Rukomet

Dominiković otpao zbog dopinga!

Tomislav Pacak • srijeda, 17.01.2007.

Svečano potpisivanje ugovora između HRS-a i HEP-a zasjenjeno je informacijom da je stožerni igrač obrane hrvatske reprezentacije, Davor Dominiković, bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu na doping kontroli tijekom španjolske lige, te će propustiti barem prvi dio SP-a...

Nakon što su predsjednik HRS-a Željko Kavran i predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak potpisali trogodišnji ugovor o susponzorstvu hrvatske rukometne reprezentacije, Lino Červar je novinare obavijestio o putnicima na SP.

Izbornik u svom nastupu nije otkrio 'bombu', tek je nešto natuknuo: "Rekao sam u više navrata da mi je to najteži zadatak reći nekome da ne ide u Njemačku, samo zbog toga jer sam osjetio i u Poreču jednu veliku želju da naprave nešto dobro i prema tome mogu vas izvijestiti da 19 igrača ide u Njemačku. Na SP ne ide golman Somić i ne ide Dominiković, za kojeg ćete dobiti dodatno objašnjenje."

Lino je još objasnio zašto Somić otpada: "Kad se govorilo o vrataru, nisam mu to htio reći pred igračima, jer on je i dalje s nama, bez obzira što ostaje u Zagrebu. Ako bude trebalo, ako se bude tražilo od njega, on je rekao da je ponosan što je bio s nama i da će ako treba i pješke doći k nama. Mislim da to najbolje oslikava sliku u reprezentaciji, imamo veliko zajedništvo i znamo da je pred nama veliki zadatak. Da sam mogao, vodio bih sve, no to nije bilo moguće, vodimo 19 igrača. Žao mi je za Dominikovića, ali to će doktor bolje objasniti."

Stigao je red na doktora Miškuliina da objasni Dominikovićevu situaciju, no malo tko je mogao očekivati ono što je uslijedilo: "Dobili smo obavijest o tome da je igraču tijekom prvenstva koje je igrao pronađena nedozvoljena supstanca tijekom doping kontrole. Taj uzorak ne znači apsolutno ništa, igrač se ne smatra pozitivnim sve dok se ne provjeri i B uzorak urina. Ono što je cilj HRS-a je na bilo koji način zaštiti i igrača i Savez, i u suglasnosti s njime zatražit ćemo kontrolu B uzorka u nezavisnom laboratoriju. Sve dok se to ne dogodi, Davor ne može biti na popisu igrača za Njemačku. Nećemo spominjati nikakve supstance s obzirom da A uzorak ne znači apsolutno ništa."

Bez obzira na završetak dokotorovog izlaganja, jasno je da posrijedi nije beznačajan slučaj. Svi igrači, izbornik, doktor Miškulin, dopredsjednik i predsjednik Kavran vjeruju kako Dominiković nije kriv, te da će nalaz B uzorka potvrditi takva razmišljanja. Izbornik Červar je dodao kako se ni "Dominiković ne osjeća krivim"...

Zoran Gobac dodao je kako postoje određene šanse da Hrvatska zaigra s Dominikovićem i u prvoj fazi natjecanja: "To ne znači da je kraj za Dominikovića, mi ćemo već sutra nastojati u Beču završiti dio testiranja, nastojat ga što prije očitat i zatražiti da Davor Dominiković ipak ide s nama. Davor Dominiković je, kao i svi igrači, napravio prijavu medikamenata koje je uzimao, zbog toga je doktor i tražio i B test, i uvjereni smo da će se u drugom krugu pridružit momčadi."

Izbornik je pomalo izbjegao pitanje kako će konkretno zamijeniti Dominikovića u obrani: "Ja se nadam da će se Davor pridružiti reprezentaciji što prije, no sigurno da nam je ovo nedostatak. On je jedan od najboljih obrambenih igrača u Europi, on je jedan od stožernih igrača u obrani, ali jednako tako moram istaknuti da vjerujem u njegove kolege koji će obavljati njegovu ulogu i ne dvojim da ćemo to nadoknaditi, da će oni igrati i za Davora. Mislim da će motivacija narasti, željno očekujemo da se Davor vrati u našu obitelj, i bez obzira na sve držim ga kao dio našeg teama i tu uopće nema sumnji. Ja želim da se Davor vrati što prije..."

Červar je svjestan važnosti pojedinca, no po tko zna koji puta je na prvo mjesto stavio momčad: "Mi moramo kao team pobijediti sve naše protivnike. Pojedinac je bitan, ali u okviru teama, a mi hvala Bogu imamo više vrhunskih igrača, a oni to ne zaboravljaju - kad god daju intervju kažu da to ne bi postigli bez suigrača. Uvijek potenciram team, jer team će nam uvijek trebati."

Kapetan Pero Metličić je prije pojedinačnih intervjua komentirao izjavu Vlade Šole kako će Hrvatska osvojiti zlatnu medalju: "Lako je Šoli govoriti. Stavio nam je visoke ciljeve... Mislim da je hrvatska reprezentacija zadnjih pet godina u vrhu i svi očekujemo da tu ostanemo. Dobit ćemo ono što zaslužimo svojim igrama, mora biti i zdravlja i sreće, bez toga ne ide... Želimo veliki rezultat, imamo veliki motiv i vjerujem da će dobro završiti."

I mi vjerujemo da će dobro završiti, kako hrvatski nastup u Njemačkoj, tako i priča s Davorom Dominikovićem...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!