Košarka

Fisher se odrekao 21 milijuna dolara

Bojan Poturica • četvrtak, 05.07.2007.

Iskusni playmaker Derek Fisher napustio je Utah Jazzere te se odrekao 21 milijuna dolara kako bi pomogao svojoj bolesnoj kćerkici...

Da u vrhunskom sportu još uvijek nije sve samo u novcu, najbolje je pokazao 33-godišnji playmaker Utaha Derek Fisher. Nakon što je odigrao vrlo dobru sezonu za Jazzere, Fisher je raskinuo ugovor te je na stolu ostavio 21 milijun dolara, koliko bi zaradio u sljedeće tri godine, kako bi se mogao brinuti o svojoj bolesnoj kćerkici Tatum.

Tatum, koja je stara tek 11 mjeseci, boluje od rijetkog oblika raka lijevog oka koji se bez adekvatne medicinske njege može proširiti do mozga. Derek je raskinuo ugovor s Jazzerima jer Salt Lake City nema potrebnu medicinsku kvalitetu i specijaliste koji bi se brinuli o njegovoj kćeri.

Fisher je rekao da razmišlja o umirovljenju, ali da postoji velika mogućnost da zaigra u sljedećoj sezoni. Naravno, u obzir će dolaziti samo gradovi s jakim medicinskim kapacitetima, tipa Washington, Los Angeles, New York...

Fisher je s Utahom mogao raskinuti ugovor uz određenu odštetu od strane Jazzera, ali nije uzeo niti centa, čime je samo pokazao kakav je čovjek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!