Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

RK Podravka

gomoljcic
gomoljcic
Nedokazan i sumnjiv
Pristupio: 18.05.2011.
Poruka: 64
20. svibnja 2011. u 13:27
Naravno da ostaju, a kamo će ići kad Podravka još uvijek daje najveću lovu u HR, a za van nisu dovoljno kvalitetne da spreme neke novce već bi imale kad im se troškovi zbroje možda mrvicu više nego u Podravci.

Sve u svemu ženski rukomet pada sve niže i niže ...
cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
20. svibnja 2011. u 13:28
Zebić ode u Itxako, solidan transfer. Izgledan je povratak Lidije Horvat, a odlazi i Mato Matijević na mjesto Zovkovog pomoćnika u Zvezdu!
cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
01. lipnja 2011. u 10:39

Sanja Damnjanović, 24-godišnja rukometna reprezentativka Srbije danas poslije podne (ponedjeljak, 30. svibnja) u nazočnosti direktorice RK Podravke Božice Palčić i trenera RK Podravke Vegete Nevena Hrupeca, potpisala je jednogodišnji ugovor s RK Podravkom.

Sanja Damnjanović lijeva je vanjska igračica i popunit će poziciju koja je odlaskom Penezić ostala nedorečena. Sandra Nikčević nije iskoristila mogućnost u protekloj sezoni, pa će na tom položaju u novoj sezoni igrati Damnjanović, Kožnjak i Havić, ali svaka od ovih igračica može igrati i na drugim vanjskim pozicijama, dakle nije ''gomilanje'' igračica, tim više što ekipa Podravke Vegete za iduću sezonu još nije u potpunosti formirana.

Sanja Damnjanović rođena je 25. svibnja 1987. godine (Sanja, sretan rođendan s malim zakašnjenjem!), u sezoni 2006/2007. godine igrala je u Radničkom iz Beograda, iduću sezonu u Naisi iz Niša, a sezonu 2008/2009. provela je u Krim Mercatoru.

Zadnju sezonu igrala je za prvaka Srbije Zaječar. Oprostila se od ekipe na Final Fouru Regionalne lige u Zaječaru, a tada su se, pak, od Budućnost oprostile i Kindl, koja prestaje igrati rukomet, te Sanela Knezović, koja odlazi iz Budućnosti na dvije godine u neki drugi klub.

110530-damnjnanovic

Sanja Damnjanović (lijevo) sljedeće sezone igrat će za Podravku zajedno s Dinom Havić i Vesnom Milanović Litre // Foto: Mirko Lukavski - Glas Podravine

- Nakon potpisivanja otišli smo na ručak u dobar restoran blizu Partizanova stadiona, trener Neven Hrupec obavio je posebni razgovor sa Sanjom, popričali su o pripremema za novu sezonu, a da nam put bude sretan pobrinuo se Podravkin vozač Vlado Jakopan, koji nas je prošli vikend vozio i u Zaječar. Klopa je bila fina... - referirala je iz automobila na povratku iz Beograda direktorica Božica Palčić.

- Drago mi je što sam potpisala za Podravku Vegetu. Znam da je to klub u kojem vlada normalna, obiteljska atmosfera, a sa curama se dobro poznam, jer smo odigrale puno međusobnih utakmica i kad sam bila u Krimu, i u Zaječaru i u reprezentaciji. Imala sam više ponuda, ali odlučila sam se za Podravku i Ligu prvakinja - rekla je Sanja Damnjanović.

U Koprivnici bit će predstavljena nakon što završe kvalifikacijskih susreti reprezentacija Hrvatske i Srbije u Varaždinu i Kragujevcu. 5. i 11. lipnja.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
01. lipnja 2011. u 10:40

Članica francuskog Metz Handballa, rukometašica Lidija Horvat, iduće sezone, godinu dana, nosit će dres Podravke Vegete. Tako je uglavljeno ugovorom nakon pregovora koji su trajali dulje vrijeme.

Dolazak Lidije Horvat oslobodio je obaveza sjajnu Podravkinu igračicu Svitlanu Pasičnik, koja je usprkos ponudama iz inozemstva, čekala rasplet situacija u Koprivnici, spremna da pomogne ako treba, a nakon godine dana, u kojoj bi trebala završiri karijeru, vratit će se živjeti u Koprivnicu.

Od 30. lipnja ona je slobodna igračica, kao i Maja Zebić i Sandra Nikčević. Do tog vremena sve igračice Podravke Vegete u klupskoj su obavezi. Klub će se od njih oprostiti na primjeren način. Želja Pasičnik bila je Italija, ponuda je bila i iz Veszeprema, a treća opcija je ruska Zvezda.

Lidija Horvat rođena je 5. svibnja 1982. godine, od 1997. godine, reprezentativka, igrala je za zagrebački Kraš, odnosno Lokomotivu, odakle je 2005. godine došla u Podravku, istodobno kad i Gaće, Stefanišin i Pasičnik.

Za Koprivničanke je nastupala tri sezone do 2008. godine i u klupskim međunarodnim utakmicama zabila je 52 gola. Potom je (sezona 2008/09.) otišla u rumunjski Rulmentul Urban Brašov, u sezoni 2009/10. bila je u podgoričkoj Budućnosti, a zadnju sezonu, 2010/2011. godine, u francuskom Metz Handballu za kojeg je u međunarodnim utakmicama zabila 13 golova.

Podravka Vegeta zasad ima sastav u kojem nema viška igračica. Golmanice su Jelčić, Žderić i Kapitanović, desna krila Gaće i Dragišić, lijeva krila Pušić i Pongrac, pivoti V. Milanović Litre i Čović, vanjske igračice Horvat, Petković, Tatari, Damnjanović, Kožnjak, Havić i Vidak. Do početka nove sezone trener će odrediti s kojim mlađim igračicama, osim navedenih, računa u idućoj sezoni u prvoj ekipi.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
04. lipnja 2011. u 10:25
Dosta je dala klubu, nek joj je sretna ta jedna sezona...

Podravkina vanjska igračica, rukometašica Svitlana Pasičnik, od 1. srpnja počinje treninge u novoj ekipi, u Zvezdi iz Zvenigoroda u Rusiji. Ugovor s ruskim klubom trebala bi potpisati u ponedjeljak u Zagrebu.

Trener Neven Hrupec oslobodio je Pasičnik obaveza u klubu u lipnju i tako joj je omogućeno da ode na odmor u domovinu, k obitelji u Ukrajinu.

Kako Cvita, Svitlana Pasičnik, neće biti na predviđenoj oproštajnoj večeri 14. lipnja, to joj je prije odlaska u Ukrajinu direktorica RK Podavke Božica Palčić u klupskom salonu predala cvijeće i dar.

Božica Palčić oprostila se od Cvite biranim riječima, ostaju samo dobra sjećanja, a, uostalom, i Cvita i Boška igrale su zajedno u istom sastavu i osjećaji su podjednaki.

Pasičnik, dakle, ne prekida karijeru, odlazi sa Zdravkom Zovkom, Vladom Šolom i Matom Matijevićem u Rusiju, a nakon godine dana vratit će se u Koprivnicu gdje namjerava ostati. Uostalom, već ranije je kupila stan u gradu u kojem je lijepo živjeti, njene su riječi.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
07. lipnja 2011. u 09:54

Upravni odbor Rukometnog kluba Podravka na svojoj 11. sjednici, održanoj u ponedjeljak 6. lipnja, raspravljao je o daljnjem financijskom sređivanju kluba i o sastavu prve ekipe, odnosno RK Podravke Vegete, i stručnog stožera za iduću sezonu.

Za normalno poslovanje kluba u idućoj sezoni morat će se pronaći dodatni novac, jer novac od samo jednog sponzora nije dovoljan, tim više što je sponzorstvo smanjeno.

U tom smislu uštede su u sređivanju igračkog i trenerskog kadra, ali se traže i novi sponzori u gradu, županiji i šire u Hrvatskoj.

Sastav Podravke Vegete za iduću sezonu

U iduću sezonu RK Podravke Vegeta ulazi s ovim igračicama: Ivana Jelčić, Marta Žderić, Ivana Kapitanović, Andrea Čović, Maja Kožnjak, Iva Pongrac, Ivana Dragišić, Marijeta Vidak, Anita Gaće, Vesna Milanović Litre, Lidija Horvat, Dina Havić, Miranda Tatari, Sanja Damnjanović i Nikica Pušić. U statusu stipendistica ostaju Monika Beljo, Ines Gvoić i Matea Mikolčić.
Iz Podravke u druge klubove odlaze Maja Zebić (Itxako), Svitlana Pasičnik (Zvezda) i Sandra Ničkević (Alcoa), a nije produžen ugovor s pet igračica koje su u statusu stipendistica, pa će Lea Vukojveić, Antonija Jukić i Ana Marija Peti u Zelinu, Anita Poljak ostaje u Lokomotivi, a odlazi i Ana Marija Beljo.

Na domaćim utakmicama, bez pomoćnog trenera

Trener Mato Matijević odlazi u Zvezdu iz Zvenigoroda kraj Moskve, gdje će biti pomoćni trener.

U stručnom dijelu prof. Neven Hrupec ostaje prvi trener Podravke Vegete, s obavezom pojačanog individualnog rada s igračicama, osobito s golmanicama, za što su osigurani dodatni prijepodnevni termini. Potvrdit će se status prof. Bojana Goluba, koji će i službeno postati član stručnog stožera kao trener za fizičke pripreme.

Dosadašnji pomoćnik prvog trenera prof. Goran Rihtarić preuzet će organizaciju škole rukometa i brinuti o najmlađim kategorijama rukometašica (dvije grupe), gdje će trenerica ostati Đurđica Zečević (jedna grupa). Goran Rihtarić bit će pomoćnik Nevenu Hrupecu samo na utakmicama Lige prvakinja, na ostalim utakmicama neće imati tu obavezu, pa će na klupi biti trener, potom fiozioterapeut Bojan Savić i tehniko, odnosno predstavnik kluba, Krunoslav Tkalec. Moguće je da će prema potrebi na klupu sjesti i Bojan Golub.

Trener Podravke Lino postaje Branko Krajačić, dosadašnji trener Podravke 3, a Snježana Petika, dosadašnja trenerica Podravke 4, preuzima vođenje Podravke 3.

Prije odlaska na godišnje odmore predsjednik Upravnog odbora kluba Krunoslav Bešvir sazvat će još jednu sjednicu, na kojoj će se utvrditi način daljnjeg financijskog stabiliziranja kluba.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
14. lipnja 2011. u 21:37
odravka Vegeta predstavila Sanju Damnjanović, pojačanje iz Srbije PDF Ispis E-mail
Autor Koprivnica.net / www.rk-podravka.hr   
Utorak, 14 Lipanj 2011 18:24
110614-damnjanovic

Sanja Damnjanović na konferenciji za novinare u Podravki Vegeti

Koprivničkoj i hrvatskoj javnosti u utorak je u klupskim prostorijama RK Podravke predstavljena nova igračica Podravke Vegete, srpska reprezentativna lijeva vanjska igračica Sanja Damnjanović.

Rođena je u Zemunu 25. svibnja 1987. godine, u sezoni 2006/2007. godine igrala je u Radničkom iz Beograda, iduću sezonu u Naisi iz Niša, a sezonu 2008/2009. provela je u Krim Mercatoru. Zadnju sezonu igrala je za prvaka Srbije Zaječar. U Regionalnoj ligi bila je najbolji strijelac sa 77 golova.

Predstavljajući novu igračicu direktorica kluba Božica Palčić rekla je da je ugovor potpisan na godinu dana, ali i optimistički izjavila:

- Iduće godine produžit ćemo suradnju.

SANJA: VOLIM RADITI, VOLIM TRENIRATI, NE BOJIM SE NIČEGA

- Već sam dosta pričala o tome kako sam došla u Podravku. Brzo smo našli zajednički jezik. Drago mi je da je došlo do suradnje. Što me najviše privuklo da dođem u Podravku? Imala sam neki pozitivni osjećaj od samog početka, pa sam brzo došla ovdje. Sve su djevojke super, neće mi biti problem uklapanja, poznajem ih, a i čula sam o njima da su sjajne djevojke. Također, razgovarala sam i sa svojim budućim trenerom i mislim da između nas problema neće biti. Volim raditi, trenirati, ne bojim se ni konkurencije, niti ičega - rekla je Sanja Damnjanović u svom prvom nastupu u svojstvu igračice Podravke Vegete

Iako je Sanja već igrala u Ligi prvakinja, dolaskom u Podravku računa na svoju daljnju afirmaciju.

- U Krim Mercatoru sam se susrela s Ligom prvakinja i znam kakav je to osjećaj i dosta me je i to ''vuklo'', jače natjecanje, imat ćemo dobru ekipu, ali ne volim pričati unaprijed, idemo korak po korak.

Ima li nelagode što iz Srbije dolazi u Hrvatsku.

- Ne, uopće! Stvarno. Čak naprotiv, meni je drago što sam došla. Zašto da ne!

Božica Palčić je dodala da nema više napetosti ni naboja u ženskom rukometu, a u Podravki su igrale i Adrijana Budimir i Ana Đokić, nije Sanja prva iz Srbije.

- Ma ja to gledam sve sa sportske strane i nemam nikakve predrasude, sa te strane sve je čisto - kaže ova mlada djevojka.

HRVATSKA JE ZASLUŽENO NA SVJETSKOM PRVENSTVU

110614-damnjanovic2

Direktorica Podravke Vegete Božica Palčić, Sanja Damnjanović i trener Neven Hrupec

Kako je Sanja Damnjanović bila jaka poluga srpske reprezentacije u kvalifikacijama za SP s Hrvatskom, normalno je bilo pitanje njene ocjene nastupa obiju reprezentacija.

- Mislim da je Hrvatska zasluženo otišla na Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica nije realno prikazala stanje, jest da je Hrvatska jača reprezentacija od nas, ima širu klupu, ali rezultat u prvoj utakmici nije realan, mislim 11 razlike. Nisu baš toliko bolje od nas, ali, eto, nismo se snašle. U Srbiji se vidjelo da možemo igrati bolje, ako ne bolje, a ono borbenije. Još jednom kažem: zasluženo, ali da je prva utakmica bila malo drugačijeg rezultata, bar pet golova manje, da nismo upali u psihičku krizu, mislim da bi i druga utakmica bila mnogo zanimljivija i neizvjesnija do samog kraja. Ali opet, kao što sam rekla, zasluženo, i želim im svu sreću, da se vrate s medaljom.

Klupski cilj je ostati u Europi i nakon Nove godine, dakle 3. mjesto u skupini Lige prvakinja. Misli li da je to ostvarivo?

- Podravka je prošle godine imala tešku grupu, Krim, Zvezdu i Györ iz samog su vrha europskog rukometa. Teško je sada prognozirati, ne znamo ni s kim ćemo igrati, ali mislim da imamo sjajnu ekipu kao i prošle godine. Ove sam došla je, došla je Lidija Horvat, koja je odlična pucačica, na ovim utakmicama s nama sjajno je odigrala i baš mi je drago zbog toga. Znam da su cilj kup i prvenstvo i barem 3. mjesto u grupi LP, a ako uradimo više, nitko nam neće zamjeriti.

HRUPEC: PRVO ŠTO ME JE PITALA BILO JE IMAMO LI KONDICIJSKOG TRENERA

Trener Neven Hrupec zaželio je dobrodošlicu.

- Jako sam zadovoljan i sretan što smo uspjeli realizirati taj transfer, zahvaljujem i Upravi kluba i direktorici Božici Palčić, imali su razumijevanja za ono što sam zahtijevao, a Sanji zahvaljujem što je došla u našu sredinu. Dosta dugo poznajemo Sanju i pratimo je, igrali smo sa Zaječarom, znam je i od ranije. Mislim da je igračica koja ima kvalitetu za Podravku, ne bi bila ovdje da tako ne razmišljamo, mlada je igračica koja može još puno napredovati. Razgovarao sam s njom i moji prvi dojmovi su vrlo pozitivni, a ugodno me iznenadila sa željom i pitanjem imamo li kondicijskog trenera. Znači ima volju i želju za daljnjom nadogradnjom, za daljnjim napredovanjem. Ja sam rekao u našem klubu da je izrazila želju da jednoga dana bude najbolja lijeva vanjska igračica Europe. Zašto ne! Bit ću sretan raditi s djevojkama koje žele raditi, koje žele napredovati i mislim da će se Sanja vrlo brzo uklopiti. To je zasad osnovna stvar.

PODRAVKA VEGETA BIT ĆE JAČA I BRŽA

110614-damnjanovic3

Sanja Damnjanović i Neven Hrupec

O novom sastavu ekipe Hrupec kaže:

- Dolaskom Sanje Damnjanović i Lidije Horvat popunjena su mjesta na kojima je Podravka Vegeta bila deficitarna prošle godine, gdje smo možda bili malo ''tanji'', na tim pozicijama šutera. Samim tim otvorit će se više prostora za Tatari u sredini i za Vesnu Milanović Litre na crti. Imamo odlična krila, dakle i kompoziciju ekipe koja može biti trkački odlična. Na tom dijelu najviše ćemo bazirati igru, da igramo dobru obranu, jaki smo s Pušić i Gaće u kontri, i imamo mlađe igračice koje također mogu povući kontru. Ako se dobro pripremimo nastojat ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone u Ligi prvakinja. Sad koliko ćemo uspjeti... Dobro je rekla Sanja, treba ići korak po korak. Ipak moramo napraviti redizajn ekipe, za što treba malo vremena. Međutim, napravljen je takav plan da imamo dosta pripremnih utakmica do početka prvenstva i Lige prvakinja, tako da će biti vremena da se uigramo, to je sasvim sigurno. Ne treba obećavati ništa, ali ćemo napraviti sve. Jako bih volio da prođemo u drugi krug Lige prvakinja, iako su sve ekipe, a pogotovo iz prvog i drugog bubnja EHF-a izuzetno jake. No, mi ćemo imati dobru ekipu i ne bojimo se nikoga. Cilj nam je ostati u Europi i igrati bolje nego prošle sezone. Osobno smatram da ćemo biti jači i bolji.

Prednost Sanje Damnjanović je što igra i obranu i napad. Pokazalo se da to može igrati i Lidija Horvat. Uz Vesnu Milanović Litre Hrupec, a računa i na Dinu Havić, planira obrane i 6-0 i 5-1. Neće se odudarati od koncepta, ali ekipa će biti brža nego prošle sezone.

Nakon presice u klubu Sanja Damnjanović otišla je u novi (iznajmljeni) stan nasuprot dvorane.

Filip Jicha
Filip Jicha
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.05.2009.
Poruka: 17.696
17. lipnja 2011. u 12:27

    finu ekipicu su složili 
cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
23. lipnja 2011. u 11:38

Memorijalni ženski rukometni turnir Josip Samaržija Bepo okupit će tri ekipe sudionice Lige prvakinja.

Svoj dolazak u utorak je potvrdio i slovenski Krim, pa će se 2. i 3. rujna natjecati Hypo Nö iz Beča (Austrija), Krim iz Ljubljane (Slovenija), Rulmentul iz Brašova (Rumunjska) i domaćin i organizator turnira Podravka Vegeta.

U Krimu igraju hrvatske reprezentativke Grubišić, Penezić i Franić, a Rulmentul vodi bivša rumunjska reprezentativka i Podravkina igračica koja je igrala u ekipi europskih prvakinja 1996. godine, Mariana Tîrca.

To je ujedno i posljednji turnir prije početka ligaških i drugih natjecanja.


cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
27. lipnja 2011. u 22:36

Europska rukometna federacija objavila je listu sudionika Lige prvakinja za nadolazeću sezonu.

Podravka Vegeta nalazi se u trećoj jakosnoj skupini među 12 ekipa koje su ušle u natjecanje Lige prvakinja bez kvalifikacija.

Prvu jakosnu skupinu i nosioce grupa čine aktualni europski prvak Larvik (Norveška), potom Midtjylland (Ikast, Danska), Györ (Mađarska) i Oltchim Vîlcea (Rumunjska). U drugoj su Budućnost (Crna Gora), Hypo Nö (Austrija), Krim (Slovenija) i Itxako (Španjolska), a u trećoj Dinamo Volgograd (Rusija), Thüringer (Njemačka), Metz Handball (Francuska) i Podravka Vegeta (Hrvatska), koji se ne mogu naći u istoj grupi Lige prvakinja. Četvrta skupina bit će popunjena kvalifikantima.

U prvoj rundi u kvalifikacijama od 2. do 4. rujna sudjeluju Ormi Loux (Grčka) i Üslüdar Belediyesi (Turska), Zaječar (Srbija) i Miz uWaAi/Dalfsen (Nizozemska), Iuventa (Slovačka) i LC Brühl (Švicarska) te Gil Eanes-Lagos (Portugal) i Britterm Veseli (Češka). Četiri ekipe činit će četvrtu, najslabiju po rejtingu skupinu u drugoj rundi kvalifikacija 17. i 18. rujna.

U prvoj jakosnoj skupini tih kvalifikacija su Randers (Danska), DVSC-Korvex (Mađarska), Byasen (Norveška) i U Jolidon Cluj (Rumunjska). U drugoj su Elda Prestigio (Španjolska), Rostov Don (Rusija), Buxtehuder (Njemačka) i Tertnes Bergen (Norveška), dok treću sačinjavaju IK Sävehof (Švedska), Metalurg (Makedonija), Zaglebie Lubin (Poljska) i Viborg (Danska). Četiri prvaka iz četiri turnira ući će u izlačenje za grupe Lige prvakinja u rejtingom najslabiju, četvrtu skupinu.

Izvlačenje grupa je u utorak 28. lipnja u Beču.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
28. lipnja 2011. u 13:10
Bude borbe za 2.mjesto s Krimom! Trebalo bi i Larvik doma pobijediti...

Podravka Vegeta će u skupini Lige prvakinja igrati s europskim prvakom Larvikom iz Norveške, slovenskim Krimom te ekipom koja prođe kroz kvalifikacije, odlučeno je u utorak ždrijebom u Beču.

Mogući suparnici iz kvalifikacija su rumunjski Cluj, ruski Rostov i danski Viborg.

Utakmice Lige prvakinja na rasporedu su u listopadu i studenome

Filip Jicha
Filip Jicha
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.05.2009.
Poruka: 17.696
28. lipnja 2011. u 16:45

auu teška skupina, barem da budu treće pa da nastave u europi 
cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
28. lipnja 2011. u 22:36
Ma s Krimom mogu igrati, bitno je doma pobijediti sve 3 tekme, makar se protiv Larvika to čini gotovo nemoguće...Još nek izvuku Cluj bilo bi to idealno!

Direktorica Božica Palčić bila je nazočna na izvlačenju u Beču i grupe je prokomentirala ovako:

- Mislim da je grupa D najjača, a onda nakon nje naša. U toku izvlačenja želja mi je bila A ili C grupa, ali slaba grupa se ne može dobiti. Kad pogledate, povijest se ponavlja: opet Larvik, opet Krim...

Bude li sustav kola isti kao i u prošloj sezoni, u 1. kolu 1. ili 2. listopada Podravka Vegeta ugošćuje Krim, 2. kolo Larvik - Podravka Vegeta, 3. kolo Kvalifikant - Podravka Vegeta, 4. kolo Podravka Vegeta - Larvik, 5. kolo Krim Podravka Vegeta, 6. kolo Podravka Vegeta - Kvalifikant.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
28. lipnja 2011. u 23:00
110628-hrupec

Neven Hrupec, trener Podravke Vegete

Nakon dolaska Podravkina izaslanstva u Koprivnicu, izjavu i ocjenu izvlačenja dao je trener Podravke Vegete Neven Hrupec:

- Izuzetno jaka i teška skupina. Mogli smo proći bolje, ali i lošije. Larvik je aktualni prvak Evrope (gotovo kompletna reprezentacija Norveške izuzev Lunde koja je u Györu) i Krim kojeg jako dobro poznajemo (pojačan s trenerom Tiseljom, našom Kristinom Franić, Goricom Aćimović iz Viborga te novim desnim krilom iz Danske).

Na ruku nam ide činjenica da je Larvik napustila njihova okosnica u obrani i napadu Heidi Loke - momentalno najbolji pivot svijeta - otišla u Györ i ekipa je s dosta starijih igračica koje su vrhunske ali ipak pri kraju svoje karijere (Rantala, Tonje Larsen, Leganger, Hamerseng...)

Krim su napustile Lekić i Cvijić, koje su bile okosnica Krima, ali Grubišić, Penezić, Franić garantiraju vrhunski rukomet!

Kvalifikant koji dolazi kao četvrti u grupu (najvjerovatnije Rostov ili Viborg) garantiraju da će borba za svaki bod u grupi biti teška, ali ne i nemoguća.

Grupa je izuzetno atraktivna za medije i publiku i garantira ponovo vrhunski rukomet u Koprivnici.

Podravka Vegeta se pojačala i ne bojimo se nikoga i nećemo više dozvoliti da nitko u Koprivnici bude apsolutni favorit i borit ćemo se da ostanemo na proljeće u Evropi, a ako ne uspijemo proći grupu nadam se da nam to nitko neće zamjeriti.

Prognoze su vrlo nezahvalne, jer i Podravka tek mora proći fazu uigravanja i prilagodbe Sanje Damnjanović i Lidije Horvat na nove uloge, ali smo zato u pripreme za sezonu osigurali velik broj međunarodnih utakmica, pa ćemo Ligu prvakinja dočekati spremni i željni napredovanja i iskoraka u Europi.

To je ocjena i procjena trenera Nevena Hrupeca, s podacima koji daju više svjetla na stanje u pojedinim ekipama u B grupi Lige prvakinja.

cayman
cayman
Mali dioničar
Pristupio: 31.05.2010.
Poruka: 7.134
08. srpnja 2011. u 16:24
Danas počinje 6.izdanje Bepovog memorijala!

Rumunjski Rulmentul iz Brašova morao je otkazati sudjelovanje na 6. memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo, što se 2. i 3. rujna održava u Koprivnici, jer je određeno da rumunjsko prvenstvo počinje 4. rujna, a rumunjski rukometni savez nije dao odgodu.

Rulmentul je spreman tokom jeseni i zime na eventualne trening utakmice, ako se ukaže potreba i nađu termini.

Zbog toga je RK Podravka, koja je već odredila i satnicu turnira, morala potražiti četvrtog sudionika. RK Zaječar u to vrijeme igra kvalifikacije za Ligu prvakinja, inače bi došao, ali je, izražavajući veliko zadovoljstvo, potvrdu svog dolaska danas, u srijedu, dao skopski ŽRK Metalurg.

Tako će se turnir igrati po ovom rasporedu:

Petak, 2. rujna u 17 sati Hypo - Krim Mercator, u 19 sati Podravka Vegeta - Metalurg, subota 3. rujna u 10 sati Podravka Vegeta - Krim Mercator, u 12 sati Hypo - Metalurg, u 16 sati Krim Mercator - Metalurg, u 18 sati Podravka Vegeta - Hypo.