Nogomet

Cibalia: Sukob i ostavke Lušića i Šimića

Hrvoje Niče • nedjelja, 16.07.2000.

Ono što su poznavatelji vinkovačkog nogometa očekivali da će se dogoditi puno ranije, obistinilo se u petak navečer. Na sjednici Odbora za hitnost došlo je do sukoba između trenera Srećka Lušića i sportskog direktora Petra Šimića. Epilog svega - ostavka obojice. Šimić je insistirao na odlasku Lušića, no dio vodstva nije to htio ni čuti, pošto Lušić ima iza sebe odličan rezultat.

Zbog toga je Šimić odstupio s dužnosti sportskog direktora. Lušić se osjećao pogođenim, tako da je i on odstupio s mjesta trenera. Odmah nakon završetka prošle sezone, Šimić je za trenera postavio Davora Mladinu, trenera Vukovara 91. Mladina je tu informaciju prenio Lušiću, koji je bio ogorčen. Stvari su se stišale.

"On je kupio funkciju sportskog direktora. U životu nije igrao nogomet za svoju ulicu, a kamoli u nekom klubu. Doveo je bezbroj loših igrača. Cibalia je u prošloj godini zaradila milijun maraka, a gdje su ti novci? Petar Šimić je htio biti alfa i omega u ovom klubu, a ja sam njemu smetao", bio je ogorčen Lušić pred novinarima.

Šimić nije dao na sebe: "Lušića kao trenera iznimno cijenim u organizacijskom smislu, no on je kao pedagog čista nula. Nema smisla za rad s igračima, te sam zbog toga tražio njegovu ostavku."

Ova priča sigurno nije gotova. Bojimo se da je tek počela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!