Ostali sportovi

Pjetraj preuzeo Ivanu Derdić

Nikola Goranin • utorak, 28.03.2000.

Pjetraj, Ivana Derdić i Mavrović (Snimio: Bojan Brčić)

Jedina hrvatska svjetska prvakinja u profesionalnom boksu Ivana Derdić počela je prije nekoliko tjedana trenirati kod Leonarda Pjetraja. Tim povodom u Zagrebu je održana konferencija za novinare, na kojoj se kao gost pojavio i naš ponajbolji boksački profesionalac Željko Mavrović. Predstavljajući drugu svjetsku prvakinju u svojoj momadi (kod Pjetraja trenira i Engleskinja Michele Aboro ) Leonardo Pjetraj je rekao:

”Ivana je već sada zasigurno najljepša boksačica, a vjerujem da će uskoro postati i najbolja. Sklopili smo dugoročni ugovor o suradnji sa željom da Ivana postane najbolja svjetska boksačica i prava sportska zvijezda, te naravno da financijski profitira. Uz puno radno vrijeme u zagrebačkom Zavodu za platni promet teško je baviti se vrhunskim sportom, ali Ivana je vrlo uporna i talentirana boksačica, pa vjerujem da će postići uspjeh.”

Borilačkim sportovima Ivana Derdić bavi se od 1991. godine i to pod utjecajem brata i prvog trenera Željka. U prošlih nekoliko godina postigla je zapažene rezultate u semi-contactu, light-contactu, full-contactu i kick-boxingu, a profesionalnom boksu priklonila se 1997. godine. Dosad je odradila četiri boksačka dvoboja i ubilježila je tri pobjede, od kojih joj je ona protiv Talijanke Rite Turrisi (10. srpnja prošle godine u Puli) donijela svjetsku titulu u polusrednjoj kategoriji po verziji Ženske međunarodne boksačke federacije (WIBF).

Svjetska prvakinja - sve je na papiru... (Snimio: Bojan Brčić)

”U ostalim borilačkim sportovima osvojila sam gotovo sve što se moglo, pa sam pomalo izgubila interes. Profesionalni boks me oduvijek posebno privlačio i sada sam konačno dobila priliku da mu se potpuno i profesionalno posvetim. Želim biti uspješna boksačica i nastupati u najboljoj konkurenciji”, rekla je Ivana Derdić, jedna od pet Europljanki sa svjetskom boksačkom titulom.

Pjetraj je objasnio da do jeseni nema namjeru ponovno »gurati« Ivanu u profesionalni ring, jer je konkurencija među boksačicama tako oštra da svaki neuspjeh može bitno zakočiti profesionalnu karijeru. Naš je trener najavio da će u Njemačkoj pokušati pronaći sponzora spremnog da prati Ivanu, jer u Hrvatskoj, gdje sve u boksu poeiva na poluamaterizmu i entuzijazmu, vrlo je teško graditi ozbiljnu karijeru.

Na kraju konferencije za novinare vlasnici trgovine sportske opreme »Lotto« Dobroslav i Gordana Rakić darivali su Ivanu Derdić s kompletom sportske opreme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!