Nogomet

Liga 16 (zasad) stopirana

HINA • ponedjeljak, 03.09.2007.

Tematska skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), na kojoj će se raspravljati o broju klubova u Prvoj HNL u sljedećoj natjecateljskoj sezoni, održat će se 8. prosinca ove godine, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare član Izvršnog odbora HNS-a Pero Vićan...

Prijedlog Udruge klubova Prve HNL je da sljedeće sezone u prvoj ligi igra 16 klubova, dok Zagrebački nogometni savez i Dinamo zastupaju stav da u prvoj ligi nastupi 10 klubova.

Po riječima člana izvršnog odbora HNS-a Pere Vićana takva je odluka donesena kako bi se dalo vremena za razmatranje prijedloga izmjene sustava natjecanja.

"Poštujući važeće zakonske obveze i pravilnike, odlučeno je da javna rasprava o prijedlogu Udruge klubova Prve HNL traje najmanje dva mjeseca", rekao je Vićan.

Prema njegovim riječima, na sjednici je bio samo jedan prijepor i to oko datuma kada je predan prijedlog Udruge klubova Prve HNL. Sudionici u raspravi složili su su se da je to bilo 16. kolovoza i od tada zapravo otvorena javna rasprava o pijedlogu Udruge klubova Prve HNL i ona će trajati najmanje do 16. studenoga.

Također je pozvana Udruga klubova Prve HNL da do tada još razradi svoj prijedlog, a pozvani su i svi ostali akteri - nogometni klubovi i lokalni savezi da se očituju o prijedlogu ili da iznesu svoje.

Odluka o tematskoj skupštini u prosincu donesena je i jer još uvije traje kvalifikacijski ciklus za Europsko nogometno prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj, i kako je ocijenio Vićan, nije u redu raspravljati o tome dok pred Hrvatskom stoji pet važnih utakmica (Estonija, Andora, Makedonija, Engleska i Izrael).

Na kraju je ocijenjeno da, ukoliko na tematskoj skupštini u prosincu, prođe prijedlog Udruge o izmjeni sustava natjecanja onda do promjena može najranije doći u sezoni 2009/2010.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!