Zimski sportovi

NHL: Atlanta hat-trickom Kovaljčuka do pobjede

Maša Babić • petak, 24.10.2003.

Unatoč nedostatku jednog od najboljih igrača Danyja Heatleya, Atlanta je pokazala da se snalazi i bez njega. Mladi Ilija Kovaljčuk tako je iskočio iz Heatleyeve sjene i s drugim ovosezonskim hat trickom postao trenutno najbolji strijelac lige (9 golova)...

U noćašnjoj utakmici poveli su Predatorsi sa dva gola u prvoj trećini da bi se Trashersi vratili u drugom djelu sa tri gola, dva Kovaljčuka i jedan Vigiera. «Točku na i» stavio je Kovaljčuk u zadnjoj trećini utakmice na oduševljenje publike i trenera Boba Hartleya:
« Da sam ga još malo ostavio na ledu morao bih ga staviti u mrežu. Ilija je sila prirode.»

I Peter Forsberg ubilježio je hat trick, 7. u karijeri, protiv Edmonton Oilersa. Bez ozljeđenog Paula Kariye Colorado se morao osloniti na Forsberg-Tanguay-Hejduk trio koji je bio vrlo efikasan protiv Oilersa. Osim Forsbergovog hat tricka zabilježene su i 4 asistencije Tanguaya te gol i 2 asistencije Hejduka. Ni vratar Aebischer nije bio ništa lošiji sa 34 obrane, jednako kao i Edmontonovi vratari zajedno sa istim brojem obrana, ali sa 6 primljenih golova, a Aebischer samo sa jednim.

Phoenix je pak izgubio kod kuće protiv Leafsa iako su ih natpucali sa 37:27. Krivca za poraz vjerojatno treba tražiti u vrataru Burkeu kojem u drugoj trećini jednostavno nije išlo pa je od 9 pakova upućenih u njegovu mrežu ušlo 4.

Kingsi su također izgubili kod kuće od Buffala. Nisu iskoristili niti jedan od 14 power playa, a ozljeđena su i dva igrača, Višnovski i Palffy.

NHL, petak, 24.listopada:Columbus – Tampa Bay 0:1, Boston – Carolina 0:2, Montreal . NY Islanders 3:0, Ottawa – Washington 5:1, Atlanta – Nashville 4:2, Colorado – Edmonton 6:1, Phoenix – Toronto 4:5, Los Angeles – Buffalo 1:5, San Jose – Chichago 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!