Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Budućnost rukometa

Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
09. siječnja 2019. u 17:22

U 2020 godina slede veliki promeni u evrope. Sta mislite za taj promeni dali rukometa ce profitira ?

 

Prva promena u 2020 godine je sta se EP shiri od 16 na 24 tima. Moe kislenje je da je to dobro na dugo vremene rukometa u evrope dobie jer ce se shiri u drzavi ko Holandija, Portugal, Litvanija mozda i Turska a em vazni drzavi ko Polska bit ce tu za uvek.

 

Kratko ogledano mozda ce ima neki nezanimljivi tekmi zbog kvalitet taj 8 novi drzavi ali za da se popularizira tamo rukomet moraju igrati prvenstvo bez taj nema marketing u taj drzavi. Sa marketing bit ce vise registrirani igraca i akademi u taj drzavi.

 

EHF dobio 1 miljarda eura za marketing od marketing kompanija, ugovor koj krene u 2020 godina do 2025 godina, ne slucajno. Ide se na veliko od 2020.

 

Druga pomena u 2020 je CL koj postaje natacanje za bogati kao EL u kosarke. Ja licno mislim da je dobro jer treba rukometa jedno koncentrirano natacanje kako marketing rukometa a em i evropske lige dobie na kvalitet.

[uredio markoli - 09. siječnja 2019. u 19:12]
Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
09. siječnja 2019. u 17:37

Spekulira se da ce dojde do promena i u pravila tokoder u 2020 godian. Mnogu treneri kros evrope krenio inicdijativa kako bi se napadi ogranicao sa satnik od 30 sekunda. 

 

Mislim da je to dobro jer ovako nekojj dobie 2 minyta napad i a drugi 30 sekunda od sudije. Bolje regularnost jednostavno.

 

Imao bi uticaj i u igre igrao bi se jos brzije rukomet, na pocetak mnogu ce uzema shutevi nezigradeni zbog nedostak vreme ali ce se rukomet sa vremena adeptirati ce se sve nauci da igra 30 sekunda napad.

 

Kratko ogledano imao bi problem alui dugo ogledano rukomet igru ce postane o zanimljiva i po brza.

markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 14.853
09. siječnja 2019. u 19:12

Što se tiče natjecanja, najveća bi reforma bila da se SP i EP igraju svake četiri godine (u godinama kada nema OI i SP) kao u košarci.

 

Realno, ljudi više ne znaju je li sada SP ili EP, tko će to više pratiti... (ok pratimo mi koji smo u rukometu, ali prosječan navijač se vjerojatno pogubio u svim tim natjecanjima). O ozljedama i kasapljenju igrača da ne govorim. Nehumano je igrati toliko utakmica u sezoni. I bilo bi super kada bi se natjecanja prebacila na ljetne mjesece tako da se sve ekipe mogu adekvatno pripremiti, jer realno u ova dva tjedna ne možeš ništa napraviti.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
09. siječnja 2019. u 19:52

Sta se tice SP i EP svakoj 4 godina kao u kosarke i odbojka na primer mislim da to nema sansa u rukmeta. Rukomet prvenstva su jako isplatlivi za IHF i EHF, novac je u pitanje zato se igra prvenstvo svaka godina.

 

U kosarke  nie isplatlivo vise da se igra svaka druga godina nema dovolan profit od prodaje karte nikoj nie ni zelio to vise organizirati sami, slovenija 2013 bio jedini kandidat a posle su se odlucio 4 drzave da bude domakina za da bude jeftinije.

 

Rukometa je razlicna od kosarke, u kosarkom klubskog kosarka je popularnije dok u rukomet reprezentacije je po popularna slicno kao u ragbi.

 

Napravio se nekakav hit oko rukomet prvenstva. Posle fudbala rukometa bio najogledani sport u London i Rio. 

 

Prosek ogledanost EP

 

2010 6.100

2012: 6.500

2014: 6.800

2016: 8.400

2018: 5.600

 

OI London 2012, 7.200

OI Rio 2016, 8.700

 

SP 2017: 7.000

 

IHF zaradio nad 1 miljarda eura od prodaje karte i i sponzora an SP u Francija.

 

Ovop SP ce ima oko 10.000 prodek ogledanosti. Nad 1 milion prodani karte toa je skoro 1 miljarda eura samo od prodaje karte. brat bratu toa je veliki novac.

 

Mene je zal za igraca oni malo zarade, stramota je ovako IHF i EHF da lupa novac. Fiba evropa jer siromasan spor5tski savezs, IHF i EHF su izmedju najbogati sportski savezi na planetu. 

 

Ima greska u sistema naravno kadsa savezi zxarade vise od igraca ali za to su krivi i navivaca oni napravio hit od EP, SP i OI posledni 10 godina. 

 

[uredio Stefan84 - 09. siječnja 2019. u 19:54]
Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 17:56

Rocket: Budžet IHF-a povećao se 20 puta - za 17 godina

 

https://handbollskanalen.se/varlden/raketen-ihfs-budget-har-vaxt-20-ganger-pa-17-ar/

 

 

 

Međunarodna federacija rukometa, IHF, prošla je snažan razvoj tijekom protekla dva desetljeća. Egipatski predsjednik dr. Hassan Moustafa opisao je pravi procvat. Na internetskoj stranici Ruskog rukometnog saveza možemo pročitati duži intervju s dr. Hassanom Moustafa, predsjednikom IHF-a. Tu, između ostalog, opisuje razvoj u kojem se proračun povećao 20 puta, a broj zemalja članica gotovo se udvostručio. Snažan razvoj za sport koji još uvijek ima veliki potencijal. Ovdje je izvadak iz intervjua, slobodno preveden s ruskog: Gospodine predsjedniče, vodili ste svjetski rukomet već 17 godina. U svom govoru u Cascaisu, nakon odabira ovog visokog položaja, govorili ste o potrebi za promjenom unutar federacije koja bi doprinijela razvoju rukometa. Što ste uspjeli učiniti tijekom ovih godina? - Popularnost rukometa znatno se povećala u svijetu tijekom godina. Početkom stoljeća u IHF je bilo uključeno 120 zemalja, sada je broj članova našeg sindikata premašio 200. - Želio bih skrenuti pozornost na činjenicu da smo rukomet uspjeli pretvoriti u sport koji odgovara današnjim profesionalnim kriterijima. Zahvaljujući radu s agencijama za oglašavanje, TV-om, ugovorima o oglašavanju i privlačenjem sponzora, uspjeli smo povećati proračun IHF-a više od 20 puta u proteklih 17 godina. I to je vrlo važno, jer sada možemo ulagati u razvoj našeg sporta. Broj zemalja u razvoju rukometa raste, ali razlika u klasi između vodećih nacija i onih koji su nedavno počeli razvijati naš sport nije smanjena ... - Postoji takav problem. Ali također radimo s njom. U lipnju je održano drugo svjetsko prvenstvo za zemlje u razvoju u Bugarskoj za gospodu. Tamo su zemlje koje se nisu kvalificirale za turnire Svjetskog kupa sudjelovale sa 24 ekipe. - Redovito održavamo seminare za trenere i suce iz tih zemalja na različitim kontinentima. Vrlo je važno uključiti mlađu generaciju iz naših najmlađih godina u obrazovanje. Imam velike nade za IHF-ov program "Rukomet u školi". Intervju se nastavlja na temu svjetskog prvenstva, a dr. Hassan Moustafa ima velika očekivanja za sljedeći svjetski kup, koji se igra u Njemačkoj i Danskoj u siječnju 2019: - Na sljedećem Svjetskom kupu 2019. očekujem da će biti moguće stvoriti novi rekord za publiku za utakmice u Njemačkoj i Danskoj. Nadam se da će milijun gledatelja posjetiti arene. To će biti najveća publika u rukometnoj povijesti.

Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 18:25

Mustafa kaze Kina ce biti vrlo dobra.

 

Handball is not more exclusively European sport and that even people who criticize your work have to admit. That is a big thing for handball. We have now South America, Qatar, Egypt, Tunisia… – Don’t forget Angola.

 

 

CHINA TO BECOME HANDBALL POWER

 

Which countries are ready to become „handball countries“ in the future? – For example, Algeria. We have Morocco. We are working on special projects in China and Canada. We have more than 10 countries which are coming. IHF have money, and we are spending in order to promote our sport worldwide. Even in Europe, we have some countries which need our support. Last year, we spent a million USD – to organize IHF Trophy, where we cover all the costs of the teams. We have Academy in Shangai and Sports University in Beijing, where we are working on development. If you look China now, they are coming, you will see. Tall players. It will be very good. We have 204 countries, all of them play handball. A lot of them have no facilities to play, but we are helping them. “THOMAS, DON’T FORGET ON BEACH” How close is Beach Handball to become Olympic sport in 2024? – I invited president of IOC Thomas Bach to visit World Championship 2015 in Qatar, and I asked his during the dinner about „Beach handball“. He told me that he has never seen beach handball before, so that’s why we organized in Laussane a promo match of biggest beach handball stars. He was very satisfied. Even in Rio, when he came, I said to him „Thomas, don’t forget Beach“. Beach Handball will be at Youth Olympics in 2018 in Buenos Aries. He promised me that we will discuss after it. We have a chance. They don’t like to increase number of discipline in one sport, but we don’t talk about disciplines. We are talking about event. There were some rumours that handball could become winter Olympic sport to make a space for the Beach Handball in Olympic family? – No, no, forget about it, especially after Rio. Absolutely, no.

 

 

 

[uredio Stefan84 - 11. siječnja 2019. u 18:25]
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 14.853
11. siječnja 2019. u 18:33

Pa ono genetika im i ne ide u prilog, ali ima ih puno pa će ih valjda probrati nešto, makar nisam baš optimističan glede toga.

 

Mustafa je obični prodavač magle. Gdje je njegov Egipat na rukometnoj karti? Pod njegovim mandatom su potonuli kvalitetom.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 18:37

poput akademi koj IHF otvora u njaveci gradova u Kina, Kinez otvorio i baza u Danskoj nedavno.

 

Kina storsatsar pa handboll – lägger bas i Danmark

https://handbollskanalen.se/landslag-damer/kina-storsatsar-pa-handboll-lagger-bas-danmark/

 

100 tina muskare pusteni u danska.https://handbollskanalen.se/landslag-herrar/kina-sander-80-herrspelare-till-danmark/

 

Cijel Kina je biti u vrhu rukometa u 2024 godine. https://handbollskanalen.se/landslag-herrar/kina-siktar-mot-toppen-os-2024-ar-malet/

 

Uskoro krene i sredena liga sa 12 tima. Pred pola godine krenio Kina sa prenosi od bundesliga i Francuska liga i CL.

 

 

 

 

 

 

[uredio Stefan84 - 11. siječnja 2019. u 18:39]
markoli
Moderator
Pristupio: 08.08.2009.
Poruka: 14.853
11. siječnja 2019. u 18:49

Realno 2024. godina je za pet godina, to mogu zaboraviti. Došli su i u Hrvatsku s kadetskom selekcijom.

 

Gle, mogu oni uložiti 10 mlrd. dolara, ali ako ne dovedu trenere i stručnjake nemaju nikakve šanse.

 

Drago mi je da se ulaže, ali kažem - nisam veliki optimist.

"A winner is someone who recognizes his God-given talents, works his tail off to develop them into skills, and uses these skills to accomplish his goals." - Larry Bird
Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 19:13

Nova arena u Gabon kj IHF izgradio https://www.youtube.com/watch?v=XRdgisVfMtM

 

sENEGAL DOBIE RUKOMET ARENA

 

Handbollen växer i Senegal – ny arena byggd i Daka

 

 

 

U Nigerija optemisdti mi cemo dominirati afrikanski rukomet http://www.thetidenewsonline.com/2018/05/02/handball-stakeholders-applaud-prudent-energy-league/

 

Kamerun sa fantastican marketing kako bi se novi akademi napunio. Nogomet legenda Roger Milla postao je rukomet presednik tamo.

 

Minns ni Roger Milla? Nu handbollspresident och guldmakare

 

Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 19:23

Kosta Rika postao prva latinska drzava gde rukometa postao veci od kosarke po broj registrirane igraca.

 

Handbollen växer i Costa Rica – nu större än basket

Handboll har nu passerat basket som den fjärde största sporten pa Juegos Estudiantiles i Costa Rica och idrotten fortsätter att växa.

 

istinski boom posledni par godina mlade u rukom eta tamo. imaju buducnost.

 

i brazil ljepa promocija rukometa na drzavna televizija ima serija za mlado dete rukometash koj psotao proficionalac u nemacka. eve trajler taj serija https://www.youtube.com/watch?v=r8XdlappZSQ

Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 21:01

kako nec im budgeta raqste.

 

navodno za sada su prodani vise od 900.000 karta za ovo SP.

 

Prosek cijena karta je oko 100 eura. Brat bratu to su 900 miliona samo od prodaje karti.

 

a tada ne racunam TV prava prodaje rikvezite, sponzora, itd.

 

pred 2 godine u Franc ija su zaradio nad 650 miliona samo od karte.

 

u samo 2 godini cu zaraditi izmedju 1,5 do 2 miljarde eura od karte to je nenormalna suma.

 

ostale dvoranski sportova u evrope su arene prazni na prvenstva samo polufinale i finale.

 

ovi u rukometa uspeo napraviti hit od rukomet prvensdtva i zarade cijeli novac, cak bi covek pomislio da oni namerno ogranici klubskog rukometa kako bi zdrzio ovajs tatus pa oni nebi zaradio isti novac da nie repka bila broj 1.

Stefan84
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 2.046
11. siječnja 2019. u 23:21

uskoro EP na nogomet stadioni.

 

2020 otvoranje i F4-u na nogomet stadion Tele 2 arena u Stockholm 35.000 kapacitet

 

 2024 na nogomet stadion u Nemacke ui Dusseldorf otvoranje i f4-u ispred 55.000 Gledaca.

 

Cudno nemci nikada nisu EP organizirao ova ce im biti prva organizacije. Sami cu organizirati.

 

EP 2020 Svedska-Avstrija-Norveska https://en.wikipedia.org/wiki/2020_European_Men%27s_Handball_Championship

 

Stockholm 35.000

Malmo 13.000

Geteborg 12.000

Wienna 12.000

Trondheim 8.000

Graz 6.000

 

 

EP 2022 Madzarska/Slovacka https://en.wikipedia.org/wiki/2020_European_Men%27s_Handball_Championship

 

novi vesprem i pick arena 10.469 i 8.143

 

EP 2024 https://en.wikipedia.org/wiki/2024_European_Men%27s_Handball_Championship

 

pogledajte infratrukturom 2024 to nie normalno

 

Dusseldorf  55.000

Cologne 19.500

Berlin 14.800

Hambureg 13.300

Mannheim 13.200

Munich 12.000

Hannover 10.000

 

Stockholm 

 

 

Dusseldorf

 

 

sve za ep 2022 i 2024

 

http://beyond2020.ehfoffice.at/bids/hun-svk.html

 

http://beyond2020.ehfoffice.at/bids/germany.html

 

telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 1.768
17. siječnja 2019. u 20:31

Kako vec postoji tema i gledajuci ovo SP i igru 7 na 6, zanima me sto mislite, hoce li u buducnosti se redefinirati golmanska pozicija i hoce li golmani morati postati i dobri igraci u polju kako bi se smanjio broj izmjena i olaksala igra 7 na 6?

Durand
Željan dokazivanja
Pristupio: 17.09.2018.
Poruka: 258
17. siječnja 2019. u 23:50

Stefane hvala ti na ovoj temi, nisam znao dosta ovoga oko popularnosti rukometa