Ostali sportovi

Završen Uniqa cup, Zagrepčanima trofej

Baldo Leburić • ponedjeljak, 17.07.2000.


Split je ugostio najbolje odbojkaše na pijesku (bl)

Ove subote i nedjelje turnir "UNIQA Cup" se preselio u Split. Na plaži na Žnjanu okupila se elita hrvatske odbojke na plaži, uz atraktivne poteze, bogat show - program i zgodne, oskudno odjevene djevojke u okruženju turnira, grad pod Marjanom još je jednom ugostio ovu ljetnu sportsku priredbu. Osim odbojke ovaj je turnir jednim dijelom bio i show program. U subotu su igrane kvalifikacije, a održan je i “Beach party”, kojeg su uspješno realizirali D Knock, DJ FreshJay i DJ Igor Primec. Novinar Sport Neta dobro se zabavio na splitskom Žnjanu...


Atraktivni sport privukao je veliki broj gledatelja (Snimio: Baldo Leburić)

Uz prvenstvo Hrvatske nedavno je i utemeljen Kup Hrvatske, a prvi turnir odigran je proteklog tjedna na Rabu gdje su slavili Slovenci Berk i Satler u finalu svladavši braću Momić u tri seta.

Inače natjecateljski program se odvija po sljedećoj shemi: svaka momčad koja izgubi jednu utakmicu ne ispada sa turnira, već prelazi na "desnu stranu", tj. pobjednici ostaju na "lijevoj", a gubitnici prelaze na "desnu". To možete shvatiti kao sistem NBA Playoffa, gdje se nalaze Istočna i Zapadna Divizija. Međutim, ako ista momčad izgubi svoj drugi meč na "desnoj strani" tada ispada. Finalisti su pobjednici "lijeve i desne strane".

Ove prohladne nedjelje u finalu su se susreli splitski i zagrebački par. Splićane su predvodili Radovčić i Ivković, a Zagrepčane Perić i Hanžić.

Sama "partija" je trajala oko sat i pol, te je prikazala dosta umijeća i vještine, što je rezultiralo punim tribinama. Finale se igralo u 2 dobivena seta, a na kraju su slavili Zagrepčani sa 2:1 (12:9, 8:12, 15:13).


Pobjednici Perić i Hanžić (Snimio: Baldo Leburić)

Atmosfera je bila odlična, a bilo je i neugodnih trenutaka. Naime splitski par se bunio u sredini 2. seta da su Zagrepčani namjerno zatresli mrežu, što je negodovalo kod publike i uvjetovalo gađanjem suca, ružnim dovikivanjem... Na kraju je ipak sve kulminiralo rukovanjem i pljeskom za prikazanu igru. Turnir je bio jako dobro organiziran, te je dovoljno spomenuti dva glavna sponzora: HOOP (Hrvatski odbor odbojke na pjesku) i HOO (Hrvatski olimpijski odbor). Dijelile su se majice, kape, ručnici i marame, a cijela zabava završila je navečer, kada je sve sudionike i posjetitelje zabavljala popularna zagrebačka vokalna skupina-DIVAS!

Nakon Splita UNIQA Cup će se održavati na sljedećim destinacijama: Istra (29. i 30.07.), Pakoštane (05. i 06.08.), Makarska (09. i 10.08.), Mali Lošinj (19. i 20.08.) i završno na Jarunu u Zagrebu (02. i 03.09.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!