Tenis

Becker: "Nadam se da ću dogodine zaigrati"

Igor Petrinović • srijeda, 15.06.2005.

U Novi je došao i Boris Becker. Makar samo na jedan dan, tek toliko da organizatori pokažu da su mislili ozbiljno kad su ga najavljivali. Zbog operacije koljena nažalost nije mogao igrati...

"Operacija nije bila zbog neke nedavne ozljede, već je to posljedica 20 godina bavljenja sportom. Doktori su rekli da to koljeno treba srediti pa sam to i učinio. Oporavak je trebao trajati 6-8 tjedana. Ovo je osmi tjedan", rekao je veliki Nijemac.

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Boris nije htio ništa riskirati. Uostalom, on je uvijek bio i ostao profesionalac. "Ja sam ozbiljan. Ako igram, onda se spremim za to. Mrzim gubiti. Pa svi mi ovdje ne volimo gubiti. Zabavljamo se, ali želimo i pobijediti. I Goran isto. Zato i je ljut nakon poraza. Čujem i McEnroea da se dere na terenu. To samo pokazuje ozbiljnost ovog turnira."

Ali ipak nije zaigrao niti tenis, niti nogomet. Tek je dobio priliku biti nogometni sudac. "Hrvatska i Njemačka su dvije zemlje koje su oduvijek bile bliske. Zato sam i došao. Volim ovaj dio Europe, ovdje sam bio puno puta, imam puno prijatelja i nadam se da ću sljedeće sezone i zaigrati."

Osim toga, Boris će dobiti priliku da upozna Maradonu, ponovno vidi svoje stare teniske prijatelje, kao i Šukera, Bobana... "Žao mi je što ne mogu igrati. Ali barem ću biti na istom terenu s tim velikim sportašima."

Slika 2 od 2.
Foto: Igor Petrinović

Sjetio se da je u Hrvatskoj igrao i Istarsku rivijeru, ali i pripremao s juniorskom reprezentacijom Njemačke u Umagu i Poreču. A kad je bio mlad Boris se bavio i nogometom.

Njegov Bayern je prvak Njemačke, ali Boris nikad nije žalio što je izabrao tenis ispred nogometa. "Kad bih sada mogao birati, bio bih tenisač. Mislim da nisam baš neki timski igrač. Više sam individualac i zato mislim da sam bolji u tenisu nego što bih bio u nogometu."

Becker je trenutno TV lice. Bilo da je komentator ili voditelj talk-showa. "Puno mi je draže biti s ove strane kamere. Lakše je postavljati pitanja nego na njih odgovarati. Mogu reći da je televizija moja nova profesija."

"Davis Cup kapetan? Bio sam na toj funkciji dvije godine. Nosio sam se dobro s igračima u momčadi, ali imao sam problema s roditeljima. Nažalost, svojom pojavom sam zasjenio igrače i oni nisu bili u prvom planu, a trebali bi biti glavni. Sada je Njemačka Davis Cup reprezentacija na pravom putu", završio je Becker svoj razgovor s novinarima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!