Rukomet

Kup kupova: Koka "kroz ušicu igle" do 1/4 finala!

Marko Breljak • ponedjeljak, 18.02.2002.

TMO Ankara – Koka 24:23 (10:13)

Varaždin, dvorana u Graberju. Gledatelja: 600. Suci: Ivan Kostov i Milen Kostov (Bugarska).

TMO Ankara: Ustun 5 (2), E. Maden, Sari 1, Gulcen 7, S. Maden, Fabijan, Iskenderoglu 1, Kisal, Vasileva 1, Karatepe, Coskun 4, Arslan 5.
Koka: Pilepić, Gotal 1, Horvat 1, Čop 4, Pečurlija 3, Hrg 4, Sutaj 7 (4), Levanić 1, Krčar, Galkina, Veselovac 2.

Obrane: TMO Ankara 7 (Fabijan 7); Koka 11 (Pilepić 10, Galkina 1).
Isključenja: TMO Ankara 6 minuta (Coskun 4, Vasileva 2); Koka 4 (Sutaj 2, Levanić 2).

Dva dana nakon prve utakmice osmine finala Kupa kupova, iz koje su Varaždinke donijele jedan gol prednosti, igran je u Varaždinu i uzvrat. I ovaj puta ponovo pred prepunom dvoranom, i ovaj puta bilo je izuzetno uzbudljivo, i ovaj puta završilo je sa +1 za domaćine, ali najvažniji je epilog, koji glasi – Koka je u četrtfinalu Kupa Kupova.

Započele su domaće rukometašice odlično. Nije bilo one treme kao na početku prvog susreta pa su vodile cijeli prvi dio susreta, koji završavaju u svoju korist 13:10. Bolje rečeno 10:13 jer su Turci bili domaćini u ovom susretu. U drugom dijelu ponovo su ruke počele drhtati. Što zbog treme, što zbog umora i činjenice da je ovo čak osmi susret Koke u posljednjih mjesec dana. A Varaždinke nemaju jaku klupu pa je to sve moralo iznijeti 8-9 igračica. Malo po malo prednost Koke se topila, a u 46. minuti odzlijedila se Jasenka Pilepić, neugodno u padu udarivši pri jednoj obrani glavom u stativu. Potekla je krv, a umjesto “Pile” na gol je stala Galkina. Moramo reći da je kapetanica Pilepić do tog trenutka bila najbolja igračica Koke, a već u idućem napadu Turkinje su poravnale na 19:19. Deset minuta prije kraja gošće iz Ankare došle su i do vodstva, i to preko njihove najbolje igračice danas, Funde Gulcen. Njoj su odlično parirale i kapetanica Ayse Ceren Ustun, ujedno i kapetanica turske reprezentacije, te također reprezentativka Turske, vanjska igračica, Hulya Arslan.

Ulazimo u “ludu” završnicu. Jedna od najiskusnijih u redovima Koke, Marija Pečurlija, poravnava u 53. minuti na 22:22. Turskoj momčadi sada trebaju dva gola prednosti, jer je prva utakmica završila 22:21 za Koku, a TMO je u ovoj utakmici formalno bio domaćin. A nakon 22:22 slijedi teški šok, pogodak Coskun izvana i kontra Gulcenove za prednost TMO-a 24:22. Tri minute bile su do kraja i Koka kreće u jedan od posljednjih napada. Odlična Maja Čop biva zaustavljena na crti za 7 metara, a mlada Sultana Sutaj pokazuje veliku hrabrost te loba golmanicu za 24:23. Vasileva u sljedećem napadu baca loptu u “bunar”, a Koka propušta preko Dunje Veselovac osigurati prolaz. Ulazimo u zadnju minutu, a Ankaranke su u napadu. Desetak sekundi prije kraja susreta lopta dolazi do Iskenderoglu na krilu, ona prebacuje Galkinu, lopta leti polako, činilo se čitavu uvječnost, ali na sreću pogađa okvir gola. Varaždinke drže loptu do kraja susreta, a na kraju Turkinje skaču u zrak od veselja, misleći da one idu dalje. No preračunale su se, dalje idu Varaždinke, sastav Koke. Moramo priznati da se radi o dva podjednaka sastava, Turkinje igraju jedan brzi, moderan rukomet, dok Koka nesumnjivo ima svoje kvalitete. Prije svih u odličnom golmanskom tandemu Pilepić-Galkina. Tu je iskusna vanjska linija predvođena Andrejom Hrg. Iskustvo i igra u obrani aduti su Marije Pečurlije, dok su mladost i odlične predispozicije na stranu Sutaj i Levanić. Kada se tome pridoda i, pored Pilepić jedna od najboljih iz ova dva susreta, Maja Čop na crti, te iznad prosječna krila Veselovac, Horvat i Gotal, vidljivo je da Koka ima snažnu momčad. Dovoljno snažnu za četvrtfinale Kupa kupova, što je, s obzirom da se radi o tek njihovom prvom europskom nastupu, fenomenalan uspjeh.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!