Ostali sportovi

Božić slavio u paškom spektaklu

Tomislav Pacak • četvrtak, 02.08.2007.

Hrvatski boksač Stjepan Božić postao je interkontinentalni prvak u supersrednjoj kategoriji po verziji WBA pobijedivši Danca Lolengu Mocka jednoglasnom odlukom sudaca...

Prepuno gledalište na otoku Pagu moglo je uživati u prekrasnom boksačkom spektaklu, a da ugođaj bude potpun pobrinuo se Stjepan Božić koji je u izrazito teškom meču smogao snage pobijediti neugodnog Lelongu Mocka, Danca po putovnica, a Kongoanca po rođenju.

Nakon što su Goran Karan i klapa Intrade otpjevali Lijepu našu, počeo je izvrstan i prilično izjednačen meč, na startu kojeg je Mock bio sigurniji i opasniji protivnik. Dugačke ruke protivnika stvarale su probleme Božiću koji nije najbolje krenuo, no kako je meč odmicao to je i njegov boks bio sve uvjerljiviji.

Istina, sredinom borbe Božić je upao u krizu, no dobri savjeti njegovog teama, ali i HTV-ovog sukomentatora Željka Mavrovića pomogli su Božiću vratiti se u igru. Pomogao je, kako je poslije meča priznao i zagrebački boksač, pogled prema supruzi i sinu Dominiku, kao i pomisao na djecu oboljelu od malignih bolesti, čijoj je Udruzi išao sav prihod od ovog meča.

Uz pomoć gromoglasne publike, Božić je postajao sve opasniji, njegovi aperkati često su nalazili bradu Mocka koji je sve teže kontrolirao protivnikove udarce. U 10. rundi Božić je opet bio u krizi, no posljednje dvije runde uvjerljivo je dobio te je slavlje na Pagu moglo početi. Uskoro je stigla i službena potvrda, suci su jednoglasno pobjedu dali Stjepanu Božiću.

32-godišnji boksač stigao je tako do 20. pobjede u karijeri, a za HTV je izjavio kako mu je to bio drugi najteži meč u karijeri, odmah do onog kada je sa slomljenim rebrom od 3. runde odboksao do samog kraja.

Božić je tako još jednom pokazao veliko srce, ne samo oduprijevši se izvrsnom protivniku već i hvale vrijednom akcijom da se pomogne djeci oboljeloj od malignih bolesti. Božić je i nakon meča pozvao ljude da pozivom na broj 060-600-001 pomognu nesretnim klincima, dokazavši u jednoj večeri i sportsku i ljudsku veličinu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!