Ostali sportovi

Vrhunska odbojka na pijesku stiže u Zagreb

Dario Dodić • petak, 25.02.2005.

U sklopu Sajma sporta i nautike na Zagrebačkom velesajmu predstavljen je Swatch FIVB World Tour 2005. - VIP Open, turnir Svjetske serije odbojke na pijesku koji će se od 8. do 12. lipnja održati u Zagrebu...

Veliki Swatch FIVB World Tour 2005. - VIP Open turnir će se od 8. do 12. lipnja održati na zagrebačkom Jarunu. Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku, najavio je i dva pokazna natjecanja koja se održavaju u sklopu Sajma: ekshibicijsko natjecanje najboljih hrvatskih ekipa u petak, te turnir studenata u subotu.

Nakon četiri godine održavanja VIP Toura, te tri challengera Europske serije (VIP European Open Zagreb), prošlogodišnji challenger Svjetske serije (VIP FIVB Challenger Rab) bio je posljednji ispit za dobivanje Svjetske serije. Odlukom Međunarodne odbojkaške federacije - FIVB-a u prosincu prošle godine, gradu Zagrebu je dodijeljeno domaćinstvo jednog od 16 najjačih turnira na svijetu.

Tako će se od 8. do 12. lipnja na zagrebačkom Jarunu održati turnir na kojem će se 60 najboljih muških svjetskih ekipa natjecati za nagradni fond od čak 200.000 američkih dolara. Tribine oko centralnog terena imat će 3.000 sjedećih mjesta, a u glavnom dijelu turnira nastupit će i tri hrvatske ekipe. Uz vrhunsku odbojku na pijesku, posjetitelji će svih pet dana turnira moći uživati i u brojnim popratnim sadržajima i zabavnom programu.

"Veliko mi je zadovoljstvo istaknuti da će VIP Open biti najviše rangirani turnir odbojke na pijesku ikad održan u Hrvatskoj, na kojem će svi zaljubljenici u ovaj atraktivan sport u iduće četiri godine moći uživo vidjeti sve najbolje što svjetska muška odbojka na pijesku može ponuditi", istaknuo je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Kolika je važnost ovog turnira za promociju grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske govori i nedavna izjava dr. Rubena Acoste, predsjednika FIVB-a: "Nakon izvanrednog uspjeha na Olimpijskim igrama u Ateni, odbojka na pijesku je definitivno još jedanput potvrdila svoj status jednog od najatraktivnijih i najbrže rastućih sportova na svijetu."

Osim što će oko 3.000 gledatelja moći izravno uživati u vrhunskoj odbojci na pijesku na zagrebačkom Jarunu, valja istaknuti da će još oko 50 milijuna gledatelja širom svijeta moći pratiti turnir, jer će se susreti prenositi na Eurosportu. Najavljen je i dolazak atraktivnih brazilskih plesačica koje će dodatno ugrijati ionako vruću atmosferu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!