Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Sportnet nogometne lige 2021/22 - glavna stranica

12
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.434
18. srpnja 2021. u 14:50

PRAVILA SPORTNET NOGOMETNIH LIGA

 

Članak 1. 

SUSTAV NATJECANJA

Liga se igra dvokružnim sustavom. Svatko je svakom protivniku u ligi po jednom domaćin i gost.

 

Članak 2.

POSTAVLJANJE PONUDE

Parove za prognozu (ponudu) postavlja za to kolo zaduženi član 1. lige po vlastitom nahođenju u okviru ograničenja prema pravilima. Niželigaši koriste iste parove za svoje prognoze. Ukoliko se parovi za prognoziranje ne postave do 3 dana prije isteka roka za prognoziranje, parove će postaviti bilo koji igrač iz 1. lige u roku od 1 dana. Ne postavi li nitko parove 2 dana prije roka za prognoziranje, kolo će se odgoditi.

 

Članak 3.

OGRANIČENJA ZA PONUDU

Postavljač ponude mora u ponudu uvrstiti najmanje 50 parova.

 

Postavljač ponude može u ponudu uvrstiti parove bilo koje lige, ali se do rezultata tih liga mora moći jednostavno doći. Najbolje bi bilo da korištene parove u stvarnom vremenu pokrivaju www.rezultati.com ili www.soccerway.com ili neki slični portali.

 

Postavljač ponude mora paziti da u ponudu tijekom vikenda uvrsti samo one utakmice koje počinju u subotu u 12:00 sati ili kasnije, a završavaju najkasnije u nedjelju do 23:59 sati. Iznimno, ako ponudu čine utakmice reprezentativnih kvalifikacija postavljač ponude može staviti u ponudu utakmice od prvog dana kvalifikacija, neovisno radi li se o suboti ili nedjelji. Također, ponuda koju treba postaviti tijekom tjedna mora uključivati utakmice koje počinju od utorka u 18:00 sati i završavaju do četvrtka u 23:59 sati.

 

Postavljač ponude mora, po potrebi, uskladiti rokove za prognoze s ponudom.

 

Članak 4. 

POSTAVLJANJE PROGNOZE

Domaća momčad postavlja 8 parova za prognoziranje (+ do max. 3 rezervna).

Gostujuća momčad postavlja 6 parova za prognoziranje (+ do max. 3 rezervna).


U cijeloj prognozi, uključujući i rezerve, dozvoljeno je koristiti maksimalno 3 para iz iste lige, a kad su u ponudi utakmice reprezentacija dozvoljeno je istu reprezentaciju koristiti maksimalno jednom. Ukoliko netko u svojoj prognozi stavi više parova iz iste lige, npr. 4, 5 ili više parova umjesto 3, u obzir će se uzimati prva 3 para iz iste lige kako ih je forumaš napisao po redu, a ostali parovi iz iste lige neće se priznavati. Forumašu koji odigra više od 3 para iz iste lige umjesto njih neće se gledati rezervni parovi kao zamjena nego se oni definitivno brišu.

 

Članak 5. 

POSTAVLJANJE REZULTATA

Pored svakog prognoziranog para postavljaju se dva moguća rezultata (npr. 1:0, 1:1), te ukoliko jedan od tih rezultata bude točan dobiva se pogodak.

 

Protivnici ne smiju imati iste rezultate u istim prognoziranim utakmicama u cijeloj prognozi.

 

Mole se protivnici da, ako primijete da im protivnik ima iste rezultate istih utakmica, obavijeste protivnika ili napišu post da se prognoza promijeni na vrijeme. U slučaju da dođe do ovakvih situacija, prvo slijedi mogući dogovor između forumaša, ukoliko ne dođe do kompromisa, forumašu koji je kasnije prognozirao neće se uzimati u obzir isti parovi. 

 

Broj istih prognoziranih utakmica ili istih rezultata u različitim utakmicama iz ponude nije, sam po sebi, ničim ograničen.

 

Članak 6.

ODGODE I REZERVNI PAROVI

Ukoliko se neka od prognoziranih utakmica odgodi ili prekine prije (uključivo) 75. minute, ista se neće uzimati u obzir već će se uzimati rezervni par. Rezervni se parovi uzimaju u obzir redoslijedom postavljanja. Nakon što se iskoriste svi rezervni parovi igrač ostaje na preostalom broju prognoziranih parova.

 

U slučaju dvojbe oko minute prekida susreta – recimo ukoliko nekoliko portala navodi različite minute prekida, a te su više ili manje od navedene granice – u obzir će se uzimati rezervni par.

 

U interesu je igrača da iskoristi pravo postavljanja maksimalnog broja rezervnih parova.

 

Članak 7. 

PREKORAČENJE PAROVA U PROGNOZI

Ukoliko netko prognozira više parova, npr. 9 umjesto 8, ili 7 umjesto 6 zadnji par se neće priznavati, ali neće se uzimati ni kao rezervni nego se definitivno briše.

 

Članak 8. 

STRIJELCI POGODAKA

Strijelci se pored prognoze mogu, ali ne moraju pisati. Ovisno o dogovoru s voditeljem lige, a najkasnije do početka sezone.

 

Članak 9. 

ROKOVI ZA PROGNOZIRANJE

Rok za prognoziranje je 12:00 sati na prvi dan odigravanja kola, osim ako drugačije nije naznačeno. Zakašnjele prognoze neće se uvažavati. Ako postoji opravdana spriječenost naknadnu prognozu, uz maksimalno odstupanje od 2 sata, ili do početka prvog protivničkog para ako isti počne ranije, može se uvažiti samo uz obostrano suglasnost voditelja lige i protivnika.

 

Članak 10. 

NEPOSTAVLJANJE PROGNOZE

Ukoliko se jedna ekipa ne pojavi na utakmici, kažnjava se oduzimanjem 1 boda. Ukoliko utakmica završi 0:0, onome tko nije prognozirao ne priznaje se ni bod koji bi osvojio rezultatom 0:0, a što na tablici zapravo rezultira oduzimanjem 2 boda.

 

Primjer prikaza u tablici:

Metalac   17 9  5(4) 3  99:99 29  (-2)

 

Znači, dvaput se nisam pojavio, a jednom kad se nisam pojavio je protivnik zabio 0 golova, pa mi se od tih 5 neriješenih računa samo 4 boda. I još dva negativna za nepojavljivanje, i to je to.'' (autor: Kauboj)

 

Članak 11. 

IZBACIVANJE IZ LIGE

Ukoliko se ekipa ne pojavi na 3 utakmice tijekom cijelog prvenstva, gubi pravo daljnjega nastupa. U terminima utakmica do kraja natjecanja, protivnici izbačenih ekipa moraju postaviti svoje prognoze te se konačan ishod računa kao na normalnoj utakmici. Nepostavljanje prognoze protiv izbačene ekipe računa se kao izostanak. Izbačenim ekipama više se ne oduzimaju bodovi, izuzev slučaja ako završi 0:0. U slučaju da su obje ekipe izbačene, utakmica se poništava.

 

Članak 12.

ZAHTJEV ZA ODGODU UTAKMICE

Molba za odgodu utakmice predaje se voditelju lige najkasnije do trenutka kad je postavljena ponuda za određeno kolo. Kad je ponuda postavljena, onaj tko traži odgodu očito je pred računalom i umjesto da piše molbu za odgodom, neka postavi svoju prognozu. Osim toga, na ovaj način izbjegavamo da netko zatraži odgodu jer mu se ne sviđa ponuda za prognoziranje.

 

Članak 13. 

TIE-BREAKER NA TABLICI

Međusobni omjer na tablici u slučaju istog broja bodova:

– ukupan broj postignutih golova u prvenstvu

– ukupna gol-razlika u prvenstvu

– ukupan broj postignutih golova u gostima u prvenstvu

– ukupan broj pobjeda u prvenstvu

– što manji broj poraza u prvenstvu

 

Članak 14. 

SASTAV LIGE

Prva i Druga liga, u načelu, broje 16 članova te će to ostati stalan format osim ukoliko zbog više sile ne bude trebalo mijenjati broj članova. Dodatne lige (Treća, Četvrta...) ovise o broju prijavljenih ekipa za pojedinu sezonu.

 

Članak 15.

ISPADANJE IZ LIGE

15. i 16. klub obavezno, osim u najnižem rangu, ispadaju iz lige bez obzira na eventualna odustajanja u višim rangovima natjecanja. Klubovi iz Prve i Druge SNL koji odustanu ili budu izbačeni, sljedeće se sezone mogu natjecati u najnižoj ligi zajedno s novoprijavljenim klubovima. Klubovi iz najniže lige koji odustanu ili budu izbačeni pauzirat će jednu sezonu, a nakon nje se ponovno mogu uključiti u SNL od najnižeg ranga.

 

Članak 16.

POPUNJAVANJE LIGE

1. i 2. klub obavezno, osim u najvišem rangu, ulaze u viši rang. U slučaju odustajanja, veći broj klubova, po potrebi, može ući u viši rang. Plasman u viši rang tada se određuje redoslijedom postignutim na kraju natjecanja.

 

Ako i samo ako kao posljedica ovih pravila bude bilo potrebno povećati broj klubova (npr. ako nitko ili samo jedan klub odustane ili bude izbačen iz Prve, Druge i/ili Treće lige), povećat će se broj klubova u najnižem rangu do najviše 18.

 

Formiranje nižih liga, te broj članova, ovisi o zainteresiranosti. Bude li potrebe, za najniže će lige biti organizirane kvalifikacije.

 

Članak 17.

PRIJAVA ZA NATJECANJE

Najkasnije tijekom prognoziranja za 3. kolo od kraja (u načelu 28. kolo) klubovi moraju potvrditi svoj nastup u idućoj sezoni, na što ih još najkasnije dva kola ranije trebaju podsjetiti voditelji lige.

 

Članak 18.

SPORTNET KUP 

Kup igraju sve ekipe prijavljene za SNL i sustav natjecanja ovisi o broju prijavljenih ekipa. Primjer: ako je prijavljeno 48 ekipa igraju se pretkola kako bi se dobilo 16 ekipa koje će igrati grupnu fazu od 4 ekipe u svakoj grupi.

 

Pretkola i knock-out faza igraju se na jednu utakmicu s po 8 parova (+ do max. 5 rezervnih = penali) od svakog igrača. Ukoliko i nakon penala bude neriješen rezultat, igrat će se ponovljena utakmica. Utakmice u grupnoj fazi igraju se jednokružnim sustavom (svaki sa svakim jednom), a igrači postavljaju po 8 parova (+ do max. 3 rezervnih).

 

Izbacivanje iz lige ne utječe na natjecanje u kupu i obratno. Izostanak na kup utakmici sam po sebi znači izbacivanje iz natjecanja.

 

Članak 19.

VODSTVO LIGE

Svaka liga ima svoga voditelja kojemu se sudionici mogu obratiti u slučaju da ih nešto zanima. Stalni je zadatak voditelja lige da vodi statistiku lige koja će se sastojati najmanje od rezultata utakmica i tablice nakon svakog odigranog kola. Ukoliko je voditelj lige spriječen da za određeno kolo postavi statistiku, može zamoliti drugog člana lige da to tada učini umjesto njega.

 

Članak 20. 

NAZIV KLUBA ZA NASTUP U LIGI

Svaki sudionik natjecanja prijavljuje se imenom stvarnog kluba. Ukoliko se netko odluči za neki klub koji nije baš najpoznatiji (npr. Energetik Dušanbe), potrebno je ostaviti i neki dokaz postojanja kluba (link na stranice). Klubovi se prijavljuju svojim aktualnim imenima u trenutku prijave (npr. Cibalia Vinkovci, a ne Dinamo Vinkovci) te se ne prihvaćaju imena klubova koji više ne postoje ili se ne natječu (npr. Građanski Zagreb).

 

Promijeni li stvarni klub ime tijekom sezone ili se prestane natjecati, igrač koji je izabrao rečeni klub može se do kraja sezone Sportnetovih liga služiti početnim imenom kluba. Promjena naziva kluba nije moguća između početka i kraja sezone.

 

Sretno svima!!

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.434
18. srpnja 2021. u 14:50

Povijest ...

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.434
18. srpnja 2021. u 14:50

Sudionici 2021/22 ...

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.434
18. srpnja 2021. u 14:50

Kalendar ...

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 27.434
18. srpnja 2021. u 15:01

Na kraju prošle sezone došli smo do situacije kakva je ispod, a ovisno o prijavama lige se još mogu pretumbati...

 

Potvrde i prijave za nastup u novoj sezoni se primaju do 15. kolovoza!

 

Kao i prije svake sezone - ideje i prijedlozi su dobrodošli! 🍻

 

Početak sezone: 28. kolovoza ili 4. rujna

 

Prva SNL:

1. Crvena zvezda @Jugoslavija

2. Sunderland @Caracalla

3. Celtic @wiberg

4. Liverpool @abracadabra

5. Preston North End @Prorok

6. Bayern Munchen @Vilenjak

7. Olimpija Ljubljana @steva cenejac

8. Dinamo Zagreb @Weasley

9. Dinamo 01 @GUINNESS - iz 2. SNL ** novi naziv: Varaždin

10. Mladost Ždralovi @Sjena - iz 2. SNL

11. Nottingham Forest @danak neiskustvu - iz 2. SNL

12. Umag @Scorpieni - iz 2. SNL

13. Jadran Poreč @Raul2000 - iz 2. SNL

14. Iskra Bugojno @Azra - iz 2. SNL

15. Velež Mostar @mm46 - iz 2. SNL

16. Lecce @spilice - iz 2. SNL

 

Druga SNL:

1. Fenerbahce @alkatraz

2. Junak Sinj @romeo đerek

3. Udinese @horog DP

4. Sarajevo @stara vremena - izbačen iz 1. SNL

5. Slavia Prag @A je to! - izbačen iz 1. SNL

6. Barcelona @nogometna čarolija - izbačen iz 1. SNL

7. Huddersfield @festina lente - izbačen iz 1. SNL

8. Benfica @Aguias - izbačen iz 1. SNL

9. Spartak Moskva @Romanov - izbačen iz 1. SNL

10. Servette @msc - izbačen iz 1. SNL

11. St. Etienne @Palmares - izbačen iz 1. SNL

12. Zagreb @Mar-Mar - izbačen iz 2. SNL

13. The New Saints @Veni vidi vici - izbačen iz 2. SNL

14. Blackburn @lopta je okrugla - izbačen iz 2. SNL

15. Borussia M'gladbach @Gastarbeiter - izbačen iz 2. SNL

16. Atalanta @The Normal One - izbačen iz 2. SNL

17. Internazionale @soccer star - izbačen iz 2. SNL

18. Leeds @bhoys - izbačen iz 2. SNL

 

Novoprijavljeni:

1. Persipura Yayapura @raikkonen5

2. Hajduk Split @Anonymous8

3. Solin @odgovornost

 

. . .

[uredio Weasley - 31. srpnja 2021. u 08:03]
Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
raikkonen5
raikkonen5
Potencijal za velika djela
Pristupio: 21.06.2011.
Poruka: 3.257
18. srpnja 2021. u 15:34

Weasley je napisao/la:

 

Novoprijavljeni:

1. KLUB XYZ @raikkonen5

2. Hajduk Split @Anonymous8

3. Solin @odgovornost

 

. . .

Vidi cijeli citat


Ako bude mjesta sudjelovao bi

Ime kluba :  Persipura Jayapura  ( poznati Indonezijski klub )

In plerisque rebus mediocritas optima est
Raul2000
Raul2000
Potencijal za velika djela
Pristupio: 27.06.2019.
Poruka: 4.460
18. srpnja 2021. u 15:54

Potvrđujem nastup u 1.SNL

Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da mi Jadran prvak bude, Poreč da poludi
GUINNESS
GUINNESS
Potencijal za velika djela
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 1.589
18. srpnja 2021. u 18:54

Potvrđujem nastup i mjenjam klub -  VARAŽDIN je novi...

[uredio GUINNESS - 18. srpnja 2021. u 18:55]
Hm...
alkatraz
alkatraz
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.08.2013.
Poruka: 20.400
18. srpnja 2021. u 19:53

igram

spilice
spilice
Potencijal za velika djela
Pristupio: 24.07.2009.
Poruka: 1.308
18. srpnja 2021. u 21:58

Lecce, prijava:-) 

Jastog = nepismeno zlo
wiberg
wiberg
Željan dokazivanja
Pristupio: 22.07.2009.
Poruka: 635
19. srpnja 2021. u 12:50

Potvrđujem nastup - Celtic.

...tamo se crven bijeli plavi vije, tamo se pjesme pjevaju ko prije, na djedovini mojoj gdje moji stari snivaju...
Caracalla
Caracalla
Dokazano ovisan
Pristupio: 09.06.2003.
Poruka: 12.211
19. srpnja 2021. u 13:11

potvrda

Anonymous8
Anonymous8
Potencijal za velika djela
Pristupio: 06.06.2012.
Poruka: 3.331
19. srpnja 2021. u 14:03

Potvrđujem

Srce mi je davno osvojio nogomet !Nk Dobra sv. Petar i Hajduk Split sve ostalo je nebitno!HŽV! 1911
steva cenejac
steva cenejac
Potencijal za velika djela
Pristupio: 25.01.2006.
Poruka: 2.613
19. srpnja 2021. u 15:55

Naravno, da igram.

Vilenjak
Vilenjak
Administrator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 74.063
19. srpnja 2021. u 16:12

potvrda

Domovine sin
12