Ostali sportovi

NHL: Izabrani starteri za All-Star

Tomislav Pacak • nedjelja, 13.01.2002.

Sinoć su objavljena imena hokejaša koji će startati za svoje momčadi na NHL All-Star utakmici, koje su izabrali ljubitelji hokeja svojim glasovima. All-Star se zadnjih par godina igra po formatu Sjeverna Amerika - Svijet, u kojem Kanađani i Amerikanci igraju za Sjevernu Ameriku, a Česi, Šveđani, Finci, Rusi, Latvijci i svi ostali za reprezentaciju Svijeta. Takav sustav pokazao se vrlo atraktivnim, pa će se primjeniti i ove godine, na 52. All-Star utakmici u Los Angelesu, 2. veljače.

Dominiraju igrači Detroita i San Josea - čak četiri Red Wingsa su među najboljima, te tri Sharksa, dok dva predstavnika ima Colorado, a jednog Washington, St. Louis i Carolina. Tako će za Svijet na golu startati Dominik Hašek (Detroit, Češka), ispred njega će obranu igrati Nicklas Lidstrom (Detroit, Švedska) i Sandis Ozolinsh (Carolina, Latvija), krila su Teemu Selanne (San Jose, Finska) i Jaromir Jagr (Washington, Češka), dok će centra igrati Sergei Fedorov (Detroit, Rusija).

Protiv njih će na led Staples Centera izaći Patrick Roy (Colorado, Kanada), branički par Rob Blake (Colorado, Kanada) i Chris Pronger (St. Louis, Kanada), krilni igrači Owen Nolan (San Jose, Kanada) i Brendan Shanahan (Detroit, Kanada), te, kao možda najveće iznenađenje, centar Vincent Damphousse (San Jose, Kanada). Najviše glasova prikupio je branič Detroita Nicklas Lidstrom, preko 211 tisuća. Šesnaestog siječnja bit će izabrani ostali članovi All - Star momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!