Vodeni sportovi

Hrvatima čak dva svjetska rekorda

Hrvoje Vuković • srijeda, 20.06.2007.

Ovog vikenda na plivačkom bazenu hotela Jadran u Splitu održano je peto otvoreno prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah u disciplini dinamika. Iznimno uspješno poslijepodne zaokružili su fantastičnim rezultatima i rušenjem svjetskih rekorda Karla Fabrio i Goran Čolak...

Na plivačkom bazenu Jadran u disciplini dinamika - disciplini u kojoj ronilac u jednom dahu pokušava preroniti što veću udaljenost Hrvatska je ponosni vlasnik dva najbolja svjetska rezultata u povijesti. Članica zagrebačkog ronilačkog kluba "Geronimo" Karla Fabrio preronila je nevjerojatnih 160.43m i tako za punih osam metara popravila svjetski rekord postavljen na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah na Tenerifima.

Slika 1 od 2.

Njen muški kolega iz istog kluba, Goran Čolak bio je nešto "skromniji" te je s preronjenih 189.48m popravio svjetski rekord za "samo" pet metara. Rušenjem čak dva svjetska rekorda u istom danu, odnosno na istom natjecanju ovaj pothvat postao je najveći uspjeh hrvatskog ronilačkog sporta u povijesti.

Poredak muškarci:
1. Goran Čolak - 189,48m - novi svjetski rekord
2. Nikola Štorga - 150,93m
3. Davor Franičević - 131,54m

Poredak žene:
1. Karla Fabrio - 160,43m - novi svjetski rekord
2. Helena Serdarević - 142,40m
3. Dubravka Gromača - 127,68m

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!