Korea/Japan 2002

Jozić: "Ne znam što se dogodilo"

Bojan Purić • četvrtak, 13.06.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Mirko Jozić nije skrivao razočaranje nakon poraza u utakmici s Ekvadorom: "Imali smo četiri dobre prigode u drugom poluvremenu, ali nismo ih iskoristili jer igrači nisu bili usredotočeni. Ekvador je to uočio i preuzeo kontrolu nad utakmicom."

"Neću reći da su igrači bili pod prevelikim stresom, ali vidio sam da su neki imali problema, pogotovo u drugom dijelu", prokomentirao je Jozić. "Igrači nisu pratili taktički plan koji sam im iznio prije susreta. Plan je bio da se igra "pomakne" 30 metara od naših vrata i izvrši pritisak na Ekvador. Ne znam što se dogodilo..."

Hrvatski napadači, jalovi na terenu, nisu pokazivali puno želje za razgovorom. S nekoliko rečenica na protekle događaje osvrnuo se Alen Bokšić: "Danas smo izgubili. Prvo poluvrijeme kao da smo spavali, a onda smo se probudili nakon pogotka. Nismo znali što treba učiniti. utakmica protiv Ekvadora bila je teška kao i ona protiv Meksika. Ja sam odigrao samo jednu dobru utakmicu, onu protiv Italije, a na Svjetskom prvenstvu morate biti odlični cijelo vrijeme. Puno je razočaranja nakon večerašnjeg poraza." Igrači Ekvadora zadovoljno su se oprostili od Svjetskog prvenstva. Pobjedom protiv Hrvatske mogu se kući vratiti uzdignutih glava. Izbornik Gomez: "Ekvador igra drukčiji nogomet u odnosu na europske momčadi. Ovo je za nas bila jako lijepa utakmica, kroz koju smo stekli i golemu iskustvo."

Edison Mendez, strijelac pobjedonosnog pogotka: "Znali smo da nemamo realne izglede, ali nakon ove utakmice bar možemo otići kući uzdignutih glava."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!