varteks/

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
28. veljače 2020. u 06:10

Varteks nakon više od tri mjeseca odmora i priprema nastavlja s prvenstvom. S četvrtog mjesta i 25 bodova, idemo prema Slavoniji u goste Papuku koji se nalazi na desetom mjestu s 12 bodova.

Ekipa Želimira Orehovca tijekom priprema odradila je sedam susreta s momčadima koje su bile prava provjera za ono što trener treba. NK Varteks nastavlja prema svom cilju, a to je u sljedećih osam kola, prije podjele tablice na dva dijela, biti u top 6 momčadi prvenstva.

Također, odlazak na utakmicu već je najavio velik broj Varteksovaca, a naši vjerni i stalni suputnici Udruga navijača White Stones u nadolazećem rođendanskom razdoblju organizira prijevoz za gostovanje. Zainteresirani se mogu javiti na njihovoj Facebook stranici, a savjetujemo svima da se jave što prije s obzirom da se radi o ograničenom broju mjesta.

 

 

NK PAPUK, ORAHOVICA – NK VARTEKS | 15. kolo

Subota, 29. veljače 2020. | 15 sati

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
29. veljače 2020. u 06:35

Trener Orehovec najavio početak proljetnog dijela prvenstva: 'Ne čeka nas lagan posao'

 

 

Još samo tri dana ostalo je do utakmice 15. kola 3.HNL Sjever između Varteksa i Papuka u Orahovici na početku proljetnog dijela prvenstva.

 

Momčad Želimira Orehovca prošla je pripreme, a trener je djelomično zadovoljan s odrađenim poslom u tom periodu.

- Ne mogu biti baš prezadovoljan kako smo ih obavili, ne zbog pripreme, nego zbog uvjeta. Zimske pripreme su uvijek problematične zbog terena i rasvjete. Dosta igrača nije moglo prisustvovati, studenti, školarci i ovi koji imaju poslove. Međutim, bez obzira na to, u tim uvjetima smo radili koliko smo najviše mogli. Prije dva tjedna, kada smo se preselili na umjetnu travu, počeli smo trenirati baš po mojoj želji, odnosno onako kako bi trećeligaška momčad trebala raditi – rekao je trener Orehovec.

 

Pred NK Varteks je još nekoliko treninga, a zatim u subotu, 29. veljače, slijedi susret u Orahovici od 15 sati.

- U periodu pred nama još ćemo nadoknaditi neke stvari, ali prvenstvo je pred vratima. Forma još nije onakva kakvu bih želio da bude. Bilo je tu jakih pripremnih utakmica protiv slovenskih i hrvatskih drugoligaša i trećeligaša. Pokazali smo puno toga dobroga, ali bilo je i nedostataka. Već zadnja pripremna pokazala je da u nama ima još više znanja te da imamo veliki potencijal za 3.HNL Sjever. Protiv Rogaške smo zaista odigrali dobro – naglasio je Varteksov trener.

 

Što možemo očekivati u Orahovici?

- Koliko sam uspio vidjeti NK Papuk se igrački pojačao, a doveli su i trenera Mađarića. Ekipa sigurno ima ambicije, jači su nego što je to bilo prošle godine. Ne čeka nas lagan posao. Mi nismo u top formi, ali sam optimist i nadam se da će igrači dati sve od sebe. Došao nam je Jan Marcijuš, pokazao se kao jako dobar, mlad i brz igrač, zadnji klub bio mu je Krško. A što se tiče cijele ekipe sigurno će nam trebati neko vrijeme da uhvatimo ritam, ali sigurno idemo prema našem cilju, odnosno biti u dijelu lige koji će razigravati za prvaka – zaključio je Želimir Orehovec.

 

Podsjećamo da Udruga navijača White Stones organizira prijevoz povodom slavljeničkog razdoblja. Javiti im se možete na njihovoj Facebook stranici – požurite jer su mjesta ograničena, a Varteks u subotu svi zajedno vodimo do novih bodova i pozitivnog starta za još bolje proljeće!

 

https://nk-varteks.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=482&Itemid=223&lang=hr&fbclid=IwAR03gnbHXCbNJ0KqlHG_ukmVymBLlOqrkyPbpskWYwLDCu5DsqVhck2MMUU

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
29. veljače 2020. u 06:38

Nježić najavio gostovanje kod Papuka: 'Želimo se Stonesima igrom i rezultatima odužiti za podršku'

 

NK Varteks sutra, 29. veljače 2020., gostuje u Orahovici na početku proljetnog dijela 3.HNL Sjever kod NK Papuka. Utakmica počinje u 15 sati, a UN White Stones počinju s razdobljem obljetničkog slavlja tridesetog rođendana.

 

Igrač i kapetan Romano Nježić najavio je utakmicu u koju ulazimo kao favoriti. Na tablici se nalazimo na četvrtom mjestu s 25 bodova, dok je Papuk na 10. mjestu s 12 bodova.

- Završili smo s pripremama puno bolje nego što smo u njih krenuli, ponajprije zbog loših uvjeta jer u početku nismo mogli odraditi sve planirano, ali prelaskom na umjetnu travu počeli smo normalno trenirati i spremati se za nastavak prvenstva – započeo je Varteksov kapetan.

- Moram pohvaliti klub što se tiče umjetne trave jer su nam omogućili da treniramo na vrhunskom terenu. Odigrali smo nekoliko utakmica s vrlo kvalitetnim protivnicima i vidjeli koje stvari treba popraviti, u kojima nismo bili dobri i na tome radimo – istaknuo je.

 

Nježić smatra kako će sa svakom utakmicom dizati svoju razinu igre.

- Mislim da ćemo se dizati u formi kako će prvenstvo odmicati, kroz prvi dio prvenstva pokazali smo da se možemo nositi sa svima i na tome ne mislimo stati. Želimo se razvijati kao ekipa i težiti što boljoj igri.

 

Za kraj, poslao je poruku svim navijačima, ali posebno onim najvjernijima.

- Ove godine naši Stonesi slave trideseti rođendan i želimo im se igrom i rezultatima odužiti za podršku koju nam daju tijekom čitave sezone – zaključio je Nježić i pozvao sve u Orahovicu da Varteks pobjednički i u velikom stilu započne proljetni dio sezone.

 

https://nk-varteks.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=483&Itemid=223&lang=hr&fbclid=IwAR3hHvPKonOVn-V42vuHLDEuaTEN9cE1KWK1QZIPR2idjhZkJI4Y5eJ_qIo

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
29. veljače 2020. u 06:42

Obilježavanje 30-te godišnjice osnutka navijačke skupine White Stones: bakljada, karusel, korteo, koncert...

 

 

Navijačka skupina White Stones osnovana je 3. ožujka 1990. godine te ove godine obilježava 30. godišnjicu postojanja.

 

U sklopu obilježavanja UN White Stones organizira veliku proslavu te vam u nastavku donosimo plan i program:

 

Subota 29. 2.

11:00 Okupljanje kod Spara na Banfici
11:30 Zajednički polazak na gostovanje u Orahovici
15:00 NK Papuk – NK Varteks
22:30 Techno Workout special edition u Kulturani (Dvorana Graberje)

 

Utorak 3. 3.

20:00 Okupljanje na Starom gradu
19:90 (20:30) Vatromet na Starom gradu povodom rođendana

 

Petak 6.3.

20:00 Okupljanje kod Varteksove kapelice
20:20 Polazak u organizirani karusel (mimohod autima) ulicama grada

 

Subota 7 .3.

14:00 Okupljanje na Starom gradu
14:30 Polazak u organizirani korteo (mimohod) gradskom jezgrom na utakmicu NK Varteks - NK Virovitica
15:30 Središnja proslava 30. rođendana na utakmici NK Varteks – NK Virovitica na stadionu Sloboda
21:00 Koncert „30 godina White Stonesa“ u Kulturani (Dvorana Graberje)

 

"Dobrodošli su svi građani i građanke Varaždina te svi ostali koji podržavaju naš rad. Pridružite nam se i svojim dolaskom uveličajte ovaj veliki jubilej" poručuju iz UN White Stones.

 

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/obiljezavanje-30-godisnjice-osnutka-navijacke-skupine-white-stones-bakljada-karusel-koncert-383245/

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
01. ožujka 2020. u 08:17

Varteksu bod u Orahovici na otvaranju proljetnog dijela

 

 

Varteks je na početku proljetnog dijela prvenstva u sklopu 15. kola 3.HNL Sjever gostovao kod NK Papuka u Orahovici. Utakmica je završila rezultatom 1:1.

 

U prvih jedanaest Varteksa počeli su Luka Domjan na vratima, zatim Borna Radić, Karlo Malenović, Karlo Benković i Romano Nježić, Daniel Vuković, Fran Kukec, Dominik Masten te Roberto Skoliber, Jan Marcijuš i Tihomir Šoštarić.

Na klupi su bili Ante Pozder, Patrik Mihalić, Silvestar Žganec, Matija Kuhar, Lovro Težački, Matija Šenkiš i Dominik Broz.

 

Nakon mjesec i pol dana priprema sve je zanimalo što će izabranici Želimira Orehovca napraviti u prvoj utakmici nastavka sezone. Ipak, čini se da su se naporne pripreme najviše osjetile tijekom prvih pola sata. Domaćin je bio bolji, napadao i Luka Domjan na vratima imao je par dobrih intervencija.

 

U zadnjih petnaestak minuta prvog poluvremena Bumbari se konsolidiraju i počinju prijetiti te pokazivati znakove 'života'. Prvo je Roberto Skoliber u izglednoj prilici dodao prvom strijelcu lige Tihomiru Šoštariću, no obrana Papuka presjekla je napadače Varteksa.

U drugoj izglednoj prilici pred kraj poluvremena našao se Dominik Masten čiji pokušaj su na vrijeme očistili domaćini.

 

Drugo poluvrijeme Varteks počinje puno bolje, iako prvu priliku ima Papuk u 55. minuti. Od onda pa praktički do kraja utakmice, Bumbari lako dolaze do suparničkog gola, ali loptu u mrežu uspjeva pospremiti samo Tihomir Šoštarić u 74. minuti.

 

Nakon pogotka, Varteks još ima nekoliko vrlo dobrih prilika za povećanje vodstva, ali umjesto sigurna tri boda, u 91. minuti domaćini izjednačuju iz slobodnog udarca.

 

U 16. kolu Varteks sljedeću subotu na Slobodi dočekuje NK Viroviticu.

 

https://nk-varteks.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=484&Itemid=223&lang=hr&fbclid=IwAR1M02zHMqBabnC_SP6WlQ7tl2oKg5xYZnmDLf6xa-SCPC4s1rmCeY84Gaw

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
02. ožujka 2020. u 06:20

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
03. ožujka 2020. u 06:08

Boris Kosir zbog privatnih obaveza napustio je Varteks. O svom odlasku kaže:

 

"Dozvolite da se na najljepši mogući način zahvalim svojim suigračima, treneru, navijačima i upravi kluba na iznimnoj korektnosti i poštovanju. Bila mi je čast igrati za Varteks! Hvala vam na svemu!"

 

U ovih šest mjeseci koje je proveo kod nas, Boro se pokazao kao sjajan nogometaš i još bolja osoba. Bila nam je čast što je bio dio naše obitelji te mu želimo puno sreće u daljnjoj karijeri.

 

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
03. ožujka 2020. u 06:09

šteta. bez obzira na godine, čovjek je odličan igrač, veliki borac i puno dobroga je dal ekipi na jesen.

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
04. ožujka 2020. u 06:25

KAKO JE SVE KRENULO Srednjoškolci s MEC-a pokrenuli 'pokret' koji traje 30 godina

 

 

Prije 30 godina prvi puta na Jugu pojavili su se White Stonesi, navijačka skupina vjerna svom Varteksu, od prvog do današnjeg dana.

Najzaslužniji za to što White Stones 3. ožujka slavi rođendan, ujedno i najzaslužniji za pokretanje navijačke skupine su bili Renato Kalina i Dejan Balažić Costa, dvojica srednjoškolaca, koji su išli na MEC, ali i na utakmice Varteksa.

Kalina je bio i navijač Hajduka, a Costa Dinama, hodali su na utakmice, ali su se odlučili pokrenuti nešto i za svoj Varteks u Međurepubličkoj ligi.

- Rekao bih da je ideja krenula još od kraja 1989. godine, kada se ekipa nas okupila na koncertu Pravog kazališta u Graberju, a taj koncert imao je i svoju težinu promjena u društvu, kao što to dobro znamo – istaknuo je Renato.

Već tada su krenuli dogovori, a negdje pred početak proljetne sezone 1990. odlučili su se krenuti ozbiljnije.

- Sjećam se da smo u stanu od Renatove bake radili transparente, od plahti, krali smo doma plahte da nas starci ne skuže da bi imali transparente – prisjeća se Costa.

A ključno je bilo i što su poslali otvoreno pismo u tadašnji zagrebački tjednik 'Sprint', odnsono u beogradski 'Ćao Tifo', s pozivom na utakmicu.

- To su onda čitali svi, bilo je to poput Interneta danas, brzo se proširio glas – sjeća se Costa.

- Ja sam bio s Banfice, Costa s južnog dijela grada pa samo se tako dogovorili da ćemo svaki u svojem kvartu odraditi i pozvati i povesti ljude na utakmicu – prisjeća se Renato.

Bilo je tu i pitanje imena, Renato je bio za Torcida Varaždin, Costa za Bad Blue Boys Varaždin pa su se ne kraju odlučili za treću opciju – White Stones, da nema spornih stvari.

 

 

- Sjećam se da je to ime postojalo, mislim da je čak bila i naljepnica u Contri, na kojoj je pisalo White Stones – prisjeća se Costa.

- Ime je amenovao Dražen Štruk (op. kasnije i predsjednik NK Varteksa), koji je rekao da nemre biti niti Torcida niti BBB, već novo ime White Stones – prisjeća s Kalina.

Što se pak tiče imena, ono je nastalo tri godine ranije, a izmislila ga je jedna druga ekipa navijača. Ivica Gašparac 'Gašo', također veliki sportski zaljubljenik, i navijač Varteksa, prisjeća se tih dana.

- Mi smo hodali na utakmice Varteksa u Međurepubličkoj ligi, i bile su popularne navijačke skupine, pa smo i mi mislili osnovati svoju. Znam da smo bili u Amaru u Nedelišću, igrali biljar pili pive, i netko je opalio White Stones – prisjeća se Gašo, inače i voditelj, član Kutka za sporni trenutak.

 

 

I ostali dečki iz Kutka bili su tu, a štampali su čak i prve naljepnice, željeli su raditi (i prodavati) majice i šalove, ali su ih u klubu dočekali s podsmjehom na tu ideju.

- Sve je ostalo na ideji tako da naš pokušaj nikada nije zaživio, ali smo hodali na utakmice skroz. I onda su poslije dečki, mislim čak i da su nas pitali da bi oni uzeli ime, i to pokrenuli, kaj je nama bilo super – prisjeća se Gašo.

A već na toj prvoj utakmici (3.3.1990.) okupilo se podosta White Stonesa, ponajviše mlađe ekipe, srednjoškolaca s MEC-a.

- Bilo je to super, sjećam se da su dečki s Banfice već od 10 sati ujutro bubnjali po kanistrima na Korzu, mi smo im se priključili iz Kozarčeve. Utakmica je bila potom, završilo je s 5:0, mislim, za Zagreb, ali tu je sve krenulo. Prošla je tekma super, to je bilo prvi puta da smo se okupili u našem 'kopu', na Jugu, gdje smo kasnije dočekivali i najveće uspjehe našeg Varteksa – ističe Costa.

U svojoj kolumni Povećalo, Vlado Premuž je za tu utakmicu napisao.

- Na velikom, tako rijeko korištenom semaforu na stadionu Varteksa sat je otkucavao kraj 69. minute kada su nogometaši Zagreba minule subote po četvrti put pogodili mrežu Varteksa i tako potvrdili svoj trijumf. To kao da je bio znak za gotovo polovicu od dvije tisuća prisutnih gledalaca da se dignu i napuste stadion...Sa stadiona je pošla i skupina od pedesetak vrlo bučnih navijača, takozvanih 'White stones', skupina koja je potvrdila da i u Varaždinu postoji zanimanje klinaca za pripadnost navijačkim klanovima, no, nažalost, nemaju za koga navijati. I nogometaši, njihove glavne uzdanice su ih razočarali – napisao je Premuž.

Slijedi godina i pol igranja u Međurepubličkoj ligi, potom i 'ratna' 1991. godini. Sanjalo se o Prvoj ligi, a potom se priključuje veliki broj drugih navijača, malo po malo i BBB i Torcida se u Varaždinu gase, a ostaju samo White Stonesi. Priključio se i Rikardo Kahlina, koj je bio i prvi vođa White Stonesa.

Igraju se turniri Slobodna Hrvatska, a potom na proljeće 1992. godine i prvo skraćeno prvenstvo. Sve i uz podršku tadašnje klupske uprave s Anđelkom Herjavcem. Varteks je rastao, a rasli su i White Stonesi.

 

 

A White Stonesu su uvijek bili važan čimbenik, nerijetko ukazujući i na stvari koje im se nisu sviđale, kako u klubu, tako i u društvu.

S bivšim klubom su se nepovratno razišli 2010. godine, kada Varteks mijenja ime u Varaždin, a dva glasa White Stonesa bili su jedini glasovi protiv promjene.

2011. godine White Stonesi, uz druge nezadovoljne navijače osnivaju NK Varteks, kao prvi navijački klub u Hrvatskoj. Varteks danas igra u 3. HNL Sjever, a White Stonesi i dalje navijaju za Varteks.

Naravno i Renato i Costa, momci koji su sve to 'pokrenuli', čiji sinovi su igrali ili igraju i treniraju za 'jedini' Varteks.

 

https://varazdinski.net.hr/vijesti/sport/3657087/white-stones-rodjendan-kako-je-sve-krenulo-srednjoskolci-s-mec-a-pokrenuli-pokret-koji-traje-30-godina/

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
05. ožujka 2020. u 06:12

Orehovec najavio Viroviticu: 'To je jedina utakmica u prvenstvu koju moramo dobiti'

 

 

Varteks je početak proljetnog dijela prvenstva obilježio remijem u Orahovici protiv Papuka (1:1) proteklu subotu, dok nas sljedećeg vikenda, 7. ožujka, od 15.30 sati očekuje domaći dvoboj na Slobodi s NK Viroviticom.

 

Trener Želimir Orehovec smatra da svaki bod ima svoju vrijednost pa tako i osvojen na gostovanju.

- Iako na startu nismo osvojili tri boda i ovaj jedan ima svoju vrijednost. Već sam kroz tjedan rekao da nismo obavili pripreme kako smo planirali jer nismo imali zadovoljavajuće uvjete da cijela ekipa bude na okupu i još uvijek nismo u optimalnoj formi. Tek zadnjih deset dana kad smo počeli trenirati na umjetnoj travi imamo normalne i primjerene uvjete za rad.

Prilike su se pružile, smatra Varteksov trener, ali kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi.

- Prvih pola sata igre u Orahovici protivnik je bio dobar i imao neke prilike da povede, ali je i naš vratar Domjan dobro odradio posao. U ostalim tijeku utakmice mi smo bili bolja ekipa, a naročito zadnjih pola sata kad smo i poveli te trebali, prema prilikama koje nismo iskoristili, utakmicu mirno privesti kraju.

 

U nadolazećoj utakmici 16. kola 3.HNL Sjever Udruga navijača White Stones slavi veliku i okruglu obljetnicu.

- Kako to obično biva u nogometu kažnjeni smo u sudačkoj nadoknadi kad je domaćin iz nekog 'čudnog' prekršaja na osamnaest metara zabio za izjednačenje. Sad u subotu imamo bitno utakmicu koja bi nam u slučaju pobjede širom otvorila vrata ligi za prvaka. Osim toga i naši navijači slave godišnjicu i to je razlog više da damo sve od sebe i dobrom igrom i bodovima nagradimo i sebe i navijače. Iako ne volim taj izraz, ali to je jedina utakmica u prvenstvu koju 'moramo' dobiti i igrači su svjesni toga – rekao je Orehovec.

 

https://nk-varteks.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=485&Itemid=223&lang=hr&fbclid=IwAR0AXds0cupG6zd_j8ZjId0-vmPV0aykf0mEoaF4J18AZfk8nFmF8M-rbtg

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
05. ožujka 2020. u 06:15

Quisco
Quisco
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.10.2011.
Poruka: 1.883
09. ožujka 2020. u 06:27

TRI BODA ZA MIRNO PROLJEĆE Varteksova pobjeda protiv Virovitice za 30. rođendan White Stonesa

 

 

Varteks je u subotu, 7. ožujka, na Slobodi došao do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone.

 

U 16. kolu Varaždinci su bili domaćin Virovitici te golovima Roberta Skolibera i Tihomira Šoštarića došli do tri boda s rezultatom 2:1.

Bumbari su imali inicijativu cijelo prvo poluvrijeme, ali prva prilika na utakmici u 7. minuti stigla je od Virovitice koja se više okrenula kontrama.

U 18. minuti Varteks je došao u vodstvo baš akcijom na koje se oslanjala gostujuća momčad. Kontru je povukao Skoliber, pretrčao lijevog bočnog igrača Virovitice i dodao u sredinu.

 

 

Marcijuš nije uspio primiriti loptu, ali ona je došla do Šoštarića koji se prvo rješava svog čuvara i sigurno zabija za 1:0.

 

Nova prilika dolazi u 30. minuti, ponovno je opasan bio Skoliber kojemu je golman gostujućih dobro obranio udarac i odbio u korner. Vuković je kontrolirao sredinu terena te imao par lucidnih dodavanja, a Virovitica je svoju šansu čekala do 38. minute kada je njihov udarac prošao par centimetara pokraj Domjanovog gola.

 

 

U poluvremenu trener Želimir Orehovec uveo je Kuhara i Šenkiša, a iz igre su izašli Benković i Masten. Virovitica je zaprijetila u 50. minuti, pogodili su vratnicu, dok u sljedećim minutama s domaće strane ponovno prijeti Skoliber u dva navrata.

 

Naivni i laki gol primio je Varteks u 72. minuti. Na 1:1 izjednačili su gosti, a pogodak je postigao Luka Čubelić, s nekoliko metara glavom. Ipak, Bumbari se brzo vraćaju. Već u 78. je 2:1 nakon odlične asistencije Šoštarića – između dva obrambena igrača nalazi Skolibera koji rutinirano šalje loptu iza protivničkog vratara za konačni rezultat.

 

 

U 82. valja istaknuti sjajnu obranu Domjana koji je 'skinuo' loptu iz gola nakon još jednog opasnog udarca glavom protivničke momčadi.

 

White Stonesi u velikom su stilu proslavili 30. rođendan i gromoglasnom podrškom bili pravi 12. igrač Varteksa koji se nije predao ni u slabijim periodima igre.

 

U 17. kolu 3.HNL Sjever, Varteks sljedeće subote 14. ožujka, gostuje u Cvetkovcu kod Tehničara.

 

https://varazdinski.net.hr/vijesti/sport/3659323/tri-boda-za-mirno-proljece-varteksova-pobjeda-protiv-virovitice-za-30-rodjendan-white-stonesa/