Rukomet

Hrvatska na kraju treća

Antun Grgić • nedjelja, 16.04.2006.

Završio je Međunarodni rukometni turnir "Trofej BiH" na kojem je domaćin uvjerljivo osvojio prvo mjesto ispred reprezentacija Srbije i Crne Gore, Hrvatske te Makedonije...

Međunarodni rukometni turnir "Trofej BiH"

HRVATSKA - MAKEDONIJA 38:28 (17:13)

Brčko: Dvorana Gimnazije. Gledatelja 800. Suci: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (oba iz BiH).

HRVATSKA: - Uvodić, Somić, Horvat 10, Knez, Pongračić 2, Musa, Koloper 6, Blažević 2, Karabatić, Matošević, Duvnjak 7, Abramović, Kopljar 4, Bagarić 4, Pašalić 1, Maraković 2 (1).
Izbornik: Lino Červar

MAKEDONIJA: Majkovski 3, Lazarov 7 (2), Petrovski 1, Bazarovski, Telefnev 6, Kutanovski, Naumovski 4, Toskovski, Nedonavski 1, Laskovski 3, Arnaudov, Kolev, Spirovski 3.
Izbornik:

Igrač utakmice: Zlatko Horvat

U posljednjem kolu Hrvatska je reprezentacija u utakmici s najslabijom reprezentacijom turnira odigrala lepršavo, brzo i rasterećeno te slavila uvjerljivu pobjedu, što joj ipak nije bilo dovoljno da osvoji drugu poziciju u poretku.

Brzonogi Zlatko Horvat bio je najefikasniji igrač utakmice s deset postignutih pogodaka, a kod Makedonaca istakao se Lazarov. Na kraju je gradonačelnik Brčko Distrikta Mirsad Đapo predao pobjednički pokal kapetanu selekcije Bosne i Hercegovine.

Moramo na kraju napomenuti da je osiguranje turnira bilo na visokom nivou, premda je publika u dvorani navijala gromoglasno i bučno, ali nije bilo niti jednog ekscesa niti prilike na koju bi policija reagirala. Očito da i u ovom dijelu Bosne pušu neki novi vjetrovi i da suživot triju naroda ide ka višem nivou.

Svi rezultati turnira:
Prvi dan:
BiH - Makedonija 37:29
SiCG - Hrvatska 26:26

Drugi dan:
SiCG - Makedonija 37:25
Hrvatska - BiH 28:32

Treći dan:
BiH - SiCG 33:31
Hrvatska - Makedonija 38:28

Poredak:
1. Bosna i Hercegovina 6 bodova
2. Srbja i Crna Gora 3
3. Hrvatska 3
4. Makedonija 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!