Nogomet

Udružuju se imotski niželigaši

Bernard Jurišić • subota, 05.01.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Dva imotska niželigaša, NK Imotski i NK Imotska krajina iz Prološca, odlučili su konačno provesti u djelo zamisao koja među imotskim nogometnim zaljubljenicima živi već desetljećima. Naime, ta dva kluba trebala bi biti kamen temeljac udruživanja klubova iz imotske krajine u jednog jakog ligaša, koji bi ih sve obuhvatio pod zajedničkim imenom - NK Imotski.

Ideja već dugo postoji, u i oko Imotskog postoji nekoliko niželigaških klubova, koji igraju u svim stupnjevima natjecanja, osim u 1. HNL: od Imotske krajine, Croatije iz Zmijavaca, Imotskog, Runovića... No, zbog lokalnog međumjesnog rivalstva, nije uspijevalo ujedinjenje tih klubova u jedan snažan kolektiv koji je sada na vidiku. Mnogi poznati hrvatski nogometaši potekli su iz tih klubova, a najpoznatiji je svakako legendarni kapetan reprezentacije Zvonimir Boban.

Upravo je njegov otac Marinko jedan od glavnih pokretača ove inicjative, koji je pred novi i snažniji NK Imotski postavio cilj - stabilnog drugoligaša, koji bi u budućnosti mogao prerasti i u još više. Potencijala u ovom kraju, poznatom po velikoj iseljeničkoj zajednici diljem svijeta, zaista ima, a sam Boban je već najavio da će klub od prvog dana biti financijski stabilan i neovisan. Svoje utakmice igrat će na vrlo lijepom stadionu Gospin dolac, koji uz malo ulaganja vrlo brzo može zadovoljiti sve prvoligaške standarde u našoj zemlji.

NK Imotski će već od ovog proljeća zauzeti mjesto Imotske krajine u drugoligaškom društvu (zapad-jug), dok će Imotska krajina preseliti među županijske ligaše i služit će kao "satelit", što se namjerava učiniti i s ostalim klubovima iz okolice. Ozbiljnosti projekta pridonosi i "momčad" koja je ušla u upravu novog kluba, na čelu s imotskim gradonačelnikom Antom Lončarom, koji je imenovan predsjednikom kluba. Marinko Boban najavio je da će za trenera prve momčadi dovesti Stjepana Čordaša, te da će se klub ubrzo pojačati i s nekoliko provjerenih i kvalitetnih igrača, koji bi do kraja ove sezone trebali osigurati Imotskom ostanak u drugoligaškom društvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!