Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

KHL Medveščak

123
...
757677
Kuridža
Kuridža
Željan dokazivanja
Pristupio: 08.07.2019.
Poruka: 123
14. kolovoza 2019. u 13:53
Powers
Powers
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.03.2012.
Poruka: 1.130
14. kolovoza 2019. u 16:14

Slijedeći logični korak je da se osnuje novi KHL Medveščak koji bi glumio stari klub. Slično kao što se naprabilo sa Orijentom.

bron-yr-aur
bron-yr-aur
Željan dokazivanja
Pristupio: 06.07.2011.
Poruka: 924
18. kolovoza 2019. u 21:19

chaps je napisao/la:

Dok god hokej ne počnu igrati hrvatski (i ne samo hrvatski) Dinaroidi, ništa od toga sporta kod nas. Evo i u košarci su prestali dotjecati i odmah pad. Prepustiti to talentu u zagrebačkom prstenu, piši kući propalo. Inače "onaj" Medveščak je bio mjehur za koji se znalo da će u roku od par godina nestati. Barem je to meni bilo od početka jasno. Inače žao mi je jer je to jedini sport na kome si mogao piti pivu i gledati, a za ulaz te nisu maltretirali.

Vidi cijeli citat

Nije uopće točno, nije problem talenta već novaca. Pa evo recimo u Italiji se praktički hokej igra samo u Južnom Tirolu (nikakav "sportski veličanstven" kraj) pa se sasvim OK drže. Hokej je skup sport za roditelje (to se još preživi), a još više za lokalnu zajednicu (izgradnja i održavanje ledenih dvorana) i tu je problem.

Zagreb i okolica su jedini dovoljno bogati za takve eksperimente, a i tu tradicija hokeja umire.

zovche
zovche
Potencijal za velika djela
Pristupio: 10.01.2011.
Poruka: 2.020
18. kolovoza 2019. u 22:04

A i kad imas novaca, kako ostati na zemlji i pametno uloziti u odrziv projekt... mnogi su bili opijeni popularnoscu, vidjeli Gagarin trofej pa i Stanley cup... ulagalo se u najmanju ruku sumnjicavo... ali nema veze ne znam puno, moja najveca zamjerka Medvescaku je ta da uz sav hype koji su imali (bili su popularniji od Dinama kada su strajkali navijaci) da nisu mogli privuci mlade da se bave ovim sportom i omoguciti uvjete i kvalitetne trenere u mladjim dobnim skupinama (siguran sam da u sloveniji, ceskoj, slovackoj ima kvalitetnih trenera kojima bi ovo bio izazov) da se razviju i da imamo neku bazu domacih igraca koji bi igrali po jakim europskim klubovima ili medescaku, koje ne bi morali toliko skupo placati kao neke kvazi strance... sramotno je da je hrvatska hokejaska reprezentacija ostvarivala bolje rezultate prije "novog" medvescaka nego za vrijeme i nakon... a to je po meni najveci neuspjeh cijele ove price...

Lovro-ZG
Lovro-ZG
Potencijal za velika djela
Pristupio: 17.06.2013.
Poruka: 4.290
18. kolovoza 2019. u 22:13

Klince su itekako privukli, samo se nije radilo s njima i tako se projekt ugasio upravo u onom trenutku u kojem su ti prvi EBEL klinci mogli postati dio seniorske momčadi (doduše teško je reć dal bi se to stvarno dogodilo i da se uložilo u školu hokeja). 

I naprijed plavi...
Mtipster
Mtipster
Željan dokazivanja
Pristupio: 17.09.2013.
Poruka: 340
20. kolovoza 2019. u 20:51

Jedino što se iz ovog projekta može zaključiti je da dobar PR može uvjeriti mase u bilo što. Ne samo da su mase popušile priču, nego se i stvorio određeni kult fanatika (pogotovo na fejs fan stranici) koji su bili spremni braniti "istinu" do krvi ako treba.

Čak se ni većina igrača nije usudila ništa reći, kakva je to mašinerija bila, svaka čast Dexu koji je izgleda pošten lik pa je iznio sve pikanterije na twitteru - ne samo da su mu ostali dužni plaću, čak su mu i opremu ukrali koju je sam u svom trošku donio u klub.

Da ne vjeruješ, a u isto vrijeme dok su krali igračima rukavice je gospodin/gospođa/gospođica/nešto četvrto (nisam siguran kako se identificira pa ne bih htio uvrijedit) Vučinić držao/la/lo predavanja po fakultetima o vođenju uspješnih sportskih kolektiva. :D

#diversity

[uredio Mtipster - 20. kolovoza 2019. u 20:52]
Fieldhockey
Fieldhockey
Željan dokazivanja
Pristupio: 12.05.2017.
Poruka: 238
21. kolovoza 2019. u 08:28

Na kraju, kao ni od onog Medveščak Gortana, hrvatski hokej nije dobio ništa. Broj ledenih podloga je isti ako ne i manji, reprezentacije su bliže dnu nego vrhu svjetskog hokeja.
Jedna lijepa ideja koja se pojavila u trenutku kada je hrvatski sport bio zatrovan huliganizmom, propala je zbog klasične hrvatske (pardon zagrebačke) megalomanije, pohlepe i hohštapleraja.

Lovro-ZG
Lovro-ZG
Potencijal za velika djela
Pristupio: 17.06.2013.
Poruka: 4.290
26. kolovoza 2019. u 20:20

Priopćenje Sektora B:

"Poštovani navijači te prijatelji kluba,

dužni smo obavijestiti vas oko nekih novina u vezi našeg kluba. Kao što smo već pisali, udruga "Klub hokeja na ledu Medveščak Zagreb" sa sjedištem na adresi Schlosserove stube 2 u Zagrebu ugašena je 13. veljače 2019. godine te je pripojena udruzi "Udruga KHL Medveščak Zagreb" (sjedište: Ilica 82, Zagreb) nad kojom je 23. svibnja 2019. otvoren predstečajni postupak. Ono što je osigurano za predstojeću sezonu jest nova udruga "Klub hokeja na ledu Medveščak Zagreb mladi" pod kojom će se natjecati u PH-u te IHL-u. Ta je udruga registrirana pod podacima (OIB, adresa i sl.) KHL Kune.

Pozivamo sve koji će ovo pročitati da dobro razmisle prije nego obuku šal ili dres Medveščaka dolazeći na utakmice novonastale fuzije jer ona nikako nije sljedbenik tradicije i povijesti Medveščaka. Kako se nitko iz kluba nije udostojio obavijestiti širu zainteresiranu javnost o ključnim promjenama u životu kluba, smatramo kako su pljunuli sami sebi u lice skrivajući obmane, a najviše navijačima te svima onima koji su klub pratili dugi niz godina. Na njima je klub živio, a bome i životario u posljednjim sezonama. Ovakvim odnosom skinute su maske u karnevalu što je trajao deset godina, a klub je praćen od Sektora B i mnogo ranije od vremena pomodnosti i popularnosti. S gnušanjem odbijamo pratiti umjetnu reinkarnaciju kluba te ubuduće navijačka skupina kao takva ostaje pratiti nacionalne vrste.

Sa zanimanjem očekujemo zaključak predstečajnog postupka u rujnu kako bismo bili pametniji.

Sektor B"

I naprijed plavi...
bk5b
bk5b
Potencijal za velika djela
Pristupio: 24.05.2015.
Poruka: 2.109
20. rujna 2019. u 16:27

Na sofascore mi izbacuje da medvešćak igra trenutno... Kakva je situacija za ovu sezonu? Koju ligu će igrat, ako budu? 

bron-yr-aur
bron-yr-aur
Željan dokazivanja
Pristupio: 06.07.2011.
Poruka: 924
22. rujna 2019. u 13:17

bk5b je napisao/la:

Na sofascore mi izbacuje da medvešćak igra trenutno... Kakva je situacija za ovu sezonu? Koju ligu će igrat, ako budu? 

Vidi cijeli citat


KHL Medveščak više ne postoji i propao je nakon što su se u klubu radile stvari kojih se ne bi posramio ni mamić. Naravno nikom ništa. Klub "KHL Kuna" se preimenovao i u njega su se prebacili igrači iz Medveščaka te postoji klub tzv. "Medveščak Mladi" koju u ligi IHL (recimo regionalna ex-yu liga) te nastupa skupa s KHL Zagreb pa se zove Medveščak-Zagreb pa možda zato zabuna. U Prvenstvu Hrvatske nastupaju svi klubovi (Mladost, Medveščak, Zagreb) odvojeno, ali međunarodna natjecanja Medveščak i Zagreb igraju zajedno.

Naravno, lako moguće da u budućnosti Medveščak Mladi po dobrom starom principu preuzme sebi postignuća KHL Medveščak kao da se ništa nije dogodilo.

123
...
757677