Ostali sportovi

Kristijan Curavić iz prvog pokušaja do svjetskog rekorda

Davor Sajko • ponedjeljak, 18.04.2005.

Loše vrijeme koje ga je u nedjelju omelo da pokuša srušiti rekord, u ponedjeljak je našem roniocu na dah išlo na ruku. Kike je iz prvog pokušaja još jednom srušio svjetski rekord i usput na Sjeverni pol "zasadio" hrvatsku zastavu...

Nedjelja je bila predviđena da se po prvi puta pokuša zaroniti na dubinu od 51 metar, no nevrijeme koje je zahvatilo bazu Borneo nije dozvolilo Curaviću da se uputi do mjesta perdviđenog za zaron.

Slika 1 od 2.

Ponedjeljak je bio u potpunosti drugačiji i oko 15 sati Kristijan Kike Curavić izvršio je svoj naum. Pri temperaturi zraka od - 18°C te vode od - 2°C, u svojem je prvom pokušaju došao do dubine od 51,2 metara i time postavio novi svjetski rekord.

Curaviću je bilo potrebno 1,34 minute da ostvari dubinu novog svjetskog rekorda, a s obzirom da je već u svojem prvom pokušaju došao do željenog cilja, Kike se neće odmah vratiti u Hrvatsku te će pokušati poboljšati danas postavljeni rekord.

Do sada je svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda držao upravo Kike koji je 4. travnja 2004. na sjeverozapadu Norveške, u jezeru Djupvatnet, zaronio 50 metara u dubinu.

"Ovo je velika stvar za mene osobno, kao i za Hrvatsku. Nije ovime samo srušen svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda, već je ovime osvojeno i podmorje Sjevera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!