Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

RK Nexe Našice

123
...
596061
amigo80
Željan dokazivanja
Pristupio: 06.11.2017.
Poruka: 167
27. veljače 2019. u 13:48

B-var je napisao/la:

krokodilkaca je napisao/la:

Borna Manci Micevic suspendiran na godinu dana.

Vidi cijeli citat


 

Pa dobro je i prošao

Vidi cijeli citat


 

Njegova igra je ionako cupanje zivaca navijacima nexea.. Sam si je to napravio

krokodilkaca
Potencijal za velika djela
Pristupio: 12.02.2018.
Poruka: 2.409
27. veljače 2019. u 14:00

amigo80 je napisao/la:

B-var je napisao/la:

krokodilkaca je napisao/la:

Borna Manci Micevic suspendiran na godinu dana.

Vidi cijeli citat


 

Pa dobro je i prošao

Vidi cijeli citat


 

Njegova igra je ionako cupanje zivaca navijacima nexea.. Sam si je to napravio

Vidi cijeli citat


On je bio na posudbi u Spacvi, a Lisica je izjavio da je on kapacitet za reprezentaciju, ali ukusi su ionako razliciti 2

kolega_mudrac
Željan dokazivanja
Pristupio: 30.07.2018.
Poruka: 321
27. veljače 2019. u 18:17

Ajde da preselimo raspravu gdje joj je mjesto...

 

Ovo je najbolja Nexe-ova sezona u klupskoj povijesti ako gledamo rezultate. Final 4 SEHA lige je veliki uspjeh, no moramo uzeti u obzir da je ove sezone SEHA liga najslabija i kvalitetom najlošija unazad zadnjih nekoliko godina. U ligu su se vratila 2 srpska kluba koja kvalitetom nisu ni blizu europi. Ista stvar je i sa Ljubuškim te novakom u ligi, Steaua iz Bukurešta, koja je prosječna ekipa rumunjske lige. Metalug je doživio financijski krah i svi koji su nešto vrijedili napustili su klub. A kao šlag na tortu Meškov Brest se za*ebava sa tom ligom i na gostovanja šalje drugu ekipu. Jedine donekle ozbiljne ekipe u ligi su Zagreb,Vardar, Nexe, Tatran i taj nesretni Meškov ako gledamo domaće utakmice. I u toj konkurenciji uspjeh je ostvariti final 4 budući da navedene ekipe vjerojatno imaju veće budžete od Našica. Nexe je dobro startao i u EHF kupu, ali ta priča je još daleko od gotove. Realno Tatabanya i Hannover su malo kvalitetnije ekipe od Nexe-a i mislim da će se to vidjeti u uzvratima. Ali šanse za prolaz grupe su i dalje dosta dobre.


Gdje ja vidim problem Nexe-a ? Meni se prvenstveno ne sviđa igra Hrvoja Horvata tj, kopija Červarove taktike "Igramo polako, do pasivnog". Osobno preferiram više kreacije u napadu, uključivanje više igra u završnice, puno kretanja, dinamiku itd. Sve ono što ovaj Nexe nema. No dobro, tu nešto ima i do selekcije igrača. Druga stvar je ta što Nexe mijenja previše igrala obrana-napad. Nema brzog centra, nema kontri, nema lakih golova. Ako ih i ima, to je relativno malo. Teško je i očekivati od veterana Etera i Zrnića da istrče kontru. Nexe zabija u prosjeku dosta malo golova. To u prijevodu znači da je svaka pogreška kobnija po njih. Mlađi dio rostera je po meni odličan i tu leži snaga Nexe-a: Jelinić, Jaganjac, Gadža, Buvinić, Vida, Šipić, Tomić i Car. Ostali igrači po meni nemaju kvalitetu (Lončar, Celebi, Leban, Lavrić, Vozab)/ ili su ih stigle godine (Zrnić, Eter, Barišić-Jaman, Mrđenović, Lelić). Vjerujem da ima boljih mladih domaćih igrača u našoj ligi nego što ovi stranci u Nexe-u to pokazuju. Vozab je posebna priča. Ne razumijem koja je njegova vrijednost u modernom rukometu. Čovjek ne igra obranu, ne igra klasičan napad već samo igra u varijanti 7 na 6 i izvodi sedmerce. Kad se uzme omjer koristi i štete koju on napravi te njegova plaća (koja vjerojatno nije mala budući da je igrao u Nimesu)… ne znam, ja bih rekao da je on promašaj.


Još jedan zanimljiv igrač o kome se dosta pisalo je Halil Jaganjac. Veliki potencijal, ali trenutno je on daleko od vrhunskog europskog rukometa. To kažem zato što se stavljao u kontekst i povezivalo ga se sa velikim klubovima. Međutim, realnost je nešto sasvim drugo. On mora raditi jako jako puno, i kroz razbolje od 3-5 godina, ako ga zaobiđu teže ozlijede može dogurati do najviše razine. Ja smatram da mu ovaj način igre Nexe-a ne odgovara, što se vidi iz statistike i dosadašnjih utakmica. No možda se još nije do kraja uklopio u novu sredinu…vrijeme će pokazati. Obrana mu je slabija strana, previše ispada na toj centralnoj poziciji, fali mu pokretljivosti i prepoznavanja pravog tajminga kod branjenja protivničkog pivota. U napadu mora poraditi na suradnji s krilom i pivotom te biti konkretniji i opasniji po gol, pogotovo kada nema loptu. Zna biti dosta predvidljiv. Ima Jaganjac puno prostora za napredovati, samo sam malo skeptičan što se tiče Horvatove igre i njega u toj priči. Iako je po meni Bičanić trenutno malo bolji i kompletniji igrač sa većim iskustvom, prije bi u reprezentaciju zvao Halila, zbog zaloga za budućnost.

 

Nažalost mislim da Nexe nema šanse u prvenstvu Hrvatske. Da je Lino Červar ostao na klupi PPD-a rekao bih da imaju šanse, ali Tamše je puno veći stručnjak od Horvata i vjerujem da će se to vidjeti u slj. hrvatskim derbijima. Postoje naravno i „oni drugi“ faktori, no o tome drugom prilikom. Također, Nexe-u za više od ovoga treba nekoliko rotacijskih igrača, barem podjednake kvalitete. Prvenstveno mislim na 3 vanjska igrača. Lončar, Leban i Celebi su daleko lošiji od Jaganjca, Gadže i Buvinića, i to se vrlo dobro vidi na terenu.

[uredio kolega_mudrac - 27. veljače 2019. u 18:18]
123
...
596061