OI 2004

Zlatne olimpijce pozdravili državni dužnosnici

HINA • utorak, 31.08.2004.

Hrvatski olimpijci, predvođeni zlatnim rukometašima i srebrnim veslačima braćom Skelin, sletjeli su danas oko 7 sati 50 minuta u zagrebačku zračnu luku Pleso gdje su ih dočekali mnogi uglednici...

Slika 1 od 2.
Foto: Karlo Dževerlija

Prvi su im čestitke uputili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac i njegova pomoćnica Romana Caput Jogunica, ministar financija Ivan Šuker, gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić i dogradonačelnik Milan Bandić.

Na prigodnoj svečanosti u VIP salonu zračne luke hrvatskim olimpijcima, predstavnicima medija i uzvanicima prvi se obratio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, koji je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se ostvari najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

"Čestitam prije svega sportašima na fer i srčanoj borbi u kojoj su dostojno reprezentirali boje naše zemlje. Ginuli su za Hrvatsku na terenu. Svi su ostvarili veliki uspjeh, naravno oni koji su osvojili brončane, srebrne i zlatne medalje, ponajveći. Zahvaljujem se Vladi RH, našim sponzorima i partnerima koji su omogućili da ovaj naš nastup u Ateni bude izuzetno uspješan", istaknuo je Mateša.

Predsjednik HOO-a posebno se zahvalio medijima koji su omogućili stvaranje pozitivnog ozračja, koje je puno pomoglo našim sportašima. "Nadam se da ćemo se i u budućnosti radovati ovakvim pobjedama i uspjesima", zaključio je Mateša.

Dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić zahvalio se olimpijskoj delegaciji, a posebice onima najuspješnijima.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

"Stvorili ste visoke kriterije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u rukometu, u Tunisu sljedeće godine, te za OI u Pekingu za četiri godine. Također, stvorili ste dodatnu obavezu za grad Zagreb, a vjerujem i Vladu RH. Vi ste svojim svjetskim i olimpijskim zlatom zaslužili Dom hrvatskog rukometa u Zagrebu i mi ćemo to sada realizirati. Vi ste na krovu svijeta. Ovih dana se govori da ste vanzemaljci. Vi niste vanzemaljci, vi ste iz Hrvatske. Demonstrirali ste hrvatsko zajedništvo na najbolji mogući način", izjavio je Bandić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac naglasio je da se kao resorni ministar i sportaš osjeća izuzetno sretno.

"Uvjeren sam da je ovo pravi način kako se brane hrvatski nacionalni interesi. To je svima nama primjer kako napraviti iskorak, kako srce pobjeđuje čak i kada razum govori da nešto nije ostvarivo. Učinit ćemo sve da vratimo dignitet hrvatskom sportu. Vrlo brzo krećemo sa zakonom. Zlatni olimpijci hvala vam što ste nam još jednom pokazali da je pred Hrvatskom sjajna budućnost", istaknuo je ministar Primorac.

Pred zgradom zračne luke olimpijce je dočekalo nekoliko stotina navijača koji su posebno bili zainteresirani za dobivanja autograma od hrvatskih rukometaša.

Prije svečanog dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, olimpijce će u Banskim dvorima primiti hrvatski premijer Ivo Sanader.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OI 2004Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!