Rukomet

"Topla dvorana i mekani pod"

Ivor Krapac • subota, 05.02.2005.

Prijelaz u Rades, u najveću od svih dvorana "7. studenog" u Tunisu, donio je najbolju dosadašnju igru hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu. Francuzi su apsolvirani bez puno problema, a nakon pobjede misli su već bile okrenute prema sutrašnjem finalu protiv Španjolaca...

Vlado Šola nastavio je tamo gdje je stao odlučujućom obranom u završnici dvoboja sa SiCG. Francuzi su teško nalazili rješenja za hrvatskog "broja jedan" na vratima. "Ovo nam je treće natjecanje u dvije godine na kojem se borimo za zlato, pa smo već i navikli. Lijepo je igrati u ovoj dvorani, topla je i ima mekani pod, tu je vjerojatno ključ", rekao je Šola u svom stilu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Moj prijatelj, nekadašnji trener iz Chamberyja, izjavljivao je nešto po novinama, ovo je bila utakmica za njega", nastavio je Šola. "Pomogao je povratak Metličića, moralno i fizički, a naravno i navijači, koje pozivam da dođu još većem broju ako ima još koji let za Tunis." Poruka za Španjolce: "Sutra je novi dan, teško je predvidjeti, ali ako ovo ponovimo mislim da ćemo slaviti."

I za kraj, odgovor na jednu zagonetku: "Imam osam velikih natjecanja i šest medalja, pa nek se pitaju tko je najtrofejniji - Vlado Šola!"

Mirza Džomba još jednom je potvrdio da je čovjek za velike utakmice, završnice turnira: "Rekao sam prije nekoliko dana da će morati doći jedna ovakva utakmica, kad imamo pet-šest raspoloženih. Pero je jako doprinio mirnoći u obrani i napadu, s njim smo držali rezultat pod kontrolom."

Džomba nije zaboravio ni na igrača koji je najčešće "krpao rupu" kad Metličića nije bilo: "I Buntić je vrhunski, ali na njemu je ovdje bila velika odgovornost i dosta rano je upao u vatru. Nadam se da će sutra dobiti priliku, možda i presudi."

Sutra su Španjolci, stare mušterije: "Mislim da će biti puno teže, drugačija utakmica... Imamo 20-ak sati za oporavak, što neće biti lako jer se danas vidjelo da smo umorni kad su nas Francuzi pred kraj pritisnuli." Hrvatski majstor s desnog krila zaključio je pohvalom za navijače: "Jako su pomogli, definitivno te ponese kad vidiš svoje ljude na tribinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!