Rukomet

Losert: "Idemo minutu po minutu"

Bruno Blumenschein • srijeda, 17.01.2007.

Vrlo realan i smiren bio je posljednji pogled na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, kojeg je ponudio Venio Losert, najiskusniji vratar hrvatske reprezentacije od kojeg se na turniru možda i najviše očekuje...

"Otvaranja su najteža i zato moramo paziti i protiv Maroka. Ne toliko jer su jaki već zbog toga da nam se ne dogodi nova Argentina", započeo je o subotnjem susretu najiskusniji od vratara, Venio Losert, a negira kako se radi o strahu: "Da imamo strah ne bi išli tamo, znači, nemamo nikakav strah. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, odnosno minutu po minutu, pa ćemo vidjeti kakvo će stanje biti na terenu.".

Kada je riječ o ozljedi Venio će reći: "Ozljeda je prošla, treniram normalno, a još samo osjetim bol na mjestu gdje je pukao mišić, taj ožiljak, ali ne smeta mi. Zadnjih par dana treniram normalno i mogu reći kako je sa mnom sve u redu.". Napokon svi idu zaliječeni, a samim time su i očekivanja zlatna: "Svi bi željeli zlato, kao i mi, ali smo mi među četiri-pet favorita. To su Francuska, Španjolska, Danska, Njemačka i naravno mi.".

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Pripremni period je pokazao kako Hrvatska može računati na sva tri golmana, nakon što je otpao Vjenceslav Somić, ali se Losertovo ime nameće zbog iskustva s velikih natjecanja. "Ja to ne gledam tako, već na prvenstvo idu tri golmana i u jako malo vremena ima puno utakmica i da će trebati golmani funkcionirati kako treba. Da li ću to biti ja ili će to biti Dragan ili Mirko, to ne znam, ali se samo nadam da koji god da bude igrao da igra dobro.", objasnio je svoje viđenje Losert.

"Mi ćemo sve napraviti da razveselimo navijače koji će doći, ali to je u isti tren i veliki plus, ali i opterećenje jer se povećava kada ih je toliki broj.", rekao je za kraj Losert koji, kao i ostatak reprezentacije, vjeruje u svoje mogućnosti, ali se ne razbacuje velikim najavama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!