Pod Netovom lupom

Teatar apsurda na Kantridi

Igor Dragozetić • ponedjeljak, 16.07.2001.

Početkom pripremnoga razdoblja i prijelaznoga roka najavljivane su velike promjene u riječkome prvoligašu koje su ga trebale vratiti u vrh hrvatskoga nogometa. Međutim razvoj događaja u potpunosti demantira obećanja i upućuje na još jednu tešku sezonu kako za klub tako i za navijače. Prijelazni rok počeo je dobro, dovođenjem Meštrovića i manje poznatih Vidovića i Vincetića. Ubrzo je čelništvo Rijeke bombastično najavljivalo dolazak Olića bez obzira na njegovu visoku cijenu.

Pokazalo se da je to bilo poigravanje s navijačima i javnošću, jer na računu kluba se nalaze sredstva koja nisu dovoljna niti za podmirivanje prošlosezonskih dugova. Bilo je za očekivati da će se Rijeci pridružiti i pojačanje iz Posušja Hrgović, međutim Uprava kluba je još jednom svih neugodno iznenadila, uključujući i trenera Katalinića, odlukom o nepotpisivanju ugovora. Istovremeno čelništvo razmišlja o angažiranju tri ruska igrača zbog dobrih financijskih uvjeta njihova transfera. Apsurd je u tome što oni uopće ne zadovoljavaju igračke kriterije Ivana "Groznog".

Priopćeno je i kako se odustalo od dovođenja Mešanovića iz Brotnja, jer je navodno prvi strateg bijelih zadovoljan novopridošlim Vidovićem. Katalinićeva verzija priče malo je drugačija, jer je njemu rečeno da se od Mešanovića odustalo zbog financijskih razloga. U pokušaju da složi igračku križaljku trener Rijeke odustao je od usluga Kremenovića, Mikca i Modrića. Međutim unatoč tome Modrić i dalje trenira s prvom momčadi?! Šećer na kraju je raskid ugovora s dugogodišnjim ekonomom kluba Pilčićem. Naime čelnici Rijeke su bili razočarani njegovim odlaskom u Šukerov kamp, te je suradnja privedena kraju.

Što se samih priprema tiče bijeli niti na tom planu ne stoje dobro. Glavni dio odrađen je u Zreču. Iako su Katalinić i igrači bili zadovoljni , rezultati utakmica ne ulijevaju previše optimizma. Rijeka je dva puta poražena (Domžale 0-1, Vardar 0-1), dva puta je remizirala (Varteks 0-0, Publikum 1-1) i zabilježila je tek jednu pobjedu protiv Primorja iz Ajdovščine od 1-0. Nedavno su na Kantridi odigrali po 45 minuta protiv Pomorca i Orijenta. U susretu s novim prvoligašem poraženi su 0-1. Momčad koja bi trebala biti temelj prvoligaške borbe u potpunosti je podbacila, navlačeći oblake zabrinutosti nad stijene Kantride. Tromi srednji red, neiskorišteni bokovi i zabrinjavajuća (ne)realizacija u napadu, najveći su probelmi ove momčadi. Početak nove sezone je sve bliže, a situacija u klubu nije nimalo dobra.

Posljednjih je dana sve očitiji nedostatak komunikacije između vodstva kluba i trenera. Katalinić ne može biti zadovoljan kada mu se nameću igrači koje ne želi, a ne potpisuju se ugovori s onima koji bi mogli pomoći momčadi. Čini se da bi nesposobnost i neodgovornost čelništva NK Rijeke moglo uzrokovati još jednom teškom sezonom u kojoj će njenim navijačima jedino preostati da u sebi ponavljaju stihove "... a možda dogodi se čudo...". S obzirom na trenutačnu situaciju trebat će čudo kako bi Rijeka bila u gornjem dijelu hrvatskoga nogometa, a ne ogledni primjer osrednjega kluba ili akter borbe za ostanak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!