Tenis

"Ako sutra izgubim, idem na Senior Tour iznad 60 godina"

Igor Petrinović • srijeda, 15.06.2005.

Goran Ivanišević pokazao je na pressici nakon meča s Emiliom Sanchezom kako je još uvijek "u formi". Zanimljiva pressica nakon susreta sa Španjolcem bila mu je prva otkad se natječe na Senior Touru...

Nakon iznenađujućeg poraza od Emilija Sancheza, Goranu se baš i nije dolazilo pred novinare. Za razliku od poraza na nekim puno važnijim turnirima, u Novom Vinodolskom pressicu ipak nije izbjegao.

"Ne znam da li da se smijem ili da plačem. Sunce me puklo, nisam mogao stajati na nogama. Svejedno, ne smijem izgubiti od Sancheza, makar bio bez dvije noge i s jednom rukom."

Slika 1 od 1.
Foto: Igor Petrinović

Osim u jakom suncu, razloge svog poraza potražio je i u lošoj kondicijskoj spremi. "Ne treniram, totalno sam nespreman, ne mogu pet gemova odigrati da se ne zadišem. Pripremim poen, ali nemam snage ga dovršit'. Onda se počnem oslanjati na servis, a on počne vraćati sve natrag."

Zaključak je da i za Senior Tour treba trenirati. Poput Sancheza i Mustera. Goran se za meč nije ni zagrijao. "Oni se svi zagrijavaju, ja sam prirodno zagrijan. Njih dvojica i za ovo moraju trenirati jer imaju takvu igru. A ja mogu zabiti dva-tri asa i izvući se. Nedostaje mi snage, ne nedostaju mi udarci. On igra tri na sat, ja nemam snage pimplati. Iako sam imao break i onu dobru stranu s vjetrom u leđa, ništa nisam iskoristio."

Unatoč porazu, nije bio ljut. Možda samo razočaran, jer Emilio Sanchez je uvijek bio pobjediv za Gorana. "Imam još dva meča, trebao bi sutra dobiti... Ali nisam ni danas trebao izgubiti. Tako da tko zna? Ako sutra izgubim, ići ću na novi Senior Tour, onaj za preko 60 godina."

S McEnroeom bi za kraj trebao biti lijep meč. Pogotovo ovdje u Novom gdje je došla sva sila medija. Goran kaže - neobično za turnire ovog tipa. "Ovo mi je prva pressica nakon meča na Senior Touru. Na turnirima do sada nije bilo niti jednog fotografa, ovo nema veze s turnirima do sada... Važno je da stranci vole sve ovo i da dođu, za nas domaće ćemo lako."

I na kraju, nije prošlo bez pitanja o navodnom bankrotu. Jer vijest se poput "bombe" proširila sportskim svijetom. "U cijelom svijetu su to objavili, pitaju me u Engleskoj što je bilo, pita me McEnroe što mi se dogodilo. Možda su i u Nigeriji objavili. A naslov u novinama nije imao nikakve veze veze sa samim tekstom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!