Rukomet

Balić: "Ova momčad se ne opušta"

Bruno Blumenschein • petak, 19.01.2007.

Najbolji rukometaš svijeta, motor hrvatske reprezentacije i "fantazista", tek su neki od epiteta koje zadnjih sezona dobiva Ivano Balić. Predstavljanje svjetskoj publici je imao upravo na Svjetskom prvenstvu, kada je predvodio Hrvatsku do trona, a u Njemačkoj ne želi ništa manje...

Kako Ivano Balić vidi hrvatsku skupinu F u kojoj igraju protiv Maroka, Koreje i Rusije?"Mislim da je grupa teška kao svaka druga. Ipak danas svi igraju rukomet i bit će jako teško. Gledali smo kazetu i vidjeli da Maroko igra duboku obranu 3-3, a u napadu nisu toliko dobri i tu bi trebali stvoriti prednost. Koreju znamo s Olimpijskih igara gdje smo ih jedva pobijedili. Nadam se da ćemo igrati bolje obranu iz koje će sve polaziti. Rusi igraju već 20 godina isti rukomet. U Švicarskoj nismo igrali dobro protiv njih u napadu i mislim da moramo bolje razbijati tu njihovu zonu.", objasnio je Splićanin.

U Portugalu nam se "dogodila" Argentina odmah u prvom nastupu, ali Balić ne vidi prostora za reprizu tog susreta: "Ja se ne sjećam kada se ova momčad zadnji puta opustila i neće niti ovaj puta. Na Svjetskom prvenstvu svaka utakmica je zasebna i jedna obrana vratara može inspirirati i presuditi. Mi moramo u svaku utakmicu ući koncentrirano i sve će biti u redu.".

I za kraj Ivano, hoće li prisutnost velikog broja hrvatskih navijača biti pritisak ili dodatna snaga? "Uvijek je lijepo igrati kada nas prati puno naših navijača, a čujem da će tamo biti ludnica.", rekao je umjetnik rukometa, za kojeg možemo samo reći da smo presretni jer igra upravo za Hrvatsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!